PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | COLLOSSEUM | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 22.8.2020

SYSTEMIC DAMAGE (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), HAKES (SK), SANGRE DE IDIOTAS (SK)

Žilina, Smer klub 77

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RÚBANISKO / TIME OF MY LIFE (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
HURK, NAZI TAMPONS, LIDSKÉ ZDROJE (4.8.2020, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad, garáže)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
CHIENS - Trendy junky 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


NA SMIECH - ZÁKON DOGMY CDr (recenzia)
DIY
Raz za čas sa ku mne dostane dielo, ktoré si zaslúži moju skromnú recenziu. Nebýva to často a možno práve preto je to nadšenie z neho vždy zdvojnásobené. Veru ešte stále sú tu kapely, ktoré majú ťažké srdce z bordelu, ktorý okolo seba vidia a ešte stále im príde dôležité naň aj poukazovať. Jebať klišé, aké klišé? Nemôžem predsa spievať o tom aké má Vašo Patejdl riedke vlasy, keď ma to proste nezaujíma. Budem vrieskať o všetkých tých svinstvách okolo a o tom hnusnom pocite, ktorý sa dostaví vždy, keď si uvedomím, že je to to jediné čo zmôžem a že sa nikdy nič nezmení. A tak traja sympatický chalani v najlepších rokoch vypustili do sveta cdčko s poetickým názvom "Zákon dogmy". Milí poslucháči tu nájdu staršie veci ako "Krváca svet" alebo "Ide o život", ale aj čerstvejšie pečivo ako "D.I.Y", "Reálne hodnoty" a iné. Je to taký prierez celou históriou kapely, no najdôležitejšie je, že kvalita zvuku je konečne priamo úmerná kvalite samotnej produkcie kapely a teda aj zaslúžená. Aj keď kritické uši si tiež prídu na svoje, ja tu od toho nie som a celé mi to zakryje samotný náboj všetkých piesní. Čakaj energický, energický, energický, nasraný, úprimný punk, frcnutý menšou dávkou humoru, satiry a irónie so zábavnými intrami k jednotlivým songom- vydarené! "Slovo božie" (intro) ti vysvetlí ako samotné ľudstvo vzniklo a potom bum! Cez celý album letia rôzne polohy hlasu, cez spev až po vreskot, chytľavé gitarové riffy, sem tam sóla, ak si pozornejší zachytíš aj basu, ktorá gitare príjemne sekunduje a bicie, ktoré nie a nie zastaviť. Proste to šlape jak parný valec! Hudobne je to veľmi pestrofarebné a originálne, či už hudbou alebo textami a následne aj ich prevedením do samotnej inštrumentálnej stránky a čo mne osobne dosť sedí je, dĺžka jednotlivých pasáží v piesňach, ktoré sú pomerne krátke, rýchlo sa striedajú a teda neunudia. Medzi naj songy patrí určite "Neschopnosť chápania", "D.I.Y" a "Môj boj". Pod kožu sa ti po dlhšom počúvaní dostane pomaly celý album a na záchode sa prichytíš ako si pospevuješ jednotlivé refrény. Ale aby to nebolo všetko, vychválil by som aj spracovanie obalu, ktoré je tak trošku netradičné. Celé dielo sa nachádza v DVD obale, v ktorom nájdeš booklet s textami v slovenčine a angličtine (pri niektorých sú aj komentáre- ďakujem za kapely, ktoré ešte takéto dačo robia!), ďalej nálepka a malý "plagát". Úvodný obrázok charakterizuje moderné ľudstvo, bohužial z tej horšej stránky a na zadnej strane sú tri neznáme osoby nad ktorými sa týči štvrtá neznáma osoba. S grafikou pomáhal šikovný chalanisko Robko (Frog Graphic) a celkovo z celého tohto DIY as FUCK počinu cítiť takú rodinnú atmošku, za ktorú môžu všetci, ktorí priložili ruku k dielu. Aby som nezabudol 20% z ceny cdčka putuje do útulku pre psov v Revúcej. Skvelá práca! Vonka len 50kusov, aj keď je jasné, že si to stiahneš, 2,50 ťa predsa nevyžmýka tak veľmi. Na záver dačo o Vašovi: "Činom treba prikladať význam stále, nie sa za ne hanbiť, keď sa iným zdajú trápne!"

Táto recenzia už bola zobrazená 1102 krát!
 Autor: rikArdo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.03

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Q+I+E
TEXT:


 #2790 Balki   napí­sal/a 18.05.2011 07:55:47
Samozrejme ja som tym nechcel povedat, ze tato recenzia je zla, naopak je spravena vyborne
 #2785 adrik   napí­sal/a 17.05.2011 15:37:16
rikArdo a spol.: Ja by som tu uvítal viac recenzií od viac ľudí, nech je to tu štýlovo pestrejšie ..
 #2784 Sajmon   napí­sal/a 17.05.2011 14:23:57
myslím si, že táto recka je dosť vydarená a zatiaľ asi tvoja najlepšia, taký môj skromný postreh...asi to bude tým nadšením...
 #2783 rikArdo   napí­sal/a 17.05.2011 12:40:08
kľudne by som si prečítal aj viac recenzií na tento album, možno som dačo vynechal a podobne, tak dačo zbúchaj, moje recky sa tu aj tak nikomu neľúbia
 #2782 Balki   napí­sal/a 17.05.2011 10:28:54
Absolutna rana medzi oci. Pre mna osobne asi to najlepsie hudobne aj textovo, co som za posledne roky pocul. Dost mi je luto, ze som recenziu nerobil ja - rikArdo to si este vypijes!
 #2751 nickname nickname@nickname.com   napí­sal/a 06.05.2011 21:49:16
aaa kurva takto to dopadne ked je clovek senilny ako gasparovic a uz nie je zvyknuty na "skolske" hodnotenie od 1 do 5, ale skor opacne.To hodnotenie malo byt teda 1 nie 5..neda sa to zmenit? :)alebo teda zmazat ? :)
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
29.07. 17:16
Ctib: Zdar a sílu, přátelé, jsem tu s prosbou: chystáte-li se na Duše, nezapomeňte si prosím vzít s sebou roušku nebo třeba šátek - v Česku nám tento týden znovu zavedli karanténní opatře .. >> (novinka)
23.07. 22:05
fog: ten internal rot nie je taky dosekany, mozno ani tak napadity, ale intenzita tej nahravky je nezastavitelna a to ma bavi. strasne natrepane to je tiez. na hranu. chiens maju ale rozhodne pestrejsi ruk .. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
23.07. 21:48
Skulda: Nejlepší grindcore deska za poslední dobu. Pro mě výrazně výše než Internal Rot. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
14.07. 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[277/91.72%]
Má!

[13/4.3%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.66%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.31%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 302


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com