PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


LAHAR / EXORCIZPHOBIA 12" (recenzia)
Doomentia records
Tak na túto split LP som sa tešil odvtedy, ako sa na Doomentii objavil obrázok obalu. Akonáhle som uvidel obrázok splitu, tak som vedel, že to bude proste masaker! Proste dvaja zombie thrasheri ako rozbíjajú úradníka za počítačom gitarou a skejtom - nie je o čom! A keďže v poslednom čase som dosť zaťažený na ten Laharovský treš, tak som sa nevedel dočkať kedy sa bude LPčka krútiť u mňa. Už je to dáky ten mesiac čo vyšla táto platňa a mne sa neprestajne s malými pauzami krúti na gramci. Takže najprv LAHAR side. Po krátkom intre sa vyrúti na mňa thrash s plnou parádou, tak ako to mám rád! Gitary ostré ako britva, v správnom thrashovom nasadení, bicie s malými výpadmi do klepačiek v thrashovom rytme a basa všetko pekne dotvára a samozrejme uvrieskaný Banánov vokál, ktorý úplne žeriem takisto aj jeho texty. Nahraté to je v štúdiu Hellsound a ten zvuk je ozaj pekelný. Pesničky ako sme si mohli zvyknúť na nový LAHAR sú proste poriadne thrashoviny a samozrejme aj minutáž je trošku dlhšia oproti starým veciam od LAHAR. V poslednej pesničke "Neviditelná fronta" ma najviac dostal text a refrén ktorý spomalí do hcčkového tempa, ale potom sa pekne pokračuje v thrashovine. Myslím, že pesnička je pocta všetkým, ktorí v UG scéne čo to spravili a nerobia to pre prachy alebo dáke ocenenia. A samozrejme aj to že na veku nezáleží, keď si schopný po koncerte prečkať noc na nádraží, nie podľa toho ako sa rýchlo pokéruješ keď za 2 roky ani nebudeš vedieť dakde na diskotéke, že si dakedy počúval aj extrémne kapely! Úplne super vystihnuté. Otáčam stranu na EXORCIZPHOBIA side. Túto kapelu mám z bandzone ako tak vypočutú a proste tento thrash čo mrvia oni mi nikdy dáko nepasoval ale nechám sa prekvapiť. Hlavne ten spievaný thrash u mna veľmi neboduje. Takže po krátkom intre ktoré je aj hrané aj introvské dáke húkačky policajtov, tak sa z reprákov začne drať thrash/crossover. Všetko je tak ako má byť, ale ja si proste neviem nikdy zvyknúť u thrashových kapiel tohto typu na tento spev, proste radšej uškriekané ako pekný čistý hlas. Ďalšie mínus by som povedal je u mňa, že je to kapela z Česka a všetky texty sú v angličtine. Inak po hudobnej stránke kvalitne zahrané, tak ako sa na thrash patrí len jednoducho zase ten spev. Po čase sa mi to aj vrylo pod kožu ale proste na LAHAR side to nemá :) Ako som hore vravel obal ktorý samozrejme ako sme zvyknutý u Laharovcov kreslil A. Bouzikov, je úplne geniálny a celý tento split vystihuje. Na zadnej strane fotky obidvoch kapiel a názvy pesničiek a v booklete sú texty aj s prekladmi do angličtiny a do češtiny, čo sa mi zase páči, lebo aj tí čo majú problémy s angličtinou si môžu prečítať o čom točia v textoch EXORCIZPHOBIA. Myslím si, že pre thrasherov z CZ a SK je tento album povinnosť kde sa spojili dve veľmi kvalitné thrashové bandy.

laharthrash.bandcamp.com
bandzone.cz/exorcizphobia
    1. LAHAR - Intro
    2. LAHAR - Ouroboros
    3. LAHAR - Jít cestou slepou
    4. LAHAR - Neviditelná fronta
    1. EXORCIZPHOBIA - Intro
    2. EXORCIZPHOBIA - Game ends, secret is revealed
    3. EXORCIZPHOBIA - Corrupting your mind
    4. EXORCIZPHOBIA - Ministry of truth

    Táto recenzia už bola zobrazená 523 krát!
     Autor: Marek
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.57

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+B+Y
TEXT:


 #5642 shotteckk martinsotola@seznam.cz   napísal/a 21.12.2013 17:08:25
koukám, název je už opravený, tak dík
 #5641 Marek   napísal/a 21.12.2013 16:43:21
shotteckk: staznost ohladom zlého napisania nazvu kapely smeruj inde ja som si velmi dobre vedomý toho ako sa pise... a zase zato ze mi ich spev nesedí tak nemozem mat rad kapelu, nechapem tvoj myslienkovy pochod
 #5640 Shotteckk Martinsotola@seznam.cz   napísal/a 21.12.2013 13:55:40
Když už nemáš rád tu kapelu, tak bys jí aspoň nemusel kurvit jméno ;-)
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/91.9%]
Má!

[12/4.23%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.17%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 284

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...