PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


TABULA RASA - PETELICE CDr (recenzia)
DIY
Ja viem, ja viem. Nejedná sa o žiadnu novinku, keďže toto demo bolo vypustené na svetlo sveta niekedy v roku 2011. No len teraz som sa dostal ku hmotnej verzii a bola by škoda nepodeliť sa s Vami o tento skvost. TABULA RASA sú vlastne 4 mladé baby z mestečka Dečín (CZ) hrajúce dlhé roky a toto je ich prvá oficiálna nahrávka nesúca 4 piesne. Ten, kto mal možnosť vidieť ich distro pochopil ihneď, že sa jedná o totálne DIY kapelu so všetkým, čo k tomu patrí. Ručne robené obaly, pokreslené CD, ba dokonca pár šťastlivcov malo tú možnosť, vziať si ku CD aj miniknižku s textami v podobe koláží. Ja som si vybral obal, na ktorom je zobrazený horiaci vták – to celé vlastne slúži ako kapsa na už spomínané CD. Booklet obsahuje texty + pár informácií o nahrávaní. Celé sa to nahrávalo v skúšobni, pričom laik ako ja, by to ani nespozoroval, pretože zvuk je viac než chválitebný. Celé to otvára pieseň "Manipulace" so super napísaným textom. Už pri prvom počutí (teda pokiaľ nemáš škaredé ucho Paľa Haberu) Ti natrhnú riť namakané spevy a úderná gitara. Surový punk, ktorý sa na nič nehrá. Ako som spomenul už v reporte, ich úprimnosť počuť dokonca aj na nahrávke! Čo sa podarí málokedy. Druhá pieseň "Na tvý straně" u mňa suverénne vedie. Dokonca v pasáži, kde si zakričia zborovo všetky baby mnou neraz prechádzajú zimomriavky. Priateľstvo... Treťou piesňou je "Sníh". Ako si to už mnohí vedia odvodiť z názvu – je o drogách. "Zdroje bez emocí" je asi najveselšieho razenia o tom, ako sa melú tie hovná, ktoré každodenne môžeme vzhliadnuť v médiách.
Odporúčal by som to hlavne ľuďom, ktorí majú predsudky voči babským kapelám. Toto Vás zaručene dostane!

www.bandzone.cz/parkovanitakevzadu
  1. Manipulace
  2. Na tvý straně
  3. Sníh
  4. Zdroje bez emocí

Táto recenzia už bola zobrazená 510 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.83

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+3+X
TEXT:


 #5191 Sajmon   napí­sal/a 22.04.2013 13:49:15
DC má bohatú históriu, či už od Today We Started Revolution, Behind the Lines, Shut up and Dance, There´s Nobody Home, Sun has Gone, alebo stále hrajúcu Pozitivní Deviaci...holky sa možno inšpirovali aj jednou z týchto kapiel, aj keď sú to už roky, čo je väčšina z nich ta tam...
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com