PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


HEXIS - SEPUTUS / FATUM 7" (recenzia)
Skaven records
HEXIS z Kodane mali možnosť niektorí z vás vidieť na koncertoch v Seredi, takže vedia o čo ide. A pre zvyšných nešťastníkov sa pokúsim aspoň v krátkosti popísať, čo títo Dáni všetko pomiešali v dvoch skladbách hodených na tomto singly. "Seputus": Žiadne intro, žiadne hranie sa, od prvej sekundy to zaváňa špinavým arytmickým black metalom. Rýchly rozjazd sa po minúte spomalí a za väzieb gitár sa pokračuje v stupňujúcom sa bahennom sludge tempe. Pred koncom sa tento štvorminútový opus opäť zmení tempo na chaotický hard core. "Fatum" začína presne tam, kde sa predchádzajúci song začal. Ako keby to bolo naschvál rozseknuté, aby sa songy zmestili na dosku pri 45 otáčkach. Tu už kapela nespomaľuje vôbec, dokonca sa tu bubeník pekne vyšalil, všetci to so svojimi nájstromi naozaj vedia. Atmosférou to úplne pripomína francúzskych kolegov CELESTE. Škoda, že sú na doske len tieto dve skladby, s trochou šťastia by sa zmestili pri menšej rýchlosti aj na jednu stranu. A tiež už obe songy predtým vyšli na rovnomennom deme, ktoré vyšlo ako kazeta, 3"CD, ale aj jednostranné LP, takže neviem prečo mali potrebu ich opäť vydať ako singel. Po vydaní sa tak isto objavili aj na kazete, ktorá mapuje ich diskografiu. Singel vyšiel v mnohých farebných kombináciach, ktoré sú vložené v temnom čiernom obale. Môj kus je priesvitnej tmavomodrej farby s čiernymi cákancami. Namiesto tých mnohých farebných verzií mohol byť hodený do obalu papierik s nejakými informáciami alebo textami.
  1. Seputus
  2. Fatum

Táto recenzia už bola zobrazená 377 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+N+P
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com