PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


CHIENS – VULTURES ARE OUR FUTURE 10" (recenzia)
Bones brigade
CHIENS som prvýkrát zaregistroval na OEF 2011, kde zabili neskutočnú show o druhej ráno. Totálne ma rozsekali. Boli ako zjav, ktorý človek pochopil, až keď to skončilo. Na druhý deň som vystihol Jubsa - speváka, ktorý ochotne zmenil ich vtedajšiu čerstvú LP (s drážkami len na jednej strane) za nejakú trafku. Zapálili sme, kus podebatili a už vtedy mi prišli ako super týpci. CHIENS a ich nahrávky som priebežne sledoval, tohto roku som dostal a využil ponuku spraviť zastávku ich spoločnému tour s CAPTAIN CLEANOFF – report nájdete tu na punkgene. Skvelí ľudia, skvelá akcia! Tour malo podporiť novú nahrávku, ktorá ale klasicky ešte nebola von z lisu a tak som si ju prebral až na OEF od samotného Nicolasa z Bones brigade, ktorý to vydal.

S menším odstupom času som sa rozhodol napísať na ňu recenziu. Nepíšem to len preto, aby som podporil dobrú kapelu, dobrých ľudí a dobrého vydavateľa – Nicolas je jeden z najväčších gentlemanov na svete – ale aj preto, aby som do obehu dal jednoznačnú informáciu: tento album je proste jeba! Ide o 10" LP s ťažkou gramážou, v gatefolde s krásnou a netypickou grafikou od Jubsa, ktorý sa živí ako tatér, a to dosť netypických vlastných motívov. Vyšla v klasickom čiernom prevedení, ale je aj zelený limit. Platňa nie je rozdelená na klasickú stranu A a B, ale na stranu "Hate, noise, chaos" a stranu "Addiction, extinction, starvation". Celkovo tak ide o jeden perfektnú LP, ktorá je dotiahnutá ako po stránke grafickej, tak aj po stránke hudobnej.

Teraz k tej muzike. Dokopy dostaneme 14 songov, ktoré rozjebávajú všetko naokolo. Kto sa s touto francúzskou trojicou stretol, vie, o čom hovorím. CHIENS hrajú nekompromisný grindcore v tých najväčších rýchlostiach, ktoré zabezpečuje bubeník Sascha. Je to milý týpek, ktorého by ste na ulici v živote netipovali na to, že plodí takýto hluk. Michol riffuje pestrý nápad za nápadom a Jubs do toho šteká ako besný pes. Ono CHIENS, v preklade psy, je úplne výstižné. Ich muzika je zbesilá, nasraná, agresívna a cerí zuby. Ako psy na reťazi, ktoré čakajú, kým podídeme bližšie, aby nám mohli odhryznúť kus stehna. Z drážok sa na nás valí neurotický hluk, chaos a beštialita, ktorá má ale svoju vyšperkovanú formu a jasný cieľ: zničiť všetko dostupné na prach. Do toho pripočítaj kvalitný zvuk a nejaké to dobré intro. Výsledok je jednoznačný. Pre mňa je CHIENS jedna z najagresívnejších kapiel súčasnosti, ako naživo, tak z asfaltu. Neviem si predstaviť, kam sa dá tento furious grindcore ešte viac posunúť. Ale ak to niekto posunie, budú to opäť zrejme oni.

Takže ak ťa baví namakaný, šialene odtrhnutý grindcore s pestrými nápadmi, rozhodne by si mal túto kapelu preskúmať. Aby si vedel, do čoho ideš, vypočuj si veci na kapelnom bandcampe. Prípadne rovno sadni za net a objednaj si v Nicolasovom eshope jednu kópiu. Alebo si ju nájdi v najbližšom distre. Ver mi, tých pár éčiek rozhodne nebudeš ľutovať!

chiensgrind.bandcamp.com
  1. Quality croute
  2. Dogsnation
  3. Die die die
  4. 666 grams of crocodile
  5. Disabled gold medals
  6. Pigeons
  7. Miseducation
  8. Horse
  9. Seth putnam was a sensitive man
  10. S.S.D.D.
  11. Mothershrimp
  12. It smells like your mother
  13. Free clack metal´s drug free
  14. Afterlife shit

Táto recenzia už bola zobrazená 393 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Z+L+S
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...