PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


SHADOWS OF TELEVISION - MILIÓN MÍĽ CDr (recenzia)
DIY
Koncom roka 2012 sa v sformovala kapela SHADOWS OF TELEVISION z trosiek levických punkových bánd, ktoré za posledné obdobie ukončili svoju činnosť. Mal som tú možnosť navštíviť ich skúšku a úprimne musím povedať, že i keď je mi podobný žáner cudzí, zanechalo to vo mne pozitívny dojem. Singel sa nahrával v domácom levickom štúdiu PSN a tak celá nahrávka získala aj vďaka svojej špinavosti špecifický zvuk kapiel 80 rokov – čo sa mne osobne veľmi páči, pretože z nej sála autentickosť a úprimnosť. Obal je jednoduchá papierová skladačka, kde môžete nájsť texty ako v slovenčine, tak i v angličtine. Plus nejaké poďakovania a skromné info o zložení. Celkom to je vydarené!
Prvý song "Milión míľ otvára zvuk sirén a po pár sekundách sa už ide naostro. S prevahou u mňa vyhráva táto pieseň. Chytľavá melódia, príjemný text, zaujímavý hlas. Ako som už spomenul na začiatku. Punk krížený rocknrollom nie je mojou doménou, no táto vec ma dostala a neraz som sa pristihol ako si ju pospevujem.
Druhá vec "Dnes na teba zabudnúť neviem" je už pomalšieho razenia a z názvu piesne jasne vyplýva, o čom asi bude pojednávať. Tu mi to už skĺzava trocha do roviny kapiel vzoru 77.
Nič to ale nemení na tom, že na prvú nahrávku je to viac než slušné a myslím si, že pre ľudí, ktorí majú radi podobné punkofky, neostane toto dielo bez odozvy. Chalani majú v pláne ešte tento rok natočiť debut, takže sa máte na čo tešiť :-).

www.bandzone.cz/shadowoftelevision
  1. Milión míľ
  2. Dnes na teba zabudnúť neviem

    1. Táto recenzia už bola zobrazená 797 krát!
       Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.88

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: N+N+V
TEXT:


 #5094 tibor   napí­sal/a 19.03.2013 11:00:28
presne tesim sa uz na CD po dlhom case dobra mlada punkova kapela
 #5093 dáša f.f. klemodasa@gmail.com   napí­sal/a 19.03.2013 09:23:59
prvá pesnička totálny melanchopunk, bomba!!! pripomína mi to silne Lord Alex / Heretics, čo sú podľa mňa jedny z najkvalitnejších punk kapiel v našom rybníku. druhá pesnička síce iba taký tuctový slovenský 77, ale na úrovni. držím palce do budúcna a teším sa na ďalšie piesne.
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[1/14.29%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[1/14.29%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/14.29%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[1/14.29%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/14.29%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/28.57%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 7


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com