PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


GORDON SHUMWAY CDr (recenzia)
DIY
GORDONa SHUMWAYa som neobjavil na streche svojej garáže ako rodina Tannerovcov, ale zhruba pred rokom na koncerte vo Zvolene a musím sa priznať, že aj pre mňa to bol poriadny nájeb! Pri označení "sociálno politický anarcho grind core" by si väčšina pri 14 skladbách predstavila 14 alebo 15 minút, po ktorých nezostane ani len smrad, ale pri tejto nahrávke to také krátke a jednoduché nebude. V necelej polhodine si nájde každý maniak to svoje. Pestré skladby (kto by to pri tomto štýl povedal) často menia štruktúru a rýchlosť. Celé je to pre niekoho možno až moc napáchnuté metalom, najmä v pomalších pasážach, ale neboj sa, klepačiek je tam tiež požehnane. Veď bubeník má dlhoročné skúsenosti s kapelou PASKUDA. Za mikrofónmi sa predháňa hrubý murmur, ktorý vydáva basák, a vtedy sa to prikláňa viac na stranu death metalu, pred šialeným gitaristovým ječákom v rýchlejších častiach. Tak isto sú po piči aj dominantné basové vsuvky, ale tie sú len v niektorých riffoch a aby ste si ich všimli, treba sa do tohto celého cirkusu poriadne započúvať. Dúfam, že to je tak naschvál. A aby sa niekomu nemálilo, je tu aj píšťalka alebo na konci akási balada hraná španielkou. Rozmanité a šialené zároveň. Kapela nevrieska o ničom nezvyčajnom, avšak texty nemajú problém mať často aj 20 až 30 riadkov. Vrieska sa v nich o túžbe po slobode, o šoubiznise, o vojne, proti alkohole (na Slovensku unikátna téma), na druhej strane pieseň o hubách a ich účinkoch, stále častejšia téma o ničení života nezmyselnou prácou, o inkvizícii, o týraní zvierat, proti kapitalizmu, o nutosti triedenia odpadu, o rakovine, ktorá sa môže ukrývať v každom z nás a proti nacizmu. Mnohí sa asi nič nové nedozvedia a poviete si, že o tom spieva každá druhá kapela, tak načo vás mám tým zaťažovať, ale na druhú stranu sa za tie roky moderného humanizmu a demokracie žiadna z týchto tém nevyriešila. Všetky sa zmestili do búkletu, kde si ich môžeš s kľudom prečítať. Jediným záporom u mňa je asi až moc jednoduchý obal. Inak na prvú nahrávku veľmi slušný jebot! Pokiaľ ma pamät neklame, GS odvtedy nahrali ďalšie skladby, ktoré by čoskoro mali výjsť ako splitko? Neviem sa dočkať. Celá nahrávka sa dá vypočuť na bandzone kapely. Keď už chceš pchať metal do grind core, tak aspoň v takom podaní, ako to robí GORDON SHUMWAY!

bandzone.cz/gordonshamway
  1. Slepá tma
  2. Hnev anarchie
  3. Šoubiznis
  4. Nezmyselná vojna
  5. Recyklácia
  6. Psilocybín
  7. Stop alkoholizmu
  8. Degenerovaná myseľ
  9. Inkvizícia
  10. Sloboda zvierat
  11. Antikapitalizmus
  12. Jebať nacizmus
  13. Rakovina
  14. Intolerancia

Táto recenzia už bola zobrazená 433 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.86

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: K+P+H
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
24.02. 11:38
sludgehead: neviete niekto ci sa da kupit listok len na ten prvy den (streda)? >> (novinka)
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[0/0%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[0/0%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/33.33%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[0/0%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[0/0%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/66.67%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 3


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com