PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


POHĽAD ZBLÍZKA - NÁMET NA ROMÁN CDr (recenzia)
DIY
V Hnúšti sa nám toho toto leto udialo viac, než vedeli zachytiť objektívy vychýrenej show pre silné povahy -"Pseudo farmár hľadá pseudo nevestu". Jednu vec, ktorá aspoň podľa môjho skromného uváženia stojí za opomenutie, je to, že hnúšťanská sebranka POHĽAD ZBLÍZKA niečo nahrala, teda nahrala svoj prvý počin.
Kapelka sa krúti okolo svetobežného Slava v spolupráci s bývalým bubenikom istej death metalovej formácie Liborom, unikátnym gitaristom Maťom alias Lenny a machrom na rozklady akordov, Romanom - Slavovým bratom. Banda si hrá už nejaké tie 2 rocky ten svoj punk´n´roll a rozhodla sa teda navštíviť štúdio (ak teda podľa vyjadrení kapely sa dá tá miestnosť hyperbolizovať) v Rožňave u teraz už bývalého basáka a zakladateľa formácie okolo istej známej tváre zo súťaže SuperStart. (Aby som skrátil celý opis aj v rámci recenzie, iba dopredu poviem, že chalani s nahrávkou nie sú ktovie ako spokojní, keďže daná osoba nejavila veľký záujem o to, aby daný štýl, {punk}, ktorý nahráva, mal dobrý zvuk.)
Osobne nie som nejaký objektívny punkáč, ale pár vecí na albume na mňa pôsobí v celku solídnym dojmom, skladby sú ucelené, prekvapí občasné použitie dvojkopov, prekvapia aj vynikajúco precítené sóla a vkusné riffy a basa taktiež rozhodne nenudí a stavia celú nahrávku niekam vyššie. Možno niekomu bude vadiť spev, ale mne (nie, nie som masochista) prosto sedí a je mi jedno že niekedy sa uťal niekam mimo. Dávam do popredia moju obľúbenú "Námet na román" , energickú "Mávam chvíle" a skladbu so zvláštnou dávkou melanchólie "Apokalyptická". A ešte sa mi veľmo ľúbi začiatok skladby "Hyeny".
Ohľadom textov si človek musí uvedomiť, že čo je vážnejší text, a čo recesia. Niektoré texty sú vyslovene výsmechom, niektoré viac menej ironické a niektoré trefne poukazujú na niečo sofistikovanejšie. Také "Leto je prec" je dokonca aj textom alegorickým, "Apokalyptická" má dosť aj vážny podklad, "Hyeny" je textom čisto trefným a protipolitickým, a taká "Renáta" – to je čistá recesia.
Takže tak. Rozhodne sa to oplatí vypočuť, nie je to brutal DIY punk, ale svojich fanúšikov táto hudba má podľa mňa dosť. Nejdem viac už drístať, po odchode Kleopatry z Turca ktorá opustila Hnúšťu, aby mohla kráľovať inej zemi sa nám vytratila nádej na nový a noblesný život, ale na to sa sa pozrieme POHĽADOM ZBLÍZKA na hodinách dejepisu.
CDr sa bude predávať niekde na koncertoch, keďže posielanie je zrejme zbytočné a nákladné...

bandzone.cz/pohladzblizkapz
  1. Mávam chvíle
  2. Umiera láska
  3. Leto je preč (septembrová)
  4. Renáta
  5. Život nočných lámp
  6. Apokalyptická
  7. Tak ako hviezdy
  8. Osud nie je
  9. Hyeny
  10. Utekaj do predu
  11. Námet na román

Táto recenzia už bola zobrazená 922 krát!
 Autor: Andrej
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: G+1+B
TEXT:


 #5011 audit bucikandrej@gmail.com   napísal/a 09.02.2013 01:30:23
No,, tam malo byt zrejme spomeniem,,nie opomeniem,,moje oko zrejme nespolupracovalo s kognitivnymi cinitelmi mojho mozgu :) a one,ja som povodne pisal,bez diakritiky, ale chybicka sa vludit zvykne
..
 #4998 shupo   napísal/a 05.02.2013 09:17:45
prosim, ked uz pouzivas nejake slovo v texte, bolo by fajn, keby si vedel co znamena.
http://slovnik.dovrecka.sk/synonymicky-slovnik/opomen%C3%BA%C5%A5
opomenúť - vynechať, vypustiť
sorry, ale to mi hned udrelo do oka.
a "kráľovať" dopice, ja viem, ze nie sme na hodinach slovenciny, ale fakt to je past na oko. citajte po sebe a zamyslite sa ci to ma hlavu a patu.
peace
 #4995 zlocinec   napísal/a 03.02.2013 01:02:28
ja som to mal zo 2 dni pustene a dalo sa to. je to srandovne a vesele, trochu naivne tak jak to byva pri takomto punku. niektore napady zaujimave a v poho.
 #4994 Sajmon   napísal/a 02.02.2013 16:16:13
keď inteligentný pop punk, tak Saidiwas......samozrejme aj s presahmi...
 #4993 Prasiak   napísal/a 02.02.2013 01:18:23
Hadrian: Ved ja nevravim, ze som objektivny, co to je vlastne ta objektivita, pri hudbe nieco take asi ani neexistuje :) Hned som predsa napisal, ze mam predsudok, mozno zialbohu, mozno chvalabohu, ale tamta televizna zabava sa mi prieci natolko, ze si nemozem pomoct
Nemusi to byt zly clovek, ale skratka tieto televizne sutaze/reality show, ci co to je, su v mojich ociach nieco take idiotske, ze sa mi to prieci nie ze s fungovanim v nejakej punkrockovej kapele, ale s normalnym zivotom ako takym Tak pardon ak som niekoho urazil.
Nie som ziadny bozik UG punku, bez hanby priznam, ze sa mi paci par veci aj bars od kapely Zoci Voci, i ked taky crust mi je veru sympatickejsi
 #4992 Hadrian steeltemplar@azet.sk   napísal/a 01.02.2013 21:55:18
Prasiak a podobni, zas mi pride ze sa clovek prezentuje ako jediny objektivny, ako bozik UG punku, ale ak cloveka nepoznas,tak ho nesud, lebo ludia ako ty si myslim nepovedia do oci toto iste,,ked cloveka spoznaju,,, nadavky a kritizovanie,keby si bol naozaj tym bozikom, tak by si najprv cloveka stretol,zistil a potom kritizoval, ale ty sa spravas ako nabozensky fanatik pod ruskou UG punku,,,
 #4990 tibor   napísal/a 01.02.2013 18:18:29
hat neviem ale mne to pripada ako obicany pop punk bez napadu
 #4989 Večne nespokojný   napísal/a 01.02.2013 17:59:24
Prasiak: "vdaka ucasti toho ich fesaka v tamtej televiznej kokotnosti." - o čo ide? nemáš odkaz?
 #4987 Prasiak   napísal/a 01.02.2013 14:52:41
Tato kapela sa mi teda nepaci ani trocha. Priznavam, je to zrejme aj moj predsudok vdaka ucasti toho ich fesaka v tamtej televiznej kokotnosti. Ked sa niekto potrebuje hentakym sposobom ukazovat, kokotit a v podstate tym schvalovat takuto kulturnu retardaciu, jeho hudba ma vobec nezaujima nech hra na gitare bars jak Satriani
 #4984 Vomit   napísal/a 01.02.2013 11:02:12
Ja osobne takúto muziku naozaj nedokážem počúvať a ani hrať, ale čo sa týka zvuku tak to nie je až také strašné jak je to opisované v recke.
"daná osoba nejavila veľký záujem o to, aby daný štýl, {punk}, ktorý nahráva, mal dobrý zvuk.)" to je chyba, ak niečo nahrávam tak si robím čo najlepšiu reklamu.
 #4983 Balki   napísal/a 01.02.2013 10:37:14
Perfektny album, mne nevadi ani ten zvuk, podla mna prave naopak tomu celemu dodava naozaj solidnu davku energie. To ma vlastne na tom bavi najviac, ze je to energicke jak svina!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/92.23%]
Má!

[12/4.24%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.71%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[8/2.83%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 283

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...