PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


TENDENCIE - FABRIKA NA UMELÚ NÁKAZU 10" (recenzia)
3corecords
Teraz alebo nikdy, povedala si štvorica pankáčov v strednom veku zo západného Slovenska, poobracala naruby vrecká na kapsáčoch a bundách, doma porozpárali matrace a samy si vydali desaťpalcovú elpéčku. Boh vie, čo na to povedali ich priateľky. Ani sa nezdá, ale už je tomu tri roky, kedy vydali demo "Naša cesta" ešte pod názvom TENDENCY FACES TO US. Vtedy sa mi hlboko do pamäti zaryl refrén "vyjeb sa na to – jazdi na bicykli, vyjeb sa na to – ride a bike!". To som bol ešte pankáč bez vodičáku, ale ani v tejto zime nezanedbávam bicykel :) Nová nahrávka sa volá "Fabrika na umelú nákazu" a ako som už písal, je vylisovaná na sympatickom formáte. O ideálnosti desaťpalcových formátov už bolo napísaných veľa onanistických recenzií, takže prejdem k obalu a muzike. Obal je vytlačený na fajnom lesklom kartóne a motív pripomína obálky českého fanzinu Buryzone. Takže tajný zahraničný investor je odhalený. Desinka obsahuje deväť skladieb a začína introm na začiatku veľmi letmo pripomínajúce intro na LP ILÚZIE (ďalšie odhalenie). Akustickú gitaru vymení elektrika a už to šľape v zabehnutom strednom rytme na pomedzí hard core a punku. Pre niekoho možno lopaťáckejší alebo melodickejší prístup, ale pesničky majú dosť zložitú štruktúru, kedy bubeník búcha furt po inom vlnenom plechu alebo vedre od farieb. Ale nie, tie bicie majú krásny zvuk. Ďalším veľkým plusom je úplne zrozumiteľný spev v slovenčine. Dať si zo tri piva za obedom niekedy urobí s hlasom hotové zázraky. Dokonca aj doprovodný škrekot je úplne čitateľný. Ak po prvom vypočutí prevraciaš oči, že čo to vyšlo na vinyle, daj nahrávke čas, aby si sa začal orientovať vo všetkých skladbách. Alebo to len nie je pre každého. Chlapci spievajú o bežných každodenných veciach, obetovanie života a snov v prospech kariéry, kradnutiu myšlienok nacistickými tragédmi, jedna je opäť o bicykloch!, alebo o tom, že niekedy v našich kruhoch tichá voda brehy myje a ten kto najviac kričí, nič nevydrží - nasmial som sa na spojení butikoví panáci haha. Všetky texty sú vytlačené na recyklovanom papieri s prekladmi s doprovodnými kresbami a fotkami a pre mladších, ktorí nosia na ušiach slúchadlá je tu aj download kód. Vyšlo v skromnom náklade 250 kusov. Táto prvá tohtoročná punková lastovička dokazuje, že na Slovensku nie je vinyl len výsadou extrémnych žánrov, ale niekedy prekvapí aj kapela, od ktorej by si to nečakal. Hor sa na bicykle skántriť do lesa miestnych developerov, do slúchadiel si môžeš dať mp3 TENDENCIE!

tendencie.bandcamp.com
  1. Byť sám sebou
  2. Okovy
  3. Nastaviť tvár
  4. Fabrika
  5. Nákaza
  6. Downhill inferno
  7. Mŕtva záhrada
  8. Umelina
  9. Symbol

Táto recenzia už bola zobrazená 763 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: X+2+O
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...