Pozývame:


So 26.6.2021
Košice @ Collosseum

TVÖ (SK), KOLÁRČIK & BAND (SK), BUG SPENCER (SK), APATHEA (SK), OTRAS (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

Forever Megashit XV. (11 - 12.6.2021, Bardejov)

Najnovší rozhovor:

Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

Najnovší report:

ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN (22.5.2021, Bardejov, Bašta)

Najnovšia recenzia:

SEDEM MINÚT STRACHU / the WILDERNESS MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Igor Bancer strávi narodeniny vo väzení

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


NA SMIECH - ZÁKON DOGMY CDr

Autor: rikArdo | Počet videní: 1187

DIY
Raz za čas sa ku mne dostane dielo, ktoré si zaslúži moju skromnú recenziu. Nebýva to často a možno práve preto je to nadšenie z neho vždy zdvojnásobené. Veru ešte stále sú tu kapely, ktoré majú ťažké srdce z bordelu, ktorý okolo seba vidia a ešte stále im príde dôležité naň aj poukazovať. Jebať klišé, aké klišé? Nemôžem predsa spievať o tom aké má Vašo Patejdl riedke vlasy, keď ma to proste nezaujíma. Budem vrieskať o všetkých tých svinstvách okolo a o tom hnusnom pocite, ktorý sa dostaví vždy, keď si uvedomím, že je to to jediné čo zmôžem a že sa nikdy nič nezmení. A tak traja sympatický chalani v najlepších rokoch vypustili do sveta cdčko s poetickým názvom "Zákon dogmy". Milí poslucháči tu nájdu staršie veci ako "Krváca svet" alebo "Ide o život", ale aj čerstvejšie pečivo ako "D.I.Y", "Reálne hodnoty" a iné. Je to taký prierez celou históriou kapely, no najdôležitejšie je, že kvalita zvuku je konečne priamo úmerná kvalite samotnej produkcie kapely a teda aj zaslúžená. Aj keď kritické uši si tiež prídu na svoje, ja tu od toho nie som a celé mi to zakryje samotný náboj všetkých piesní. Čakaj energický, energický, energický, nasraný, úprimný punk, frcnutý menšou dávkou humoru, satiry a irónie so zábavnými intrami k jednotlivým songom- vydarené! "Slovo božie" (intro) ti vysvetlí ako samotné ľudstvo vzniklo a potom bum! Cez celý album letia rôzne polohy hlasu, cez spev až po vreskot, chytľavé gitarové riffy, sem tam sóla, ak si pozornejší zachytíš aj basu, ktorá gitare príjemne sekunduje a bicie, ktoré nie a nie zastaviť. Proste to šlape jak parný valec! Hudobne je to veľmi pestrofarebné a originálne, či už hudbou alebo textami a následne aj ich prevedením do samotnej inštrumentálnej stránky a čo mne osobne dosť sedí je, dĺžka jednotlivých pasáží v piesňach, ktoré sú pomerne krátke, rýchlo sa striedajú a teda neunudia. Medzi naj songy patrí určite "Neschopnosť chápania", "D.I.Y" a "Môj boj". Pod kožu sa ti po dlhšom počúvaní dostane pomaly celý album a na záchode sa prichytíš ako si pospevuješ jednotlivé refrény. Ale aby to nebolo všetko, vychválil by som aj spracovanie obalu, ktoré je tak trošku netradičné. Celé dielo sa nachádza v DVD obale, v ktorom nájdeš booklet s textami v slovenčine a angličtine (pri niektorých sú aj komentáre- ďakujem za kapely, ktoré ešte takéto dačo robia!), ďalej nálepka a malý "plagát". Úvodný obrázok charakterizuje moderné ľudstvo, bohužial z tej horšej stránky a na zadnej strane sú tri neznáme osoby nad ktorými sa týči štvrtá neznáma osoba. S grafikou pomáhal šikovný chalanisko Robko (Frog Graphic) a celkovo z celého tohto DIY as FUCK počinu cítiť takú rodinnú atmošku, za ktorú môžu všetci, ktorí priložili ruku k dielu. Aby som nezabudol 20% z ceny cdčka putuje do útulku pre psov v Revúcej. Skvelá práca! Vonka len 50kusov, aj keď je jasné, že si to stiahneš, 2,50 ťa predsa nevyžmýka tak veľmi. Na záver dačo o Vašovi: "Činom treba prikladať význam stále, nie sa za ne hanbiť, keď sa iným zdajú trápne!"

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: I+R+J

Správa:

#2790 Balki napí­sal/a: 18.05.2011 07:55:47

Samozrejme ja som tym nechcel povedat, ze tato recenzia je zla, naopak je spravena vyborne

#2785 adrik napí­sal/a: 17.05.2011 15:37:16

rikArdo a spol.: Ja by som tu uvítal viac recenzií od viac ľudí, nech je to tu štýlovo pestrejšie ..

#2784 Sajmon napí­sal/a: 17.05.2011 14:23:57

myslím si, že táto recka je dosť vydarená a zatiaľ asi tvoja najlepšia, taký môj skromný postreh...asi to bude tým nadšením...

#2783 rikArdo napí­sal/a: 17.05.2011 12:40:08

kľudne by som si prečítal aj viac recenzií na tento album, možno som dačo vynechal a podobne, tak dačo zbúchaj, moje recky sa tu aj tak nikomu neľúbia

#2782 Balki napí­sal/a: 17.05.2011 10:28:54

Absolutna rana medzi oci. Pre mna osobne asi to najlepsie hudobne aj textovo, co som za posledne roky pocul. Dost mi je luto, ze som recenziu nerobil ja - rikArdo to si este vypijes!

#2751 nickname @ napí­sal/a: 06.05.2011 21:49:16

aaa kurva takto to dopadne ked je clovek senilny ako gasparovic a uz nie je zvyknuty na "skolske" hodnotenie od 1 do 5, ale skor opacne.To hodnotenie malo byt teda 1 nie 5..neda sa to zmenit? :)alebo teda zmazat ? :)

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

15.06. 16:13 roman:


Pozdravujem, vie mi niekto poradiť, kde zohnať LP Rübäniskö ‎– Nihil Blues
(guestbook)

05.06. 21:51 karfin:


cenu to malo ešte bez Barbary ... https://www.youtube.com/watch?v=X-2dOMn--d8
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

03.06. 08:13 Balki:


Nasrac, aj tak to bez Barbary nema cenu :/
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

02.06. 15:49 adrik:


Z toho by som si srandu nikdy nerobil: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/maduar-2020-tour-roznava/
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

02.06. 15:18 Balki:


Si rob picu, ze Maduar bol v Roznave ...
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

06.05. 19:07 Elramon:


ja som spoko. prva verzia chaos, toto nie je extra vzhladne, ale ucelove, takze ok.
(novinka)

05.05. 18:10 Lichtle - B.I.T.CH.:


https://bitchxzine.blogspot.com/2021/05/obrana-bicova-pozdravujem-necitatelov.html
(novinka)

05.05. 08:19 punkerxxx:


Super, drzim palce, takyto kseft s doskami by som uvital aj v BA. (otvoril uz konecne Klaus ten kseft na Medenej po tych rokoch??)
(novinka)

04.05. 20:47 Pissmaster:


Odvazna vec. Drzim vam palice a tesi sa ked dojdem na nakup!! (a pivo)
(novinka)

04.05. 20:28 Dead:


Tento zin som si ešte nezaobstaral ale keď sa mi dostane do rúk čo dúfam že hej!tak prednú stranu určite prelepím,z jednoduchého dôvodu, mám deti ktoré majú niečo pod desať rokov a nec ..
(novinka)