PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


TRUE REASON - ... TALK TO MY HAND CD (recenzia)
DIY
TRUE REASON som našiel v dobe, keď som riešil predkapely na koncert, ktorý som organizoval. Nakoniec z toho nebolo nič, no Adrik mi v tej dobe dal CD na recenziu, ku ktorej som sa dostal až dnes /tj. zhruba o štyri mesiace neskôr?/. Ale on ma pozná, on to chápe, haha. No k recke. TRUE REASON hrajú veľmi autentický New York hardcore, dokonca by som povedal, že sú autentickejší ako niektoré NYHC kapely, ale každému čo je po chuti. CD začína štebotom vtákov a výbuchom, ktoré mi nejak ale nesedia ku pesničke. "Intro" je venované kapele samotnej a text vyjadruje základnú filozofiu a smerovanie kapely. Ďalší song "Pokora, priateľstvo, rodina, mier" resp. "PPRM" je kritikou dnešnej hardcore-punkovej scény. Tretou piesňou v poradí je "Your roots" o topoľčanskom hardcore a o tom, že by si nemal zabúdať skade si a medzi kým si vyrastal. Chytlavý refrén, no horšia výslovnosť angličtiny mi kúsok rezonuje v zvyšku pesničky, a tak idem radšej na tú ďalšiu, slovenskú. "Choď po tom čo chceš". Táto je oveľa rytmickejšia a pozitívnejšia so zámerom motivovať. Venovať sa tomu, čo ťa baví, no s istou dávkou kritiky dnešnej spoločnosti, ktorá vlastným snom podkopáva nohy. Dá sa to vypočuť viac krát, myslím že s týmto songom som stotožnený. Ďalší song sa volá "Thats me" a snaží sa satiricky kritizovať členov kapely popr. možno speváka, ktorý song písal, no nepríde mi to vhodne situované. Song "Choď po tom čo chceš" začína "Dnešný život sa točí len okolo pár primitívnych vecí: drogy, sex, prachy a stres, tá dnešná doba..." a tento song obsahuje pasáže ako "Yesterday was great: Captain Morgen for the 'Better play'. Man you know I´m stoned again.." alebo "Next day you don´t know where is yourself and where´s your money.". Príde mi, ako by tieto dva texty nepísal ten istý človek. Tento song je pre mňa nudou, o chlastaní a "party" píše kade jaká sračka v rádiu, hľadám niečo viac. Ďalší v poradí sa volá "Každému čo jeho jest!" a myslím že je o tom, ako by si sa mal postarať o samého seba a nejako si zabezpečiť že dostaneš to, čo si zaslúžiš a budeš s tým spokojný. Nasleduje "BA-AC", ktorému vôbec nerozumiem, no hudba relatívne dobrá. Nepochopil som textu, pravdepodobne kvôli lámavej angličtine, no príde mi to ako zaspievaná príhoda, ktorá pre účastníkov znamená veľa, no nezainteresovaným nič nehovorí. "Teraz je čas" vyzýva ľudí na zmenu, no ku koncu konkretizuje že "Zmeniť veci, ktoré ľudia stále obchádzajú, nenávisť, faloš a hnev.". Pre mňa osobne je to to najmenej, čo by som menil. Piesňou znejú zborové spevy a inak následuje vychodenú cestu tvrdšieho hardcore. "Jeden lepší deň" je akousi ódou na leto. "Slnko, teplo a baby majú odhalené telá, odpálím weed, za hlavu hodím stres." zneje refrénom. Klasická pozitívna pesnička, ktorá láka ľudí von, niekam do prírody, k vode, odpáliť weed alebo si jednoducho užiť leto. "Každý deň" má až príliž dlhé intro, no myslím, že na koncerte to môže ľudí celkom vyburcovať. Zvyšok songu mi príde až fakt pretiahnutý, čo je škoda. Ďalší song "Antipolitická" nemá v booklete text, začína Gašparovičovými a Mečiarovými hláškami, text je po slovensky. Výzvy na priame akcie, resp. na to, že nevoliť nestačí a ak niečo chceš, máš ísť do ulíc. Škoda len vety "Jebať na zákazy a všetky príkazy, veď presne na to sú, aby sa porušovali", ktorá mi príde priam detinská. Predposledný song sa volá "Ľudia" a kritizuje ľudstvo za egoizmus a naháňanie peňazí. Poslednému songu "Problems" tak isto nerozumiem, keď sa snažím pochopiť textom. Jednak slovíčka "Wenn" a "bitt" mi razia oči a jednak nerozumiem súvislostiam. Možno keby bol po slovensky, našla by sa lepšia cesta, ako zdeliť svetu čo ich trápi. Trinástou piesňou album končí. Pre mňa je to hudba, ktorú nepočúvam vkuse. Hudobne mi to príde na slovenské pomery dobré, aj napriek tomu, že mám iný vkus, no určite by som vymenil angličtinu za slovenčinu, lebo zlý preklad je horší ako žiaden. Nechcel som byť tak negatívny, no mám za sebou zložitejšie obdobie, a tak nie všetko bude pozitívne. Hardcore-punková scéna potrebuje kritiku, pretože kritika akejkoľvek drobnosti rozvíja diskusiu a podmieňuje ľudí rozmýšlať. Nakoniec som si pozrel nový klip ku piesni "Každému čo jeho jest" a nálepka Monster na gitare ma neprekvapila. CD odkladám a pevne verím, že ak sa ku mne dostane ďalšia tvorba, recenzia bude pozitívnejšia.

bandzone.cz/truereason
  1. Intro
  2. PPRM
  3. Your Roots
  4. Choď po tom čo chceš
  5. Thats me
  6. Každému čo jeho jest!
  7. BA-AC
  8. Teraz je čas
  9. Jeden lepší deň
  10. Každý deň
  11. Antipolitická
  12. Ľudia
  13. Problems

Táto recenzia už bola zobrazená 617 krát!
 Autor: Večne nespokojný
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.11

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: G+B+I
TEXT:


 #5628 drrrrrrrrrrro   napísal/a 19.12.2013 09:05:37
Počúval som to z bandzone. Táto kapelka je hudobne vpohode na úrovni s inými aj slávnejšími "širokolakťovými" HC kapelkami. Textovo rozoberajúca fajn témy. Si myslím, že kto ide v tomto štyle, tak pri tejto kapelke nešlapnne vedľa.
 #5627 erika je moja   napísal/a 19.12.2013 04:46:43
anglictina jak m byt...stredoeuropska :D ked chcete true inglis pustite si tie americke srandicky.. inac album hodnotit nemozem lebo neposlucham taku muziku ale nahravka ma dobry zvuk, aspon tak
 #5626 sv.   napísal/a 18.12.2013 23:03:41
Ale no, ja som si nieco na bandzone vypocul a kritika je podla mna na mieste. A v tejto recenzii je aj celkom konstruktivna. Nevidim dovod urazat sa.
 #5625 Boro bokis@centrum.sk   napísal/a 18.12.2013 19:45:50
caves, mam taky navrh, ked mas za sebou take zlozite obdobie pusti si nieco optimisticke, napr. nejake evergreeny a aby ti to CD nahodou nezaberalo miesto na policke mozes ho poslat naspat, pretoze je o neho velky zaujem od ludi, ktorym sa paci. diks caff
 #5622 emil emiltohc@gmail.com   napísal/a 14.12.2013 14:05:40
ale ved ten text na Antipoliticka sa na buklete nachadza ...to si videl co co zrychlika?
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...