PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

Ne 2.2.2020

UK SUBS (UK), TVOI POSTOI (SK)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Nö fest (23.11.2019, Trangoška)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
PIVNICA - Fragmenty 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


RISPOSTA / ROXOR 12" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Duel medzi dvoma crustovými R začínajú Vranovčania ROXOR zahrievačkou v miernom tempe, kde sa zoznámiš so zvukom ich strany, ktorý je podobný ako na predtým vydanom samotnom sedempalci. Texty sú celkom negativistické so zaujímavými myšlienkami. V druhej skladbe "Pomsta = hrozba" sa mi veľmi páči úvodný tukatra-tukatra rytmus, ktorý prejde do rýchlejšieho tempa, aby sa opäť na záver preklenul do starého známeho kolovrátku, ktorý máme všetci tak na tejto muzike radi. Celá strana ROXORu je rýchla ako hrom s vkusne vsunutými gitarovými vyhrávkami. Najlepší song je pre mňa "Pochovaný za živa", rýchly a energický, ktorého refrén sa vie dostať pod kožu. Posledná rýchla šleha "Slepý, hluchý, nemý" s refrénom: "Tento systém nás tlačí k múru a berie nám právo: Vidieť - počuť - hovoriť" uzatvára ďalšie vinylové dielo týchto agilných východniarov. Česká kapela RISPOSTA má už tiež svoje etablované meno a na svoju stranu vylisovala 5 ťažkých skladieb. Hneď prvá "Odmítam" ma dostala svojím textom a zároveň aj hudobným prevedením, klobúk dole! Revolucionárom je venovaná druhá skladba a tretia "KKK" je pomalá a pre mňa nezáživná - Kultura konzum kolaps, no jo. Náznak hroziacej nudy ale v okamihu zaženie už druhý song v ktorom dostáva náklad okrem iného aj Facebook. Myslím, že v narážkach na túto novinku dnešnej doby sa budeme stretávať stále častejšie. Táto predposledná skladba "Žer" sa úplne bez pauzy preklenie do záverečného "Data" a posledný krát si môžeš pretrepať hlavu za doprovodu príjemného crustového tlkotu. Celý split je plný temnoty a beznádeje ako sa to sluší a patrí. Obal je prevedený netradične, a to troj stránkovým štýlom, kedy obal po roztvorení tvorí jednu veľkú ilustráciu. Čierny dvanásťpalcový vinyl na luxusných 45 otáčkach za minútu hostí jeden ďalší crustový split, ktorý celkovo hodnotím ako priemerný. Hold, BETON / ČAD ma rozmaznali.
  1. RISPOSTA - Odmítám
  2. RISPOSTA - Revoluční sen
  3. RISPOSTA - Kkk
  4. RISPOSTA - Žer
  5. RISPOSTA - Data
  1. ROXOR - Nabíjaj a zabíjaj
  2. ROXOR - Pomsta = hrozba
  3. ROXOR - Boj trvá
  4. ROXOR - Pochovaný za živa
  5. ROXOR - Inštinkt hyeny
  6. ROXOR - Slepý, hluchý, nemý
  7. ROXOR - Hodina pravdy

Táto recenzia už bola zobrazená 677 krát!
 Autor: Sanberg
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Y+N+O
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)

31.12. 12:16
zloba: axc A vari greenpeace nie je massmedialna superstar bublinka ? >> (novinka)
28.12. 22:19
Majk: Nemám vôbec nič proti spiritualite... ale prečo to náboženstvo? Myslím si, že vnútorny rast závisí viac od individuálnych skúseností... , s ktorými sa človek dokázal vžiť a posúvajú ho neustále dopredu, k hlbšiemu pochopeniu seba samého. .. >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 20:13
OKDAT: Wrbo tu mas link: http://muzika-komunika.blogspot.com/2019/12/stare-deti-demo-2019.html >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 18:39
Wrbo: Máme nejaký link? >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
26.12. 17:35
Balki: V tomto pripade aka gramatika, take vysvetlenie >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2019 ...