PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


POHĽAD ZBLÍZKA - NÁMET NA ROMÁN CDr (recenzia)
DIY
V Hnúšti sa nám toho toto leto udialo viac, než vedeli zachytiť objektívy vychýrenej show pre silné povahy -"Pseudo farmár hľadá pseudo nevestu". Jednu vec, ktorá aspoň podľa môjho skromného uváženia stojí za opomenutie, je to, že hnúšťanská sebranka POHĽAD ZBLÍZKA niečo nahrala, teda nahrala svoj prvý počin.
Kapelka sa krúti okolo svetobežného Slava v spolupráci s bývalým bubenikom istej death metalovej formácie Liborom, unikátnym gitaristom Maťom alias Lenny a machrom na rozklady akordov, Romanom - Slavovým bratom. Banda si hrá už nejaké tie 2 rocky ten svoj punk´n´roll a rozhodla sa teda navštíviť štúdio (ak teda podľa vyjadrení kapely sa dá tá miestnosť hyperbolizovať) v Rožňave u teraz už bývalého basáka a zakladateľa formácie okolo istej známej tváre zo súťaže SuperStart. (Aby som skrátil celý opis aj v rámci recenzie, iba dopredu poviem, že chalani s nahrávkou nie sú ktovie ako spokojní, keďže daná osoba nejavila veľký záujem o to, aby daný štýl, {punk}, ktorý nahráva, mal dobrý zvuk.)
Osobne nie som nejaký objektívny punkáč, ale pár vecí na albume na mňa pôsobí v celku solídnym dojmom, skladby sú ucelené, prekvapí občasné použitie dvojkopov, prekvapia aj vynikajúco precítené sóla a vkusné riffy a basa taktiež rozhodne nenudí a stavia celú nahrávku niekam vyššie. Možno niekomu bude vadiť spev, ale mne (nie, nie som masochista) prosto sedí a je mi jedno že niekedy sa uťal niekam mimo. Dávam do popredia moju obľúbenú "Námet na román" , energickú "Mávam chvíle" a skladbu so zvláštnou dávkou melanchólie "Apokalyptická". A ešte sa mi veľmo ľúbi začiatok skladby "Hyeny".
Ohľadom textov si človek musí uvedomiť, že čo je vážnejší text, a čo recesia. Niektoré texty sú vyslovene výsmechom, niektoré viac menej ironické a niektoré trefne poukazujú na niečo sofistikovanejšie. Také "Leto je prec" je dokonca aj textom alegorickým, "Apokalyptická" má dosť aj vážny podklad, "Hyeny" je textom čisto trefným a protipolitickým, a taká "Renáta" – to je čistá recesia.
Takže tak. Rozhodne sa to oplatí vypočuť, nie je to brutal DIY punk, ale svojich fanúšikov táto hudba má podľa mňa dosť. Nejdem viac už drístať, po odchode Kleopatry z Turca ktorá opustila Hnúšťu, aby mohla kráľovať inej zemi sa nám vytratila nádej na nový a noblesný život, ale na to sa sa pozrieme POHĽADOM ZBLÍZKA na hodinách dejepisu.
CDr sa bude predávať niekde na koncertoch, keďže posielanie je zrejme zbytočné a nákladné...

bandzone.cz/pohladzblizkapz
  1. Mávam chvíle
  2. Umiera láska
  3. Leto je preč (septembrová)
  4. Renáta
  5. Život nočných lámp
  6. Apokalyptická
  7. Tak ako hviezdy
  8. Osud nie je
  9. Hyeny
  10. Utekaj do predu
  11. Námet na román

Táto recenzia už bola zobrazená 953 krát!
 Autor: Andrej
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+7+Y
TEXT:


 #5011 audit bucikandrej@gmail.com   napí­sal/a 09.02.2013 01:30:23
No,, tam malo byt zrejme spomeniem,,nie opomeniem,,moje oko zrejme nespolupracovalo s kognitivnymi cinitelmi mojho mozgu :) a one,ja som povodne pisal,bez diakritiky, ale chybicka sa vludit zvykne
..
 #4998 shupo   napí­sal/a 05.02.2013 09:17:45
prosim, ked uz pouzivas nejake slovo v texte, bolo by fajn, keby si vedel co znamena.
http://slovnik.dovrecka.sk/synonymicky-slovnik/opomen%C3%BA%C5%A5
opomenúť - vynechať, vypustiť
sorry, ale to mi hned udrelo do oka.
a "kráľovať" dopice, ja viem, ze nie sme na hodinach slovenciny, ale fakt to je past na oko. citajte po sebe a zamyslite sa ci to ma hlavu a patu.
peace
 #4995 zlocinec   napí­sal/a 03.02.2013 01:02:28
ja som to mal zo 2 dni pustene a dalo sa to. je to srandovne a vesele, trochu naivne tak jak to byva pri takomto punku. niektore napady zaujimave a v poho.
 #4994 Sajmon   napí­sal/a 02.02.2013 16:16:13
keď inteligentný pop punk, tak Saidiwas......samozrejme aj s presahmi...
 #4993 Prasiak   napí­sal/a 02.02.2013 01:18:23
Hadrian: Ved ja nevravim, ze som objektivny, co to je vlastne ta objektivita, pri hudbe nieco take asi ani neexistuje :) Hned som predsa napisal, ze mam predsudok, mozno zialbohu, mozno chvalabohu, ale tamta televizna zabava sa mi prieci natolko, ze si nemozem pomoct
Nemusi to byt zly clovek, ale skratka tieto televizne sutaze/reality show, ci co to je, su v mojich ociach nieco take idiotske, ze sa mi to prieci nie ze s fungovanim v nejakej punkrockovej kapele, ale s normalnym zivotom ako takym Tak pardon ak som niekoho urazil.
Nie som ziadny bozik UG punku, bez hanby priznam, ze sa mi paci par veci aj bars od kapely Zoci Voci, i ked taky crust mi je veru sympatickejsi
 #4992 Hadrian steeltemplar@azet.sk   napí­sal/a 01.02.2013 21:55:18
Prasiak a podobni, zas mi pride ze sa clovek prezentuje ako jediny objektivny, ako bozik UG punku, ale ak cloveka nepoznas,tak ho nesud, lebo ludia ako ty si myslim nepovedia do oci toto iste,,ked cloveka spoznaju,,, nadavky a kritizovanie,keby si bol naozaj tym bozikom, tak by si najprv cloveka stretol,zistil a potom kritizoval, ale ty sa spravas ako nabozensky fanatik pod ruskou UG punku,,,
 #4990 tibor   napí­sal/a 01.02.2013 18:18:29
hat neviem ale mne to pripada ako obicany pop punk bez napadu
 #4989 Večne nespokojný   napí­sal/a 01.02.2013 17:59:24
Prasiak: "vdaka ucasti toho ich fesaka v tamtej televiznej kokotnosti." - o čo ide? nemáš odkaz?
 #4987 Prasiak   napí­sal/a 01.02.2013 14:52:41
Tato kapela sa mi teda nepaci ani trocha. Priznavam, je to zrejme aj moj predsudok vdaka ucasti toho ich fesaka v tamtej televiznej kokotnosti. Ked sa niekto potrebuje hentakym sposobom ukazovat, kokotit a v podstate tym schvalovat takuto kulturnu retardaciu, jeho hudba ma vobec nezaujima nech hra na gitare bars jak Satriani
 #4984 Vomit   napí­sal/a 01.02.2013 11:02:12
Ja osobne takúto muziku naozaj nedokážem počúvať a ani hrať, ale čo sa týka zvuku tak to nie je až také strašné jak je to opisované v recke.
"daná osoba nejavila veľký záujem o to, aby daný štýl, {punk}, ktorý nahráva, mal dobrý zvuk.)" to je chyba, ak niečo nahrávam tak si robím čo najlepšiu reklamu.
 #4983 Balki   napí­sal/a 01.02.2013 10:37:14
Perfektny album, mne nevadi ani ten zvuk, podla mna prave naopak tomu celemu dodava naozaj solidnu davku energie. To ma vlastne na tom bavi najviac, ze je to energicke jak svina!
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[1/14.29%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[1/14.29%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/14.29%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[1/14.29%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/14.29%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/28.57%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 7


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com