PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

Ne 2.2.2020

UK SUBS (UK), TVOI POSTOI (SK)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Nö fest (23.11.2019, Trangoška)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
PIVNICA - Fragmenty 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


CATASTROFY - TENTO ŠTÁT SA MUSÍ ZNIČIŤ! CD (recenzia)
Catastrofy crew records
"Héééj, hore háj dolu háj, hore hájom chodník,
môj otec bol dobrý, ja musím byť zbojník.

Héééj, ja musím byť zbojník, bo krivda veliká,
neprávosť u pánov, pravda u zbojníka.
"

Rozprávka to pekná, ale skutočnosť je bohužiaľ niekde úplne inde. Po MAJSTROVI KATOVI a RADIATION pod Devínom začala vytŕčať rohy ďalšia thrashovica s názvom CATASTROFY. V marci vydala v 300 kusovom náklade 5 pesničkové lisované CD EP, v ktorom reflektuje svoj pohľad na dnešnú skazenú dobu a musím uznať, že si servítky pred ústa neberie. Prvú vec, ktorú musím pochváliť je, že kapela začala spievať po slovensky, čo sa aj viac hodí k preberaným témam. Navyše spevák už nezaťahuje tak do heavymetalu, ako to bolo v staršej tvorbe, čo je u mňa len a len plus. Aj v muzike oproti starším veciam badať mierny posun. Jednak lepší zvuk (nahrávka pochádza zo skúšobne!), ale aj jednotlivé songy sú rýchlejšie, priamočiarejšie, s dôrazom na refrény. Najväčšie pecky je rovnomenná "Tento štát sa musí zničiť!" a "Sabotéri". Jediné čo by som zmenil je hlasitosť spevu, v niektorých pasážach úplne zaniká a ešte kopák by som dal vyššie, nech to má poriadne gule a nepočuť tam stále iba gitary, v ktorých lietajú krížom krážom samé sóla. Tie ale asi neprekvapia nijakého dlhoročného thrashera. Pri takom posune verím, že ďalšia nahrávka bude ešte brutálnejšia! A poďme ešte na texty. Tie sú vytlačené v peknom kreslenom žlto-čiernom búklete a väčšina má v pohode aj 8 až 10 strôf. V nich to schytáva náš skvelý prehnitý štát, v ktorom sa majú dobre iba ľudia bez chrbtovej kosti. Dvojka začína ľudovými husľami a je v nej dokonca aj drumbľa (náhodou je to celkom fajne pomixované) a ako už názov napovedá je o tom, že budeme naveky poddaní, pretože radšej poslušne počúvame ako by sme sa mali vzbúriť. Ach mŕtvi rebeli. Text k spomínaným nástrojom kapele sadol až tak, že môže vyvolať stredovekú atmosféru niekde na pánskom, v ruke budeš mať motyku a v duchu budeš preklínať svojho zemepána. Alebo si to prenes do dnešne doby, kedy sedíš celý deň za pásom alebo počítačom. Ďalší song je o sabotéroch - ľuďoch, ktorí ostatným hádžu pod nohy polená. "Krutosť nepoznaná" sa pýta, čo všetko sú ľudia schopní urobiť v túžbe za bohatstvom alebo v mene "veľkých" (čítaj sračkových) ideálov a čo ich k tomu vedie. A posledný song je o predsudkoch (okovách) v hlavách obmedzencov. Asi si sa pri čítaní pýtal, čo robí na punkovej stránke recenzia na ďalšiu thrash metalovú kapelu? Pravda je taká, že kapela sama prehlasuje, že má bližšie k punku, hc, crustu ako k metalu, častejšie má koncerty s nemetalovými kapelami a pre nemetalistov (haha škatuľkovanie as fuck) a za ďalšie nespieva o princeznách zakliatych v hradných vežiach, ktoré sa chystajú oslobodiť nepremožiteľní ritieri. Celé CD je na bandzone, skús si ho pustiť a možno budeš prekvapený tak ako ja.

bandzone.cz/catastrofy
  1. Tento štát sa musí zničiť!
  2. Naveky poddaní
  3. Sabotéri
  4. Krutosť nepoznaná
  5. Okovy

Táto recenzia už bola zobrazená 1477 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.86

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: L+2+L
TEXT:


 #5341 sv.   napí­sal/a 28.06.2013 23:52:06
videl som len raz naživo a fakt som bol prekvapený. Metal vôbec nepočúvam, ale páčili sa mi. Spevák je šoumen a hudobne to bolo tiež veľmi vydarené
 #5340 majto   napí­sal/a 28.06.2013 11:56:50
veru tak - textovo aj ľudsky nadštandard a hudobne parádny old school-ik zahratý po novom (hlavne bicie)...
 #5335 Vomit   napí­sal/a 26.06.2013 23:19:59
Konečne metal čo nespieva o pičovinách a zároveň sa mi páči aj po hudobnej stránke
 #5334 zlocinec   napí­sal/a 25.06.2013 23:55:20
super ludia co sa snazia robit veci na 100% neni to ten typ metalu ca sa vyvysuje nad ostatnymi.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)

31.12. 12:16
zloba: axc A vari greenpeace nie je massmedialna superstar bublinka ? >> (novinka)
28.12. 22:19
Majk: Nemám vôbec nič proti spiritualite... ale prečo to náboženstvo? Myslím si, že vnútorny rast závisí viac od individuálnych skúseností... , s ktorými sa človek dokázal vžiť a posúvajú ho neustále dopredu, k hlbšiemu pochopeniu seba samého. .. >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 20:13
OKDAT: Wrbo tu mas link: http://muzika-komunika.blogspot.com/2019/12/stare-deti-demo-2019.html >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 18:39
Wrbo: Máme nejaký link? >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
26.12. 17:35
Balki: V tomto pripade aka gramatika, take vysvetlenie >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[0/0%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[0/0%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/33.33%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[0/0%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[0/0%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/66.67%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 3


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2019 ...