PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


DÁŠA FON FĽAŠA - RADŠEJ SÁM AKO V ZLEJ SPOLOČNOSTI 10" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Som veľmi šťastný, že mám doma tento desaťpalec. Obal je úplná fantázia, milujem tieto ručne robené obaly. Hoci tam je len text a fotka, je to krásny pocit, keď zavrieš oči, prejdeš po tom s rukou a cítiš zaschnutú farbu. Proste nádhera, milujem ručne robené veci :)
Vo vnútri obalu sa nachádza zložená A3 s úvodom, textami, vysvetlivkami, prekladmi, ďakovačkami a iným infom. Vyzerá fakt pekne a na DIY úrovni, snáď si nikto nepredstaví, že je to niečo odfláknuté, to ani náhodou. No a samozrejme krásny, zelený vinyl s označením strán (A)/(E). Mám naozaj krásny pocit z tohto albumu.
Pokladám ihlu na stranu (A), no a zisťujem, že tie veci poznám. Šak kto by nepoznal tie hity. Po hudobnej stránke je to proste to, čo si hneď predstavíš, ak počuješ DxFxFx, s výnimkou "Dušičiek", kde počuť elektrickú gitaru. "Koľkokrát", si už padol na hubu a myslíš, že už to nikdy nebude fajn, no vždy sa postavíš na nohy a si silnejši? Najčastejšie to zažívajú hlavne tí najslabší. "Pieseň kočovníkov" je z albumu "Lo-fi". Pripomína mi trochu pieseň od Davovky s podobným názvom.
Na druhej strane (E) sú opäť 3 Dášove piesne, ale nájdeš tu aj cover. "Muzika" je o uzatváraní sa pred okolitým svetom hudby postavením múru z komerčných rádií. Veď na svete je toľko krásnych skladieb, tak prečo sa väčšina obmedzuje len na dookola sa opakujúce "sračky rádiové hity nové pre debilov"? Po hudobnej stránke sa mi najviac páči "Afterparty, ktorá je vlastne coverom od poľskej kapely CASTET. Je to o pojebaných diskotékach po pankových koncertoch, kde počúvame to, na čo vlastne nadávame. Stará múdra veta "Svetská sláva – poľná tráva“ dokonale vystihuje o čom je nasledujúci song "Svetská sláva". Ľudia zblbnú zo slávy, strácajú skutočných priateľov... Šak si stačí otvoriť nejaký bulvár, a tam isto nájdeš jak niekomu jebe zo slávy. Posledná, "Stereotypy", je hudobne asi najzaujímavejšou piesňou na tomto albume. Aj keď je text o subkultúrach, dá sa uplatniť na všetko. Zbytočne sa delíme na takýto a takýto smer. Predsa hudba nás má všetkých spájať (až na pojebaný whitepower).
Celkovo mám z tejto platne veľmi pozitívny dojem, je to veľmi milé, úprimné a určite si to kúp, ten krásny obal musíš mať doma, aj keby si si to nemal kde prehrať, určite z toho budeš mať radosť aj ty.
  • Koľkokrát
  • Pieseň kočovníkov
  • Dušičky
  • Muzika
  • Afterparty (CASCET cover)
  • Svetská sláva
  • Stereotypy

Táto recenzia už bola zobrazená 1338 krát!
 Autor: Vomit
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: D+1+G
TEXT:


 #4932 masskillah   napí­sal/a 20.01.2013 09:25:56
pice nemozem to dostat z gramca!!!! dusicky su absolutna melancho hymna!!!!
 #4711 Vomit   napí­sal/a 04.01.2013 16:42:37
http://dasafonflasa.bandcamp.com/releases
 #4678 lukas   napí­sal/a 25.12.2012 01:21:44
to je pravda :)
 #4676 dromenth   napí­sal/a 24.12.2012 12:28:29
To viem, ale tej skladbe by pristalo jemné pukanie vinylovej platne.
 #4674 Sajmon   napí­sal/a 23.12.2012 21:34:04
Strom je na Mrchožrútovi...posledná, čiže siedma skladba...
 #4673 dromenth   napí­sal/a 23.12.2012 12:21:13
A STROM je kde???
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com