PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


DEPARTMENT OF CORRECTION / STRONG INTENTION 12" (recenzia)
Power it up
Začnem netypicky. Obe kapely som reálne spoznal až na tohtoročnom Obscene extreme. D.O.C. som síce evidoval o niečo skorej, ich split s NOISEAR, ktorý som si zaopatril rok predtým, je výborný, ale nejako špeciálne som ich nesledoval. Tento rok mali spoločné EU tourko, ktoré sa zastavilo aj na OEF, kde obe kapely zajebali také výborné sety, že toto LP, ktoré vyšlo práve kvôli ich spoločnému tour, som si išiel naisto zaopatriť. Nakoniec som prehodil nejaké to slovko s milým týpkom, ktorý stojí za STRONG INTENTION a po pár minútach sme sa dohodli na tom, že mi vymení tento split LP za weed pre svojho bubeníka. Fakt moc milý týpek. LP je krásna šedo-bordovo-fialovo žíhaná, vyšla u Power it up a Give praise records, každá kapela okupuje jednu stranu a o cover sa postaral Arif z WORMROT. Teraz k muzike.

Francúzi DEPARTMENT OF CORRECTION sa s tým neserú a hneď od prvých tónov naložia solídny výplach. Zostava poskladaná z gitary, bicích a vokalistu obsluhujúceho dva mikrofóny, dokáže vyprodukovať statočný a hlavne neurvalý grindcore. Ich muzika je ako kopanec do chrbta, ktorý ťa odhodí a keď máš pocit, že pád už je na dosah a celkom to vykryješ, tak ti ešte po ceste nastavia päsť, ktorá ti prerazí ksicht. Ich muzika doslova bije. Je chaotická, ale má hlavu a pätu, je agresívna, ale vie si ťa získať a zničí ťa, ale aj tak ju budeš chcieť znova. Silné nápady, ničiaca dynamika a  devastačný sound. Chaos grind, ktorý ti nedovolí si oddýchnuť a ani mu to nemôžeš vyčítať, lebo aj tak vieš, že presne toto si chcel. Rozjeb.

STRONG INTENTION z USA sú oproti D.O.C. o niečo hudobne umiernenejší a okresanejší, ale o nič menej nasratejší. Inak povedané, hrajú v slušných obrátkach, ale nie sú takí chaotickí a nevypočítateľní. Ich muzika je viac komplexná, pozostávajúca z viacerých prvkov a to sa mi na nich páči. Nedáva si to škatuľky a nesnaží sa to zaradiť sa: jednoducho si berie to najlepšie z HC, grindcoru, thrashu, punku, umne to kombinuje a vyvára pestrú zmesku výbušnej muziky, ktorá vie poriadne pritlačiť na intenzite. Pestré zmeny tempa a nálad, surové, ale šikovné gitary, našlapaná a dynamická rytmika, štekavý vokál. Je to šikovne zahraté, muzikantsky zručné, nápadmi bohaté a dominuje tomu odvaha nebáť sa kombinovať rôzne postupy. Mimoriadne šikovné.

Ak teda zháňaš nejaké fajné, veľké splitko, rozhodne ti túto nahrávku odporúčam. Dostaneš dve kapely, kde každá preferuje iný prístup k tvoreniu muziky, ale spolu na nahrávke spoločne devastujú, čo príde pod ruku. Výborné kapely, výborná muzika, výborný split.

departmentofcorrection.bandcamp.com
www.reverbnation.com/strongintention
  1. DEPARTMENT OF CORRECTION - Caliwarnia
  2. DEPARTMENT OF CORRECTION - Bread of life
  3. DEPARTMENT OF CORRECTION - Space Intruder
  4. DEPARTMENT OF CORRECTION - Roller grinder
  5. DEPARTMENT OF CORRECTION - Poney royal
  6. DEPARTMENT OF CORRECTION - Perifluid
  7. DEPARTMENT OF CORRECTION - Hey monday! What you got?!
  8. DEPARTMENT OF CORRECTION - Horse race of the palio
  9. DEPARTMENT OF CORRECTION - King size bed and mayonnaise
  10. DEPARTMENT OF CORRECTION - Mega bisoo
  11. DEPARTMENT OF CORRECTION - Moto raid
  12. DEPARTMENT OF CORRECTION - Lord of the back ring
  13. DEPARTMENT OF CORRECTION - Supersized cat
  1. STRONG INTENTION - Silence the laughter
  2. STRONG INTENTION - Panic in year zero
  3. STRONG INTENTION - Suffer the cross
  4. STRONG INTENTION - Reap
  5. STRONG INTENTION - Freedom is slavery
  6. STRONG INTENTION - The carnivore
  7. STRONG INTENTION - Messiah whore
  8. STRONG INTENTION - The tipping point
  9. STRONG INTENTION - Without conscience
  10. STRONG INTENTION - Monuments of shit
  11. STRONG INTENTION - The great unraveling
  12. STRONG INTENTION - Swing in the wind
  13. STRONG INTENTION - Lose the enablers

Táto recenzia už bola zobrazená 274 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: D+W+Z
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/91.9%]
Má!

[12/4.23%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.17%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 284

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...