PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


CHIENS – VULTURES ARE OUR FUTURE 10" (recenzia)
Bones brigade
CHIENS som prvýkrát zaregistroval na OEF 2011, kde zabili neskutočnú show o druhej ráno. Totálne ma rozsekali. Boli ako zjav, ktorý človek pochopil, až keď to skončilo. Na druhý deň som vystihol Jubsa - speváka, ktorý ochotne zmenil ich vtedajšiu čerstvú LP (s drážkami len na jednej strane) za nejakú trafku. Zapálili sme, kus podebatili a už vtedy mi prišli ako super týpci. CHIENS a ich nahrávky som priebežne sledoval, tohto roku som dostal a využil ponuku spraviť zastávku ich spoločnému tour s CAPTAIN CLEANOFF – report nájdete tu na punkgene. Skvelí ľudia, skvelá akcia! Tour malo podporiť novú nahrávku, ktorá ale klasicky ešte nebola von z lisu a tak som si ju prebral až na OEF od samotného Nicolasa z Bones brigade, ktorý to vydal.

S menším odstupom času som sa rozhodol napísať na ňu recenziu. Nepíšem to len preto, aby som podporil dobrú kapelu, dobrých ľudí a dobrého vydavateľa – Nicolas je jeden z najväčších gentlemanov na svete – ale aj preto, aby som do obehu dal jednoznačnú informáciu: tento album je proste jeba! Ide o 10" LP s ťažkou gramážou, v gatefolde s krásnou a netypickou grafikou od Jubsa, ktorý sa živí ako tatér, a to dosť netypických vlastných motívov. Vyšla v klasickom čiernom prevedení, ale je aj zelený limit. Platňa nie je rozdelená na klasickú stranu A a B, ale na stranu "Hate, noise, chaos" a stranu "Addiction, extinction, starvation". Celkovo tak ide o jeden perfektnú LP, ktorá je dotiahnutá ako po stránke grafickej, tak aj po stránke hudobnej.

Teraz k tej muzike. Dokopy dostaneme 14 songov, ktoré rozjebávajú všetko naokolo. Kto sa s touto francúzskou trojicou stretol, vie, o čom hovorím. CHIENS hrajú nekompromisný grindcore v tých najväčších rýchlostiach, ktoré zabezpečuje bubeník Sascha. Je to milý týpek, ktorého by ste na ulici v živote netipovali na to, že plodí takýto hluk. Michol riffuje pestrý nápad za nápadom a Jubs do toho šteká ako besný pes. Ono CHIENS, v preklade psy, je úplne výstižné. Ich muzika je zbesilá, nasraná, agresívna a cerí zuby. Ako psy na reťazi, ktoré čakajú, kým podídeme bližšie, aby nám mohli odhryznúť kus stehna. Z drážok sa na nás valí neurotický hluk, chaos a beštialita, ktorá má ale svoju vyšperkovanú formu a jasný cieľ: zničiť všetko dostupné na prach. Do toho pripočítaj kvalitný zvuk a nejaké to dobré intro. Výsledok je jednoznačný. Pre mňa je CHIENS jedna z najagresívnejších kapiel súčasnosti, ako naživo, tak z asfaltu. Neviem si predstaviť, kam sa dá tento furious grindcore ešte viac posunúť. Ale ak to niekto posunie, budú to opäť zrejme oni.

Takže ak ťa baví namakaný, šialene odtrhnutý grindcore s pestrými nápadmi, rozhodne by si mal túto kapelu preskúmať. Aby si vedel, do čoho ideš, vypočuj si veci na kapelnom bandcampe. Prípadne rovno sadni za net a objednaj si v Nicolasovom eshope jednu kópiu. Alebo si ju nájdi v najbližšom distre. Ver mi, tých pár éčiek rozhodne nebudeš ľutovať!

chiensgrind.bandcamp.com
  1. Quality croute
  2. Dogsnation
  3. Die die die
  4. 666 grams of crocodile
  5. Disabled gold medals
  6. Pigeons
  7. Miseducation
  8. Horse
  9. Seth putnam was a sensitive man
  10. S.S.D.D.
  11. Mothershrimp
  12. It smells like your mother
  13. Free clack metal´s drug free
  14. Afterlife shit

Táto recenzia už bola zobrazená 440 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: D+A+Y
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com