PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


HIROSHIMA NIGHTMARE / AZID 12" (recenzia)
Cestou na hřbitov
Ďalší z rady českých vinylových splitov. Tak sa poďme na neho pozrieť podrobnejšie. "Noční můra pokračuje, jediná jistota je smrt" tak začína strana nočnej mory z Českých Budejovíc, pre ktorú je to, pokiaľ počítame aj kompilácie, tretí zárez do plastu, ktorý sme my niektorí čudáci postavili na piedestál nad všetky ostatné materiálne veci. Dosť bolo povýšovania sa nad vyznávačmi kompaktných diskov a dvojkovej sústavy, oni sú tiež ľudia. HIROSHIMA NIGHTMARE ako keby celý svoj materiál nahrali naraz a postupne ho rozkúskovali a vydávali. Ale nie je tomu tak, minulé leto zaliezli už tretí krát do Hellsoundu (koľkokrát som tu v recenziách toto štúdio spomínal a aj vychválil do nebies?) a výsledok hodili rovno na veľkú dosku. A do tretice sa dočkáš nezvyčajného poňatia core muziky, ktorá sa nikam neponáhľa a je s veľmi jemným odérom crustu. Niekedy to prehúpne do predvídateľných alebo podobných riffov (napríklad song "Lhář" sa mi zdá úplne podobný so songom "Terč"), ale to až tak nevadí. Do toho si domysli dievčenský frázovitý spev, pri ktorom v pohode rozumieš textom. Dlho som si lámal hlavu, čo mi pripomína, klikol som na bandzone a hľa, cover od KORUBO a trefa do čierneho! Záhada je vyriešená. Keď som si ho vypočul po neviem ktorý raz, prišlo mi, že aj štruktúra skladieb je podobne riešená, iba je to zahrané o čosi pomalšie. Haha, takže tajná inšpirácia je prezradená. Tak či tak, zatiaľ najlepšia nahrávka tohoto kvinteta. Na opačnej strane je tiež pätica s domovom v Sušiciach. Ak sa ti zdala hudba HxNx čudná, tak potom som veľmi zvedavý, čo povieš na toto zoskupenie. Na gramec sa mi dostalo všetko možné, rôzne štýly a ich najbizardnejšie kombinácie o rôznych rýchlostiach, ale absolútne netuším, čo mám napísať o tomto. Starší materiál "Peklo všechno zdrtí" mi prišiel s privretým vnútorným tretím okom kúsoček naladený do thrashu a spev mi pripomínal prvé nahrávky KONFIDENTU, ale táto nahrávka (mimochodom nahraná tiež v Hellsounde dva dni po kapele z druhej strany) mi príde ako živák N.V.Ú. nahraný niekde v Havlíčkovom Brode zmiešaný s vesnickým metalom a do toho niečo z hc a grindu. Aj na desiate vypočutie sa mi to celé zdá akési chaotické a ako keby nedotiahnuté do konca. A to nevravím o tom, aký je miš maš trojka "Chtít jen žít" a o nepočúvateľnosti čísla jeden "Zase" vďaka totálnej riekanke v texte: "Policie policie to je blbá komedie". Dúfam, že ďalšia nahrávka bude o niečom inom, pretože neviem, či si ešte túto stranu niekedy pustím. Aby som nebol zase len za frfloša, páči sa mi obal hodený do modrej farby. Síce aj tu na plnej čiare vyhráva hororová strana HN. Vo vnútri ešte okrem platne nájdeš aj obojstranný dvojpanelový insert s textami, ich prekladmi a fotkami kapiel. Sto kusov z celkových 520 vyšlo dokonca aj na modročiernej doske s CD a veľkým plagátom.

bandzone.cz/hiroshimanightmare
bandzone.cz/azid
  1. HIROSHIMA NIGHTMARE - Intro
  2. HIROSHIMA NIGHTMARE - Odnikud do nikam
  3. HIROSHIMA NIGHTMARE - Kráčíme po cestách bolesti a zmaru
  4. HIROSHIMA NIGHTMARE - Lhář
  5. HIROSHIMA NIGHTMARE - Dítě
  6. HIROSHIMA NIGHTMARE - Terč
  7. HIROSHIMA NIGHTMARE - Náboženský fanatik
  1. AZID - Zase
  2. AZID - Pocit bezmoci
  3. AZID - Chtít jen žít
  4. AZID - Eda
  5. AZID - Lžete jenom sami sobě
  6. AZID - Drž hubu
  7. AZID - Není den jako den

Táto recenzia už bola zobrazená 428 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: U+4+C
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 11:38
sludgehead: neviete niekto ci sa da kupit listok len na ten prvy den (streda)? >> (novinka)
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com