PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 27.4.2019
TOY PIŠTOĽS (SK), SAMORAST (SK), ZOZOO (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FYASCO - KURVA TO JE TLAK / NECH ŽIJE SMRŤ! (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
LAKKA, FORESIGHT, ANCIENT EMBLEM, DNO (13.4.2019, Brno)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
TENGRI, 52 HERTZ WHALE, OUR STORIES, the WILDERNESS (30.3.2019, Bratislava, Fuga)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
RANA - Nesprávne otázky CDr

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Hardcore is coming fest

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Bariéra #6 / 2001

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











HERETIX - OBDOBIE NEISTOTY CD (recenzia)
Heretix rec.
Bratislavský punk rock je už starý známy pojem a nie len na slovenskej scéne. Ha, a stále aj po toľkých rokoch sa nájde niečo nové, čo jasne naväzuje na miestne korene, i keď sa akokoľvek snaží znieť inak. Pri takejto viacgeneračnej zostave by to však asi inak ani nešlo. Už pri prvých zverejnených nahrávkach na nete ten feeling tam bol ľahko identifikovateľný a som len rád, že sa to nezmenilo ani na prvom albume tohto kvarteta. Klasika je postavená na tradičnej rytmike, melodickosti a samozrejme nevyhnutné back-vokály. Myslím, že ten pach starosvetskosti punku hlavného mesta utužujú hlavne dvaja miestny veteráni, kým ich "zúrivejší" dorast dáva tomu energiu a novšie nápady. Osobne ma najviac prekvapili gitarové linky a partie. Bol som v tom, že ešte v päťčlennej zostave bol Had za druhého gitaristu. A tu zrazu toľko gitarových nápadov. Na slovenské pomery normálne až objav roka. Myslím tým, že gitara je značne rocková, napríklad v songu "Čas letí" až neo-rocková. No hotová amerika! Vôbec celý zvuk nahrávky je modernejší, jemne hutnejší, proste rockovejší. Samozrejme aj s hosťujúcimi klávesami, ktoré to len podčiarkujú. Čím sa klasika prekračuje, no aj tak starú Blavu tam stále cítim. A čo konkrétne? Samozrejme starú Zónu, starú Slobodku, LORD ALEX, asi hlavne v speve... keď už Veslo. A to HERETIX nič a nikoho nekopírujú. Na svoju prvotinu hodili 13 skladieb držiacich pokope aj napriek svojej pestrosti. Hitovky, pogovačky a dokonca aj jemné koketovanie s jamajskými rytmami v "Nič tam nie je" dopadlo dobre. Hádam jedinú výhradu mám k piesni "Hudba". Neviem, pre mňa asi posvätná téma na takéto spracovanie. Až mi to Desmodom zaváňa, heh. Všetko ostatné sú veci, ktoré by som už aj naživo mal rád tú možnosť. Dúfam, že to nebude trvať zas toľko, ako som sa dostával k tomuto cédé. Inak zabalené vo vkusnom digipacku so všetkým, čo má booklet obsahovať. Vypadá to tak, že z počiatočného projektu sa stala po obmene pár postov celkom regulárna kapela a som fakt zvedavý, ako bude pokračovať ďalej. A ešte jedna vec. HERETIX ako jedna z mála kapiel si môže naozaj písať DIY punk. Hádam len tlačiareň a lisovňa nie je tiež ich...
  1. Čo je s tebou?
  2. Stratená generácia
  3. Posledný deň
  4. Nádherné sladké sny
  5. Rob ako chceš
  6. Hudba
  7. Nič tam nie je
  8. Chcem dýchať
  9. Lacné vzrušenie
  10. Na nesprávnom mieste
  11. Čas letí
  12. Pre teba
  13. Klamstvá

  14. Táto recenzia už bola zobrazená 887 krát!
     Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: B+2+P
TEXT:


 #3269 papuc   napísal/a 31.10.2011 16:27:15
tak si ma nepochopil, to som pisal skor marianovi ne tak vseobecne, ze na zaklade toho jak poznam mariana si to myslim tak, totalne nic vazne.. a na rozoberanie =)
 #3268 tomas   napísal/a 31.10.2011 13:50:37
sak papuc.. nebud taky tajnostkar a prezrad svoju vedomost aj inym...ja tam totiz v tom odstavci co si skopiroval nevidim abssolutne nic negativne... totalne nic, prave naopak vsetko z toho mi pripada pozitivne v najhorsom neutralne... teda divne...
 #3216 papuc   napísal/a 18.10.2011 23:37:35
dumaj
 #3214 tomas   napísal/a 18.10.2011 15:40:25
Marian - pocit a usudok su rozdielne pojmy. pri usudku by som cakal, ze ho vies odovodnit a pri pocite, chapem ze nie. aj ked nerozumiem procesu vytvarania pocitov vztahujucich sa k hudbe na zaklade recenzie.
papuc - hehe toto som nepochopil vobec
 #3203 papuc   napísal/a 15.10.2011 21:51:26
co to v nicku mam???? ..
 #3202 papucBol som v tom, že ešte v   napísal/a 15.10.2011 21:45:00
podla mna zavazili tieto riadky - Bol som v tom, že ešte v päťčlennej zostave bol Had za druhého gitaristu. A tu zrazu toľko gitarových nápadov. Na slovenské pomery normálne až objav roka. Myslím tým, že gitara je značne rocková, napríklad v songu "Čas letí" až neo-rocková. No hotová amerika! Vôbec celý zvuk nahrávky je modernejší, jemne hutnejší, proste rockovejší. Samozrejme aj s hosťujúcimi klávesami, ktoré to len podčiarkujú. Čím sa klasika prekračuje, no aj tak starú Blavu tam stále cítim. A čo konkrétne? Samozrejme starú Zónu, starú Slobodku, LORD ALEX, asi hlavne v speve... keď už Veslo. :D
 #3201 Marián   napísal/a 15.10.2011 20:38:24
Tomas: Taky pocit som z toho dostal...neviem zdovodnit.
 #3189 tomas   napísal/a 14.10.2011 21:34:41
Preco Marian?
 #3182 Marián   napísal/a 14.10.2011 13:11:39
Na zaklade recenzie usudzujem, ze si to CD zhanat nebudem.
 #3171 Balki   napísal/a 13.10.2011 08:52:39
Ja si myslim, ze je stale dost kapiel, ktore si kludne mozu pisat DIY. Aj ta lisovna je uz luxusv podstate.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 11:44
dementia13: Hey. Im looking .. >> (guestbook)
04.04. 10:52
Igor IQ: @Edúv syn
.. >> 29.3.2019 AUSGEZEICHNET, SMALL TOWN LIFE, SBA, ČISTÁ RYŽA Sereď (report)

26.03. 13:16
Lečslav: level už dávno n >> (novinka)
25.03. 17:23
Twg: ta cena to je me >> (novinka)
25.03. 15:30
kajix: zin za 7e??!! to >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[79/27.43%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[71/24.65%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.82%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[73/25.35%]
Mne varí mama

[54/18.75%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 288

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...