PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 25.1.2020

ROTTEN SOUND (Fínsko), HUMAN HUMUS (SK), GRINDING JESUS BROTHERS (SK), CRUENT (SK)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Nö fest (23.11.2019, Trangoška)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
PIVNICA - Fragmenty 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


NA SMIECH - ZÁKON DOGMY CDr (recenzia)
DIY
Raz za čas sa ku mne dostane dielo, ktoré si zaslúži moju skromnú recenziu. Nebýva to často a možno práve preto je to nadšenie z neho vždy zdvojnásobené. Veru ešte stále sú tu kapely, ktoré majú ťažké srdce z bordelu, ktorý okolo seba vidia a ešte stále im príde dôležité naň aj poukazovať. Jebať klišé, aké klišé? Nemôžem predsa spievať o tom aké má Vašo Patejdl riedke vlasy, keď ma to proste nezaujíma. Budem vrieskať o všetkých tých svinstvách okolo a o tom hnusnom pocite, ktorý sa dostaví vždy, keď si uvedomím, že je to to jediné čo zmôžem a že sa nikdy nič nezmení. A tak traja sympatický chalani v najlepších rokoch vypustili do sveta cdčko s poetickým názvom "Zákon dogmy". Milí poslucháči tu nájdu staršie veci ako "Krváca svet" alebo "Ide o život", ale aj čerstvejšie pečivo ako "D.I.Y", "Reálne hodnoty" a iné. Je to taký prierez celou históriou kapely, no najdôležitejšie je, že kvalita zvuku je konečne priamo úmerná kvalite samotnej produkcie kapely a teda aj zaslúžená. Aj keď kritické uši si tiež prídu na svoje, ja tu od toho nie som a celé mi to zakryje samotný náboj všetkých piesní. Čakaj energický, energický, energický, nasraný, úprimný punk, frcnutý menšou dávkou humoru, satiry a irónie so zábavnými intrami k jednotlivým songom- vydarené! "Slovo božie" (intro) ti vysvetlí ako samotné ľudstvo vzniklo a potom bum! Cez celý album letia rôzne polohy hlasu, cez spev až po vreskot, chytľavé gitarové riffy, sem tam sóla, ak si pozornejší zachytíš aj basu, ktorá gitare príjemne sekunduje a bicie, ktoré nie a nie zastaviť. Proste to šlape jak parný valec! Hudobne je to veľmi pestrofarebné a originálne, či už hudbou alebo textami a následne aj ich prevedením do samotnej inštrumentálnej stránky a čo mne osobne dosť sedí je, dĺžka jednotlivých pasáží v piesňach, ktoré sú pomerne krátke, rýchlo sa striedajú a teda neunudia. Medzi naj songy patrí určite "Neschopnosť chápania", "D.I.Y" a "Môj boj". Pod kožu sa ti po dlhšom počúvaní dostane pomaly celý album a na záchode sa prichytíš ako si pospevuješ jednotlivé refrény. Ale aby to nebolo všetko, vychválil by som aj spracovanie obalu, ktoré je tak trošku netradičné. Celé dielo sa nachádza v DVD obale, v ktorom nájdeš booklet s textami v slovenčine a angličtine (pri niektorých sú aj komentáre- ďakujem za kapely, ktoré ešte takéto dačo robia!), ďalej nálepka a malý "plagát". Úvodný obrázok charakterizuje moderné ľudstvo, bohužial z tej horšej stránky a na zadnej strane sú tri neznáme osoby nad ktorými sa týči štvrtá neznáma osoba. S grafikou pomáhal šikovný chalanisko Robko (Frog Graphic) a celkovo z celého tohto DIY as FUCK počinu cítiť takú rodinnú atmošku, za ktorú môžu všetci, ktorí priložili ruku k dielu. Aby som nezabudol 20% z ceny cdčka putuje do útulku pre psov v Revúcej. Skvelá práca! Vonka len 50kusov, aj keď je jasné, že si to stiahneš, 2,50 ťa predsa nevyžmýka tak veľmi. Na záver dačo o Vašovi: "Činom treba prikladať význam stále, nie sa za ne hanbiť, keď sa iným zdajú trápne!"

Táto recenzia už bola zobrazená 1062 krát!
 Autor: rikArdo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.03

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: K+P+C
TEXT:


 #2790 Balki   napí­sal/a 18.05.2011 07:55:47
Samozrejme ja som tym nechcel povedat, ze tato recenzia je zla, naopak je spravena vyborne
 #2785 adrik   napí­sal/a 17.05.2011 15:37:16
rikArdo a spol.: Ja by som tu uvítal viac recenzií od viac ľudí, nech je to tu štýlovo pestrejšie ..
 #2784 Sajmon   napí­sal/a 17.05.2011 14:23:57
myslím si, že táto recka je dosť vydarená a zatiaľ asi tvoja najlepšia, taký môj skromný postreh...asi to bude tým nadšením...
 #2783 rikArdo   napí­sal/a 17.05.2011 12:40:08
kľudne by som si prečítal aj viac recenzií na tento album, možno som dačo vynechal a podobne, tak dačo zbúchaj, moje recky sa tu aj tak nikomu neľúbia
 #2782 Balki   napí­sal/a 17.05.2011 10:28:54
Absolutna rana medzi oci. Pre mna osobne asi to najlepsie hudobne aj textovo, co som za posledne roky pocul. Dost mi je luto, ze som recenziu nerobil ja - rikArdo to si este vypijes!
 #2751 nickname nickname@nickname.com   napí­sal/a 06.05.2011 21:49:16
aaa kurva takto to dopadne ked je clovek senilny ako gasparovic a uz nie je zvyknuty na "skolske" hodnotenie od 1 do 5, ale skor opacne.To hodnotenie malo byt teda 1 nie 5..neda sa to zmenit? :)alebo teda zmazat ? :)
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)

31.12. 12:16
zloba: axc A vari greenpeace nie je massmedialna superstar bublinka ? >> (novinka)
28.12. 22:19
Majk: Nemám vôbec nič proti spiritualite... ale prečo to náboženstvo? Myslím si, že vnútorny rast závisí viac od individuálnych skúseností... , s ktorými sa človek dokázal vžiť a posúvajú ho neustále dopredu, k hlbšiemu pochopeniu seba samého. .. >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 20:13
OKDAT: Wrbo tu mas link: http://muzika-komunika.blogspot.com/2019/12/stare-deti-demo-2019.html >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 18:39
Wrbo: Máme nejaký link? >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
26.12. 17:35
Balki: V tomto pripade aka gramatika, take vysvetlenie >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[268/92.1%]
Má!

[12/4.12%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.69%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.09%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 291


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2019 ...