PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


SHEEVA YOGA / KUMURU 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Myšlienka spoločného vydania medzi KUMURU a SHEEVA YOGA prišla snáď v máji 2008 na spoločnom slovenskom turné oboch kapiel spolu s xDISNEYx a NOT!, no a samotná realizácia sa uskutočnila presne po 4 rokoch. Jednoduchý obal s názvami oboch kapiel a aj list s textami a všetkými potrebnými informáciami v slovenčine aj v angličtine sú vytlačené na recyklovanom papieri rómskymi zverencami samotného protagonistu, spoluvydavateľa Feriho, a určite na Vás zapôsobí oveľa úprimnejšie ako stiahnuté vojnové výjavy z internetu. Stranu A označenú zlatou fixkou na čiernom stredovom krúžku ako veľké tlačené Y otvárajú ostravský horníci SHEEVA YOGA so svojim tradičným power violence náterom o 6 dejstvách, medzi ktorými sa nachádza kover verzia hviezdneho zoskupenia LOW THREAT PROFILE, v ktorom pôsobia členovia kapiel NO COMMENT, LACK OF INTEREST, INFEST alebo SPAZZ z ich s/t LP a na záver ešte remix od Mroža, ktorý mal na svedomí nahrávanie. Celá nahrávka pochádza z rovnakého štúdio sešn ako LP "Svět ten čert vem" a zvukovo je na vysokej úrovni. Hudba SY je oproti starším nahrávkam menej komplikovaná a priamočiarejšia, stále tam však je mnoho zmien tempa, klepačka strieda klepačku, gitarovú vyhrávku strieda basová vyhrávka, šialený saxafón, 3 prekrikujúce sa vokáli, všetko hodne energicky a presne zahraté. Navyše tak isto ako aj na LP tu krásne počuť spoluprácu oboch gitár, ktoré sa dopĺňajú a vytvárajú parádne gitarové linky. Texty sa zaoberajú modernými technológiami, ktoré nedokážu nahradiť ozajstný život alebo priateľstvo a nadnárodnými korporáciami, ktoré do vlády dosadzujú svojich kanditátov sú napísané presne štýlom na aký sme u SY zvyknutý.
Stranu B alebo K okupujú bardejovskí KUMURU a ak nepočítam kompiláciu Slovenské vinyly nezomierajú! je to ich prvý vinylový počin a druhá nahrávka po kompilácii bardejovského hluku spolu s JOHN ASTIN a CONSPIRE. Ich 5 songov uvrieskaného alternatívno ladeného prasopalu na pomedzí fastcore až power violence postaveného na hrubom basovom podklade dopĺňaného netradičnými gitarovými postupmi a melódiami, so zvukom motorovej píly ženú dopredu dunivé bicie. Spev sa pohybuje od epileptického škreku cez hrdelný rev až po agresívny krik a krásne zapadá do hudobnej produkcie tohto netradičného tria. Dokonca v piesni "Z kola von" započuť aj ústnu harmoniku a samozrejme na vysokej úrovni je aj lyrická stránka tejto nahrávky, vlastne úplne všetko je veľmo vysoký nadpriemer na slovenské pomery. Pozor nesedí poradie piesní na text liste s vylisovanými na platni!!! Vydaných 200 kusov na čiernom vinyle.

Táto recenzia už bola zobrazená 848 krát!
 Autor: sangre
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+J+Q
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com