PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

Ne 2.2.2020

UK SUBS (UK), TVOI POSTOI (SK)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Nö fest (23.11.2019, Trangoška)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
PIVNICA - Fragmenty 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


EVIDENCE SMRTI 12" (recenzia)
Insane society
Opäť nastal čas. Laťku, ktorú EVIDENCE SMRTI nasadili svojim demom tak vysoko, tak novým albumom ju totálne rozmetali do povedtria. Už na spomínanom deme dokázali, že crust sa v tunajších končinách dá hrať aj netuctovo. Ale poďme sa venovať novej doske. Opäť nahrávka začína introm, tentoraz bohužiaľ inštrumentálne, ale dobrá príprava na to, čo ťa čaká. Trošilinku sa ubralo rýchlosti, ale pribudla druhá gitara, čo je výrazne počuť nielen vo vyhrávkach, ale aj v samotnej štruktúre skladieb. Už to nie je také priamočiare a skladby sa netočia okolo jednej minúty, je to omnoho prešpekulovanejšie, čo vôbec nie je na škodu, ako by si niekto myslel. Všetkých 7 songov je brutálnych, žiaden by som nevyradil z dosky, ale najchladnejšie zimomriavky budete mať zo "Zapomeň", "Zahnívajíci svoboda", "Vzestup elity" a .. uvidíš.
"V propasti utrpení" začína hneď bez prikrášľovania pesimisticky po intre. Žiadne mazanie medu okolo huby, "Nemáš-li ostré lokty, snadno se staneš kořistí" - bohužiaľ pravda, lenže obyčajní čestní ľudia sú na tej druhej strane, strane koristi. Po nej "Možná" s témou, ktorú už malo viacero kapiel, len to nebolo podané až tak apokalypticky. V skratke čo môžeš urobiť dnes, neodkládaj na zajtra. Aké moralizovanie zabudnutých fráz a porekadiel v recenzii nie? Ale naozaj nikdy nevieš, čo sa zajtra môže (nemôže) stať. "Možná, že zítra už nebude nic" Hracia skrinka začína a končí skladbu "Zapomeň", kde sa gitaristi riadne pohrali so svojími nástrojmi. Skladba skrýva osobnejší text o tom, ako v dospelosti prichádzame alebo zabúdame na svoje detské sny a stávajú sa z nás len pracovné stroje. Určite značná časť populácie kedysi snívala o tom, že bude makať celý deň za minimálnu mzdu, ledva sa stihne do ďalšieho pracovného dňa a zdochne zopár rokov pred zaslúženým dôchodkom, aby nebodaj niečo nedostali "zadarmo". Obraciam stranu, kde sa pomaličky rozbieha "Zahnivajíci svoboda", aby narazila priamo čelom s zeď. Trefná skladba, ktorá snáď ani nepotrebuje komentár. " Svobod páchne hnilobou". Kto povedal, že to bude veselé? Bez pauzy ihneď pokračuje "Strach", ktorý pokladá otázky skôr pre psychológov: "Čeho se bojíš? Co nechceš si přát? Co v koutě tě drží? Proč živíš ten strach?" Niekedy je možno tak ľuďom "lepšie". Ideme pomaly do finále dosky. "Kyberbůh"! Woooooooooooooow!!! NAUSEA a AUS ROTTEN sú pre mňa neprekonateľné americké politické hácepankové kapely, nech si hovorí, kto chce, čo chce, ale keď som počul túto prerábku, tak mi vypadla sánka z pántov. Dookola som posúval ihlu na začiatok pesničky. Úplne identicky zahrané, navyše s českým textom a s Janou ako vokálistkou .. ešte raz wow! Skladba kapele totálne sadla, aj textom. Dúfam, že posolstvo nasranosti NAUSEY budú živiť ďalších 20 rokov! Dosku uzatvára "Vzestup elity", o ktorej som si myslel, že je najprv proti "tým" hore, ale ona vlastne aj je, ako sa píše v komentáry: "Tento text se může zdát jako píseň proti národnímu socialismu. Ano, ve své podstatě je, je věnován fanatismu v jakékoliv podobě. Je věnován NS stejně jako fanatickým komunistům, uctívačům boha a stejně tak i fanatickým bojovníkům uvnitř scény." Čo dodať? Zapaľte hranice, už to nebude zamatová!
Všetky texty nájdeš vo veľkom rozkladacom búklete o veľkosti dvoch dosiek, sú tu ich preklady a aj komentáre, čo mi dnes chýba u väčšiny kapiel. K tomu veľký plagát, všetko v peknej tématickej grafike. Dnes už štandart u Insane society. A ak to ešte stále nemáš doma a stále váhaš, tak už neviem čo dodať .. choď si radšej pustiť STARÉ PUŠKY!
  1. Intro
  2. V propasti utrpení
  3. Možná
  4. Zapomeň
  5. Zahnívajíci svoboda
  6. Strach
  7. Kyberbůh (NAUSEA)
  8. Vzestup elity

Táto recenzia už bola zobrazená 550 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.6

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: B+Q+W
TEXT:


 #3296 adrik   napí­sal/a 14.11.2011 11:05:14
innman: a na čo si čakal akože?
 #3295 innman   napí­sal/a 14.11.2011 10:14:58
do pice takze som si nestihol radiolokator vychutnat nazivo? ou neee :/
 #3294 deadbush   napí­sal/a 13.11.2011 10:29:33
daša diki za tip,radiolokator je moja oblubena kapela,ale skulda to si robis picu ze uz nehraju?
 #3287 Skulda   napí­sal/a 11.11.2011 10:47:56
Na Radiolokátor už asi nezajdou. Chlapci to zabalili...
 #3284 dáša f.f. klemodasa@gmail.com dasafonflasa.blogspot.com  napí­sal/a 10.11.2011 23:07:09
deadbush: zájdite s tatkom na koncert Rádiolokátor.
 #3283 rikArdo   napí­sal/a 10.11.2011 19:01:38
boha som napísal že jedna plus jedna sa rovná jedna no raz som kamošovi púšťal Lahar zo splitka so Stolen Lives a pýtal sa ma z ktorého roku to je čiže tam je možno tiež cítiť ten nádych minulosti..každopádne Evidence Smrti je skvelá kapela a táto doska to potvrdzuje! ten cover s hosťujúcou speváčkou som počúval tiež dokola, jak ty ujo Adrik..keby je tu taký smajlík, tak ti pošlem pusu
 #3281 deadbush   napí­sal/a 10.11.2011 13:22:53
evidence smrti je kapela,ktora sa paci aj mojmu fotrovi,ktory ma rad ten stary trashmetal,a toto mi pripomina ako keby ta hudba bola vyrezana z rokov 80desiatych,skutocne to ma ten nadych tej doby,nepoznam kapelu ktora by mi ten pocit tejto dosky pripominala,ale necham si poradit,DAJTE MI TIP...
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)

31.12. 12:16
zloba: axc A vari greenpeace nie je massmedialna superstar bublinka ? >> (novinka)
28.12. 22:19
Majk: Nemám vôbec nič proti spiritualite... ale prečo to náboženstvo? Myslím si, že vnútorny rast závisí viac od individuálnych skúseností... , s ktorými sa človek dokázal vžiť a posúvajú ho neustále dopredu, k hlbšiemu pochopeniu seba samého. .. >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 20:13
OKDAT: Wrbo tu mas link: http://muzika-komunika.blogspot.com/2019/12/stare-deti-demo-2019.html >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 18:39
Wrbo: Máme nejaký link? >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
26.12. 17:35
Balki: V tomto pripade aka gramatika, take vysvetlenie >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2019 ...