PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


IDIOTS PARADE - R.I.P. 5" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Dnes sa ku mne dostal posledný výkrik do tmy od už neaktívnej kapely IDIOTS PARADE. Či už túto kapelu poznáš skrz identický ženský spev, skrz to, že táto kapela ťahala slovenský fastcore, alebo ju poznáš len z koncertu, kde si náhodou zablúdil/a, musíš uznať, že projekt, akým IxPx bol tu znova dlho nebude. Táto, tuším v poradí tretia doska, ak nepočítam kompilačky, je perfektným zaklincovaním pôsobenia, čo sa týka formátu i obsahu. Na akúsi počesť, alebo v jednoduchej snahe, aby táto kapela nezapadla prachom, Adrik vydal posledný R.I.P. 5" pod okrúhlim číslom TSC 040. V obale ako na CD číha 5", na ktorom sú dokopy 3 songy. Len pre úplnosť dodám, že orandžový clear bol lisovaný v Nemecku a strany sú označené písmenami I a P. Obal je čiernobiely, obohatený o jednoduchú grafiku a ručne kreslené vonkajšie strany, k tomu všetkému ešte patrí nálepka. Na strane I sa nachádza pieseň "Červená škvrna". Či hľadať za textom akési hlbšie myšlienky, alebo ide len o expresívne vyjadrenie smrti z pomsty /"má farbu smrti a chutí skvele"/ neviem, každopádne po prvom počutí si ju púšťam zas. Na strane druhej ma čaká všadeprítomná "Láska", ktorou je poznačená táto doba a cover od MÄSO – "Break your limits". Mám dojem, že pieseň "Láska" stavia do ironického kontrastu názov piesne a jej text, no myslím, že práve táto absurdita vyjadruje to, ako sa dnes vzájomne máme radi – "sestra proti sestre na nože, matka proti dcére na nože..." Poslednú pieseň žiaľ nezrecenzujem, kedže som nikde nenašiel text tohto coveru a originál nevlastním, však v dobe vydania "Insanity over reality" v roku 2000, kde sa táto pieseň nachádza som bol ešte mladý špunt. Týmto by som túto recku asi uzavrel. Som rád, že dosku založím na poličku, kde ma okrem nej čaká aj IDIOTS PARADE / SAYWHY? 7" a IDIOTS PARADE / ABORTION 12". Pre niekoho príjemné zaklincovanie utorkového večera, pre niekoho iného zaklincovanie jednej etapy v živote a pokračovanie druhej. Veci odchádzajú a prichádzajú. Treba to brať ako fakt, no popri tom si ich vážiť, kým ich máme. Kto nezažil koncert/y, môže skutočne ľutovať. Adrik, celé IxPx a všetci, kto kedy akokoľvek pomohli tejto kapele – veľké dík.

bandzone.cz/idiotsparade
  1. Červená škvrna
  2. Láska
  3. Break your limits (MÄSO cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 968 krát!
 Autor: Večne nespokojný Viktor
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.27

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: B+1+W
TEXT:


 #5193 Večne nespokojný   napí­sal/a 22.04.2013 18:21:11
Prinajhoršom, ten mechanizmus sa dá vkuse odjebať, ak je tam pružinka tak ju preštiknúť, rovnako drôtik a pod.. Ihla ti pôjde v drážke vkuse rovnako, tým že odjebeš mechanizmus na autostop akýmkoľvek spôsobom nič nepokazíš, jedine bude možno neskôr kúsok problém predať ho, ak si budeš chcieť kúpiť lepší. DIY jak riť
 #5192 zelezny potok   napí­sal/a 22.04.2013 14:35:05
budem to musiet vyskusat . Diky za rady
 #5190 drrro   napí­sal/a 22.04.2013 11:05:06
Ja som tiez svoj gramec rozobral a vybral z neho taku tycku, aby mi to samo nevypinalo.
 #5189 Večne nespokojný   napí­sal/a 21.04.2013 21:15:36
Zelený potok: tak isto som mal "poloautomatický" gramofón ale pod tanierom sa dá ten mechanizmus, ktorý sa stará o vypnutie gramofónu po dosiahnutí hranice založiť na takého miesto a tým sa zablokuje, je to až primitívne jednoduché, len to treba skúsiť sa na to pozrieť ako to funguje a či tam nie je miesto, kam sa to dá zakvačiť :)
 #5188 zelezny potok   napí­sal/a 21.04.2013 20:36:43
idiotov si vypocujem asi iba na júťub
 #5187 zelezny potok   napí­sal/a 21.04.2013 20:34:06
ano ta posrana prenoska sa stale vracia na začiatok
 #5186 kokot kominar   napí­sal/a 21.04.2013 20:00:13
je mozne ze mas automaticky gramofon?
 #5185 zelezny potok   napí­sal/a 21.04.2013 18:52:10
je to mozne, ze moj gramofon to nechce prehrat
 #5171 Jan IP   napí­sal/a 16.04.2013 20:38:35
Mali sme na konzultácii Luboša, gitaristu Maso a s ním sme text dávali do kopy...ani on si originál text nepamätal haha
 #5166 drrrrro   napí­sal/a 15.04.2013 07:54:39
foneticky z odposluchu :-)
 #5165 Večne nespokojný   napí­sal/a 15.04.2013 00:45:10
Tak podľa čoho spievali IxPx?
 #5164 marek   napí­sal/a 12.04.2013 18:06:19
Break your limits nema text ani v originale
 #5162 lukas   napí­sal/a 11.04.2013 12:23:34
je to paráda, krásna vecička
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[2/20%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[1/10%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[2/20%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/20%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/10%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/20%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 10


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com