Pozývame:


Št 28.3.2024
Košice @ Košický hrad

OTRAS (SK), TEUFELSMAUER (SK), DRUGS (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


Ut 26.3.2024: REPORT

[pridaj komentár: 0]

plagátEšte aj report z chlievu s kapelami MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO a MOIRA v Košiciach!

Po 25.3.2024: Nový album the PUBLIC

[pridaj komentár: 0]

the PUBLIC - SanctifySú kapely, u ktorých je od prvopočiatku zreteľné, že sa silou mocou snažia bušiť na bránu slávy a obecného povedomia. A potom sú naopak kapely, o ktorých nič moc nevieš, a pritom sú schopné ti kedykoľvek svojou produkciou vyraziť dych. Príkladom tých druhých sú bez pochýb the PUBLIC. Na doskách, čo neznamenajú zase toľko, sa pohybujú už peknú dobu, a pritom sa maximálne občas objaví info, že kdesi hrajú a výnimočne sa vylúpne rozhovor v nejakom nízkonákladovom podzemnom fanzine. Tajná kapela, dalo by sa povedať ... lenže potom ich ale počuješ a spadne ti čelusť.
Z nástrojov rokmi vyhraných muzikantov sa na teba linie nekompromisný hudobný tlak podrážajúci nohy. To, čo kedysi začalo akýmsi osobitým poňatím hardcore punku plným vplyvov crustu, grindu, metalu, power violence, ale i jazzu, sa čoskoro vykryštalizovalo vo svojbytnú tvrdú muziku s množstvom tvorivých nápadov. Naviac s textami, nad ktorými sa vyplatí zamyslieť sa. A presne na tomto mieste prichádza na radu otrepané klišé, ktoré ale u the PUBLIC sedí ako prdel na hrniec - čím je kapela staršia, tým je jednoducho lepšia. Vlastne trochu náhodou sa objavil tretí radový album "Sanctify", ktorý veľa fans ešte nepozná a pritom bol nahraný ešte v roku 2020, akurát sa doposiaľ nedočkal vinylovej podoby. A uznali sme, že to je chyba. Veľká chyba, ktorá sa musí napraviť.
U PHR vychádza tento album na 12" vinyle vo viacerých farebných verziách.

Ne 24.3.2024: RECENZIA

KAZOSTROJ - MasopustRecka na kazetu KAZOSTROJ - "Masopust"!

Ne 24.3.2024: FOTKY

plagátFotky zo včerajšieho chlievu s kapelami MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO a MOIRA v Košiciach.

Št 21.3.2024: NOVINKA

[pridaj komentár: 0]

THULSA - P​ř​ikryti st​í​ny"P​ř​ikryti st​í​ny" je názov debutu českého stoner metal hard core punku THULSA. Sedem opusov vyšlo na 12" vinyle u Kabinet records.

St 20.3.2024: Dve nové sedmičky u Phobia records

[pridaj komentár: 0]

CIMITERIUM / SLAVERYVonku sú dve nové sedmičky u Phobia records:
CIMITERIUM / SLAVERY 7": Stenchcore as fuck z opačných kútov planéty - Austrálie a Čiech. BOLT THROWER mixnutý s AXEGRINDER a afterpárty s AMEBIX a SACRILEGE. Vonku 300 kusov, z toho prvých 100 na bielom vinyle.
DEATH CULTURE DEPRIVATION - "Past" 7": Šesť nových skladieb naštvaného hard core punku z Herálca. Vonku 300 kusov.

Ut 19.3.2024: REPORT

plagátReport na koncert kapiel PRACH, PIVNICA a NONCONFORMIST v Banskej Bystrici!

Ut 19.3.2024: Telepatie #6

[pridaj komentár: 0]

Telepatie #6V pravidelnej ročnej periodicite vychádza nové číslo Telepatie. Ako už tradične je obsah naplnený prevažne (ale nielen) rozhovormi s kapelami a osobnosťami naprieč žánrami od extrémneho hardcore a metalu cez punk, rock až po experimentálne záležitosti. To všetko na 148 stranách.
Telepatiu otvára rozsiahly rozhovor so skupinou SLUT, ďalšími spovedanými kapelami sú BAHRATAL, KURVY ČEŠI, MÖRGHUUL, MADHOUSE EXPRESS, DEZINFEKCE a MÖRKHIMMEL. Jednotlivcov reprezentujú Ondra Helar (DECULTIVATE, Metalopolis, ...), Pačess, Adolf Vondrka (Obscene extreme crew), Karolina Vrabcová (RABIES, ...), kreslič David Kukoľ, bedňák Matěj Štěpán a promotér Radim Oliva.
Ako vždy nechýbajú ani reporty. V prvnom z nich približuje Ondra putovanie DECULTIVATE po boku BANDIT a CHEPANG po USA. Sondu do sveta hudobných konferencií prináša Olaf, ktorý sa jednej takej, organizovanej v Ghane, zúčastnil.
Po prvý raz sa v Telepatii objavuje hudobný denník. Napísal ho Ctib, ktorý behom roku 2023 zbieral zážitky, ktoré farbite popísal a dává tak nahliadnúť do svojho hudobného života.
Obsah doplňuje anketa na tému comeback, v ktorej na štyri otázky odpovedá trinásť respondentov.
O obálku se ako vždy postaral Andy.
Zoženieš na telepatiezine@seznam.cz alebo v každom dobrom distre.

Po 18.3.2024: FOTKY

plagátFotky z koncertu NERVA, PRACH a NONCONFORMIST v Košiciach!

Po 18.3.2024: Obscene extreme 2024

[pridaj komentár: 0]

plagátObscene extreme oslavuje tento rok už štvrťstoročie a vypadá to na silne bujarú oslavu. V uzavretom line-upe nájdeš až osemdesiatštyri položiek, kde nechýba kopec prestížnych mien z rôznych odvetví. Kde začať. Grindcore zastúpia samotní prafotri scény NAPALM DEATH, ale aj CRIPPLE BASTARDS, BIRDFLESH, WORMROT, the ARSON PROJECT, WHORESNATION, SHITSTORM alebo DISTASTE. Headlinerov dopĺňajú rôzne legendy, za gore HAEMORRHAGE, za crust WOLFBRIGADE a WALKING CORPSES ako jednorazová pocta prvému albumu BRUTAL TRUTH. Agresívny hardcore dostaneš od kultovej trojky SIEGE, DROPDEADRATOS DE PORAO. A to sme sa nedostali k deathmetalu, kde to prvýkrát prevetrajú DYING FETUSAUTOPSY, popri IMMOLATION či DEVOURMENT. Nebudú chýbať šialenosti typu MELT BANANA, FINAL EXIT a kultoví Juhoafričania GROINCHURN. Ani power violence nepríde nakrátko pri tlakoch ako FAILURE, BRAIN TOURNIQUET alebo WILL COPE. Za nás budú reprezentovať najpovolanejšie grindové bordely SANGRE DE IDIOTAS a SEDEM MINÚT STRACHU a thrasheri ACID FORCE.
Ak sa ti máli, prejdi si celý line-up na webe festivalu. Je tam toho viac než dosť. Klasicky na Bojišti v Trutnove, už si poznač len termín: 3. až 7. júl 2024!

Ne 17.3.2024: FOTKY

plagátFotky z Bookfair / zinefestu v Orlovej, kde popri tom zahrali ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE a YPERITIFF!

Ut 12.3.2024: CESTOPIS

plagátCestopis z útoku košických kapiel UCHAFU, FUKOTY, NERVA a TVOI POSTOI na Žilinu a Púchov!

Po 11.3.2024: NONCONFORMIST vyrážajú na turné a vydávajú dosku

[pridaj komentár: 0]

NONCONFORMISTKošická anarchopunková legenda NONCONFORMIST po dvadsaťročnej pauze vyráža na jednorázové spomienkové turné. Kapela behom jedného marcového týždňa odohrá sedem koncertov na Slovensku a v Čechách.
Na podporu koncertov (a opačne) výjde u PHR kompletná diskografia kapely na dvoch vinylových doskách, vrátane dema z roku 1993. Nahrávka je zároveň benefičná pre lesoochranárske zruženie VLK. Dvojdoska bude prednostne k predaji iba na koncertoch.
Rozpis koncertov:
nedeľa 17.3. Košice @ Colosseum + PRACH (SK), NERVA (SK) - plagát
pondelok 18.3. Banská Bystrica @ Bosorka + PRACH (SK), PIVNICA (SK) - plagát
streda 20.3. Žilina @ Hájovňa + PRACH (SK) - plagát
štvrtok 21.3. Nitra @ Mariatchi + TRHAN (CZ) - plagát
piatok 22.3. Bratislava @ Pink whale + BETON (20 rokov, SK), PARASITE DREAMS (SK), HROB (SK) - plagát
sobota 23.3. Brno @ Sibiř + SLAVENKUST (Poľsko), ABORTION (SK), BRÜNNER TODESMARSCH (CZ), SEE YOU IN HELL (CZ) - plagát
nedeľa 24.3. Praha @ 007 + THALIDOMIDE (CZ)

Ne 10.3.2024: FOTKY

plagátFotky z koncertu KMKZ, NO MORE FLOWERS, SMIERĆ a NEŘÁD v Bielsko-Bialej!

St 6.3.2024: Ďalší deň v raji

[pridaj komentár: 0]

BONE JAMMER - Another day in paradisePo dlhom čakaní oficiálne vychádza velká doska BONEJAMMER - "Another day in paradise": Jedenásť zbesilých výstrelov špinavého thrash punku z dánského mesta Silkeborg. Dokonalý soundtrack k nadchádzajúcej apokalypse, ENTOMBED cover a samolepka navrch, to chceš! Debutný album vychádza v kooperácii labelov, aj za pomoci Raw zine records. Výmeny vítané!

Ut 5.3.2024: Repress pred paranojou

[pridaj komentár: 0]

CHAOTIC END - In front of paranoiaPri príležitosti európskeho turné CHAOTIC END vyšiel u Ruin nation repress ich albumu "In front of paranoia".
Kapela vznikla v roku 1989 a bola gréckou odpoveďou na AMEBIX a "In front of paranoia" je ich album z roku 1993, kedy boli zachytení na ich absolútnom vrchole. Deväť piesní atmosférického a politického hard core punku. V 1996 sa rozpadli, aby sa po 18-tich rokoch ticha v 2014 vrátili na pódiá. Odvtedy ubehlo desať rokov a kapela ťa stále vie poriadne nakopať do tvojho zadku. Vonku len 319 fialových placiek.

Po 4.3.2024: Diskografia NO GOD RHETORIC

[pridaj komentár: 0]

NO GOD RHETORIC - FastcoregraphyNO GOD RHETORIC: stop and go fastcore grind, extrémny námrd, extrémny nárez, satanský názov!
Títo chlapci sa s tým nemazlia a perú do teba jeden zbesilý vál za druhým! Rúbanice na druhú v pravovernom juhomoravskom štýle - proste fastcore ako Brno! Na kazete "Fastcoregraphy" nájdeš všetky rané split vinylové zárezy, ale hlavne úplne nový matroš z roku 2024, ktorý kapela nahrala v najnovšej a už ustálenej zostave a ktorý celú kompiláciu odpáli! Dokopy neuveriteľných 40 vražedných songov a cez pol hodiny totálneho masakru. Čo chceš viac? Grind on!
Skvelý obal nakreslil Andkill a kazeta vychádza na Hardcore loves all colors records.

Št 29.2.2024: REPORT

plagátMili mikro nano piko report na včerajší koncert kapiel NICOTA, SNACKTHIEF a OJNE v Brne.

St 28.2.2024: REPORT

plagátReport k 20-tym narodeninám JAKUBYSKA za asistencie kapiel RUINEUM, FYASCO a BETON vo Zvolene!

Ut 27.2.2024: Disgustor

[pridaj komentár: 0]

NIGHTFEEDER - DisgustorNIGHTFEEDER je partička zo Seattlu s ex členmi CONSUME, DEATHRAID, DISRUPT a STATE OF FEAR. Na svojom vlastnom labeli New dark age records si vydali na 7" tri nové skladby, ktoré stále pokračujú v devastačnom dbeat hard core punku, tak ako za "starých" čias.

Staršie novinky:

# [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113] [114] [115] [116] [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126] [127] [128] [129] [130] [131] [132] [133] [134] [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] [146] [147] [148] [149] [150] [151] [152] [153] [154] [155] [156] [157] [158] [159] [160] [161] [162] [163] [164] [165] [166] [167] [168] [169] [170] [171] [172] [173] [174] [175] [176] [177] [178] [179] [180] [181] [182] [183] [184] [185] [186] [187] [188] [189] [190] [191] [192] [193] [194] [195] [196] [197] [198] [199] [200] [201] [202] [203] [204] [205] [206] [207] [208] [209] [210] [211] [212] [213] [214] [215] [216] [217] [218] [219] [220] [221] [222] [223] [224] [225] [226] [227] [228] [229] [230] [231] [232] [233] [234] [235] [236] [237] [238] [239] [240] [241] [242] [243] [244] [245] [246] [247] [248] [249] [250] [251] [252] [253] [254] [255] [256] [257] [258] [259] [260] [261] [262] [263] [264] [265] [266] [267] [268] [269] [270] [271] [272] [273] [274] [275] [276] [277] [278] [279] [280] [281] [282] [283] [284] [285] [286] [287] [288] [289] [290] [291] [292] [293] [294] [295] [296] [297] [298] [299] [300] [301] [302] [303] [304] [305] [306] [307] [308] [309] [310] [311] [312] [313] [314] [315] [316] [317] [318] [319] [320] [321] [322] [323] [324] [325] [326] [327] [328] [329] [330] [331] [332] [333] [334] [335] [336] [337] [338] [339] [340] [341] [342] [343] [344] [345] [346] [347] [348] [349] [350] [351] [352] [353] [354] [355] [356] [357] [358] [359] [360] [361] [362] [363] [364] [365] [366] [367] [368] [369] [370] [371] [372] [373] [374] [375] [376] [377] [378] [379] [380] [381] [382] [383] [384] [385] [386] [387] [388] [389] [390] [391] [392] [393] [394] [395] [396] [397] [398] [399] [400] [401] [402] [403] [404] [405] [406]

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

dnes 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

včera 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)