PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FAT - GRANUM (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
15.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


LOS REZIOS / KRÜGER 7" (recenzia)
Skaven records
13 labelov sa pričinilo o vydanie splitu dvoch stále aktívnejších kapiel z opačnej strany planéty. Na Peruáncov (nie, nie sú tam iba domorodci s lukmi a šípmi) LOS REZIOS si už určite niekde narazil. Majú dve LPéčky, nejaké kazety, päť split sedmičiek a hrajú viac než 20 rokov! Na svoju stranu sa im vošli len dve songy ("Absoluto poder" o absolútnej kontrole a "Debes saberlo" o (ne)potrebnosti jedinca). Keď ich porovnám so staršími nahrávkami príde mi, že v minulosti vedeli viac zatlačiť za pílu. Nebol to nikdy extra rýchly crust, skôr sa držali v strednom tempe, ale šlo to viac k DOOM ako k DISFEAR, aj keď sem tam vedeli zahnúť aj do rocknrollových pasáží. Jednotka je taká reziovská klasika, druhému songu, ktorý je minimálne dva krát taký dlhý ako ten prvý, som dal niekoľkokrát šancu, ale iritujú ma tie heavymetalové gitarové sóla. Úplne sa z toho vytratila tá povestná južanská rebélia. Ale fandovia MALIGNANT TUMOUR z období albumov "Burninhell" alebo splitu s GURKHOU budú na neho určite doma hrať spolu s kapelou na vzdušnú gitaru. Ak ťa aj napriek tomu zaujali, tak si ich niekde odchyť v auguste, kedy pôjdu európske turné. Na druhej strane je všetko naopak: ohromný zvuk z Hellsound štúdia, rýchle bicie a dva nasrané tudo - blanche hlasivkové tortúry. Všetky tri skladby pochádzajú z tej istej nahrávacej session ako debutný sedempalec, aj keď mi prídu trošku chaotickejšie. Tá nahrávka zo začiatku tretej pesničky nie je ANTI CIMEX - Live in toälett ´82? Kurva, to je bordel!! Texty sú opäť po slovensky a ich obsah by sa dal zhrnúť do vety: všetko je v poriadku tak ako má byť. "Pražáci" úplne zahnali svojich južanských sparingpartnerov do rohu ringu. Teším sa čo táto aktívna partička vyparatí najbližšie. V pláne majú ďalší samostatný sedempalec, ktorý je už nahraný a opäť Hellsound! Okrem textov v rodnom jazyku na obale (nie je trošku rozpixelovaný?) je tu ešte jeden insert s prekladmi do angličtiny. Hej a červený vinyl, ale to už dnes nie je žiadna rarita.

losrezios.bandcamp.com
bandzone.cz/kruger
  1. LOS REZIOS - Absoluto poder
  2. LOS REZIOS - Debes saberlo
  1. KRÜGER - Pod tlakom kontroly
  2. KRÜGER - Ojeb
  3. KRÜGER - Ukrižovaný

Táto recenzia už bola zobrazená 497 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.54

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: B+H+G
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)

21.03. 18:02
Richťo: Zo zbierky predávam staršie raritné ziny zo zahraničia. V dobrom stave.
REASON TO BELIEVE -D.I.Y. Hardcore Punk Zine #5, #4, #9, #1, #3, #?, Anglická odpoveď na legendárny HEARTATTACK fanzine. Kopec stĺpčekov , recenzií, reklám, úvah, zaujímavých článkov zo scény (squaty, eko, atd..) a samozrejme rozhovory s kapelami.Počet strán sa líši od čísla k číslu, ale je to taký velký zošit.Cena za kus 4€. (pre bližšie info píšte)
JOIN KAO - podobne ako REASON TO BELIEVE - velmi kvalitný časák s celosvetovým záberom - tentokrát z Dánska. Písaný v angličtine. Vo lemi dobrom stave sú k dispozícii #8,#7,#6,#5,#4,cena za kus 3€ (pre bližšie info píšte)
AVERSION legendárny plátok z Bradfordu. Klasický formát A5, kvalitná tlač. Vo vinikajúcom stave.
K dispozícii #5(rok 1997 - fleas and Lice,State Of Filth, Croatia scene report, Detestation atd 18 stran), #4 (rok 1996 State of Filth, Code 13, Spain scene report atd. 18 stran) cena 3€ za kus.
SCREAMINGLY TYPHON #2 Velmi pekne graficky spracovaný anglicky písany fanzin z Grécka A5. kapely Guts Pie Earshot, DOOM, Unhinged, Graue Zellen,1 in 12 Club, Schlossli Squat atd. Cena 3€
RIPPING TRASH #20 kultový fanzin z anglicka. A5. Rok 2000. Warsore, Trottel, Distopia, Pizda Materina, atd, atd... cena 3€ Pokial máte nejaké otázky kludne mi napíšte. richtárik.radovan74@gmail. com .. >> (guestbook)

17.03. 16:38
Balki: Aha tak to mi nedoslo :D >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)
17.03. 16:28
adrik: Balki: To nie je hodnotenie, ale piaty album z piatich (ak si pozrieš staré recenzie na Davovky). >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com