PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


TRUE REASON - ... TALK TO MY HAND CD (recenzia)
DIY
TRUE REASON som našiel v dobe, keď som riešil predkapely na koncert, ktorý som organizoval. Nakoniec z toho nebolo nič, no Adrik mi v tej dobe dal CD na recenziu, ku ktorej som sa dostal až dnes /tj. zhruba o štyri mesiace neskôr?/. Ale on ma pozná, on to chápe, haha. No k recke. TRUE REASON hrajú veľmi autentický New York hardcore, dokonca by som povedal, že sú autentickejší ako niektoré NYHC kapely, ale každému čo je po chuti. CD začína štebotom vtákov a výbuchom, ktoré mi nejak ale nesedia ku pesničke. "Intro" je venované kapele samotnej a text vyjadruje základnú filozofiu a smerovanie kapely. Ďalší song "Pokora, priateľstvo, rodina, mier" resp. "PPRM" je kritikou dnešnej hardcore-punkovej scény. Tretou piesňou v poradí je "Your roots" o topoľčanskom hardcore a o tom, že by si nemal zabúdať skade si a medzi kým si vyrastal. Chytlavý refrén, no horšia výslovnosť angličtiny mi kúsok rezonuje v zvyšku pesničky, a tak idem radšej na tú ďalšiu, slovenskú. "Choď po tom čo chceš". Táto je oveľa rytmickejšia a pozitívnejšia so zámerom motivovať. Venovať sa tomu, čo ťa baví, no s istou dávkou kritiky dnešnej spoločnosti, ktorá vlastným snom podkopáva nohy. Dá sa to vypočuť viac krát, myslím že s týmto songom som stotožnený. Ďalší song sa volá "Thats me" a snaží sa satiricky kritizovať členov kapely popr. možno speváka, ktorý song písal, no nepríde mi to vhodne situované. Song "Choď po tom čo chceš" začína "Dnešný život sa točí len okolo pár primitívnych vecí: drogy, sex, prachy a stres, tá dnešná doba..." a tento song obsahuje pasáže ako "Yesterday was great: Captain Morgen for the 'Better play'. Man you know I´m stoned again.." alebo "Next day you don´t know where is yourself and where´s your money.". Príde mi, ako by tieto dva texty nepísal ten istý človek. Tento song je pre mňa nudou, o chlastaní a "party" píše kade jaká sračka v rádiu, hľadám niečo viac. Ďalší v poradí sa volá "Každému čo jeho jest!" a myslím že je o tom, ako by si sa mal postarať o samého seba a nejako si zabezpečiť že dostaneš to, čo si zaslúžiš a budeš s tým spokojný. Nasleduje "BA-AC", ktorému vôbec nerozumiem, no hudba relatívne dobrá. Nepochopil som textu, pravdepodobne kvôli lámavej angličtine, no príde mi to ako zaspievaná príhoda, ktorá pre účastníkov znamená veľa, no nezainteresovaným nič nehovorí. "Teraz je čas" vyzýva ľudí na zmenu, no ku koncu konkretizuje že "Zmeniť veci, ktoré ľudia stále obchádzajú, nenávisť, faloš a hnev.". Pre mňa osobne je to to najmenej, čo by som menil. Piesňou znejú zborové spevy a inak následuje vychodenú cestu tvrdšieho hardcore. "Jeden lepší deň" je akousi ódou na leto. "Slnko, teplo a baby majú odhalené telá, odpálím weed, za hlavu hodím stres." zneje refrénom. Klasická pozitívna pesnička, ktorá láka ľudí von, niekam do prírody, k vode, odpáliť weed alebo si jednoducho užiť leto. "Každý deň" má až príliž dlhé intro, no myslím, že na koncerte to môže ľudí celkom vyburcovať. Zvyšok songu mi príde až fakt pretiahnutý, čo je škoda. Ďalší song "Antipolitická" nemá v booklete text, začína Gašparovičovými a Mečiarovými hláškami, text je po slovensky. Výzvy na priame akcie, resp. na to, že nevoliť nestačí a ak niečo chceš, máš ísť do ulíc. Škoda len vety "Jebať na zákazy a všetky príkazy, veď presne na to sú, aby sa porušovali", ktorá mi príde priam detinská. Predposledný song sa volá "Ľudia" a kritizuje ľudstvo za egoizmus a naháňanie peňazí. Poslednému songu "Problems" tak isto nerozumiem, keď sa snažím pochopiť textom. Jednak slovíčka "Wenn" a "bitt" mi razia oči a jednak nerozumiem súvislostiam. Možno keby bol po slovensky, našla by sa lepšia cesta, ako zdeliť svetu čo ich trápi. Trinástou piesňou album končí. Pre mňa je to hudba, ktorú nepočúvam vkuse. Hudobne mi to príde na slovenské pomery dobré, aj napriek tomu, že mám iný vkus, no určite by som vymenil angličtinu za slovenčinu, lebo zlý preklad je horší ako žiaden. Nechcel som byť tak negatívny, no mám za sebou zložitejšie obdobie, a tak nie všetko bude pozitívne. Hardcore-punková scéna potrebuje kritiku, pretože kritika akejkoľvek drobnosti rozvíja diskusiu a podmieňuje ľudí rozmýšlať. Nakoniec som si pozrel nový klip ku piesni "Každému čo jeho jest" a nálepka Monster na gitare ma neprekvapila. CD odkladám a pevne verím, že ak sa ku mne dostane ďalšia tvorba, recenzia bude pozitívnejšia.

bandzone.cz/truereason
  1. Intro
  2. PPRM
  3. Your Roots
  4. Choď po tom čo chceš
  5. Thats me
  6. Každému čo jeho jest!
  7. BA-AC
  8. Teraz je čas
  9. Jeden lepší deň
  10. Každý deň
  11. Antipolitická
  12. Ľudia
  13. Problems

Táto recenzia už bola zobrazená 642 krát!
 Autor: Večne nespokojný
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.11

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+5+L
TEXT:


 #5628 drrrrrrrrrrro   napí­sal/a 19.12.2013 09:05:37
Počúval som to z bandzone. Táto kapelka je hudobne vpohode na úrovni s inými aj slávnejšími "širokolakťovými" HC kapelkami. Textovo rozoberajúca fajn témy. Si myslím, že kto ide v tomto štyle, tak pri tejto kapelke nešlapnne vedľa.
 #5627 erika je moja   napí­sal/a 19.12.2013 04:46:43
anglictina jak m byt...stredoeuropska :D ked chcete true inglis pustite si tie americke srandicky.. inac album hodnotit nemozem lebo neposlucham taku muziku ale nahravka ma dobry zvuk, aspon tak
 #5626 sv.   napí­sal/a 18.12.2013 23:03:41
Ale no, ja som si nieco na bandzone vypocul a kritika je podla mna na mieste. A v tejto recenzii je aj celkom konstruktivna. Nevidim dovod urazat sa.
 #5625 Boro bokis@centrum.sk   napí­sal/a 18.12.2013 19:45:50
caves, mam taky navrh, ked mas za sebou take zlozite obdobie pusti si nieco optimisticke, napr. nejake evergreeny a aby ti to CD nahodou nezaberalo miesto na policke mozes ho poslat naspat, pretoze je o neho velky zaujem od ludi, ktorym sa paci. diks caff
 #5622 emil emiltohc@gmail.com   napí­sal/a 14.12.2013 14:05:40
ale ved ten text na Antipoliticka sa na buklete nachadza ...to si videl co co zrychlika?
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[1/14.29%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[1/14.29%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/14.29%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[1/14.29%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/14.29%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/28.57%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 7


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com