PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FAT - GRANUM (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
15.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


DROPDEAD / RUIDOSA INMUNDICIA 7" (recenzia)
Armageddon
Ak dávaš prednosť politickým kapelám pred pivnými a zábavnými kokotinami alebo máš radšej kapely, v ktorých bubeník počas hrania nestíha lúštiť sudoku a druhou rukou fajčiť cigaretu, tak ťa názov DROPDEAD nemohol minúť. Politická hard core punk veličina zo zeme, ktorá je len krôčik od dokonalej demokracie, hrajúca s prestávkami alebo bez takmer 25 rokov. Vypľuté 3 veľké dosky a kopec split singlov. A určite ti niečo vraví aj domovský label kapely Armageddon, ktorý má pod palcom gitarista Ben. Spoznať sa dá podľa riťnakopavajúcej muziky a strieborno - čiernych obalov. Ani teraz tomu nie je inak. Pod peknou kombináciou farieb sa skrýva úplny fofr v duchu napi sa jušky, mlieka (vegáni môžu aj sójové, makové, kokosové ...) a kompótu a kým príde čoro - moro, tak si ešte stihneš vypočuť obe strany. DROPDEAD sa s tým teda neserú (a kedy aj hej?), dve skladby plné naozaj nasraného hardcore punku s minutážou, ktorá ledva preliezla dve minúty. Ale s tým si DROPDEAD nikdy ťažkú hlavu nerobili. Na stranu by sa spokojne zmestila aj celá strana splitka so SYSTEMATIC DEATH (ty vole, najprv som napísal SYSTEMIC DAMAGE) a ešte by tam zostalo hafo miesta, napríklad pre song z jednostranného 6", ktorý vydali tento mesiac. Ale nebojím sa, že by to bola nejaká prekážka a singel ostane ležať nepovšimnutý v distrách. Skladby o tom, ako policajti a zákony chránia bohatých a o fajčení, ktoré spôsobuje rakovinu a kvôli ktorému sa testujú zvieratá. Vegetariáni, aj vy ostatní, fajčte ďalej. "Béčko" okupujú moji obľúbenci RUIDOSA INMUNDICIA, ktorých som si zamiloval od prvých tónov na Vegafeste. Tí sa s vydávaním svojich nahrávok nkdy neponáhľali, ale do tých niekoľkých vydaní investovali všetkú svoju energiu a agresivitu. Ich materiál je ešte z roku 2010 z rovnakej nahrávacej session ako ultra krátky 7" "Huellas de odio", takže nie je o čom. Ľahko spoznateľný rukopis RUIDOSY, známe gitary, bicie, ktoré sa nezastavi a spev, že jeden ľutuje, že nebýva na EKH a nepočúva to každý týždeň na skúške. So svojimi tromi skladbami pekne natrhávajú DROPDEADU ritnú dieru, dúfam, že starouši používajú lubrikanty. Texty sú len v španielčine, chýbajú preklady, ale určite nebudú o šminkách, štekliach a diskotékach. Aj napriek nepomeru vysokej ceny a nízkej stopáži odporúčam každému grindcrustfastviolence maniakovi.

dropdeadhc.bandcamp.com
  1. DROPDEAD - A fall of empires
  2. DROPDEAD - Last breath
  1. RUIDOSA INMUNDICIA - Asco
  2. RUIDOSA INMUNDICIA - Donde esta la solucion
  3. RUIDOSA INMUNDICIA - Blanco y negro

Táto recenzia už bola zobrazená 424 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: O+A+I
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)

21.03. 18:02
Richťo: Zo zbierky predávam staršie raritné ziny zo zahraničia. V dobrom stave.
REASON TO BELIEVE -D.I.Y. Hardcore Punk Zine #5, #4, #9, #1, #3, #?, Anglická odpoveď na legendárny HEARTATTACK fanzine. Kopec stĺpčekov , recenzií, reklám, úvah, zaujímavých článkov zo scény (squaty, eko, atd..) a samozrejme rozhovory s kapelami.Počet strán sa líši od čísla k číslu, ale je to taký velký zošit.Cena za kus 4€. (pre bližšie info píšte)
JOIN KAO - podobne ako REASON TO BELIEVE - velmi kvalitný časák s celosvetovým záberom - tentokrát z Dánska. Písaný v angličtine. Vo lemi dobrom stave sú k dispozícii #8,#7,#6,#5,#4,cena za kus 3€ (pre bližšie info píšte)
AVERSION legendárny plátok z Bradfordu. Klasický formát A5, kvalitná tlač. Vo vinikajúcom stave.
K dispozícii #5(rok 1997 - fleas and Lice,State Of Filth, Croatia scene report, Detestation atd 18 stran), #4 (rok 1996 State of Filth, Code 13, Spain scene report atd. 18 stran) cena 3€ za kus.
SCREAMINGLY TYPHON #2 Velmi pekne graficky spracovaný anglicky písany fanzin z Grécka A5. kapely Guts Pie Earshot, DOOM, Unhinged, Graue Zellen,1 in 12 Club, Schlossli Squat atd. Cena 3€
RIPPING TRASH #20 kultový fanzin z anglicka. A5. Rok 2000. Warsore, Trottel, Distopia, Pizda Materina, atd, atd... cena 3€ Pokial máte nejaké otázky kludne mi napíšte. richtárik.radovan74@gmail. com .. >> (guestbook)

17.03. 16:38
Balki: Aha tak to mi nedoslo :D >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)
17.03. 16:28
adrik: Balki: To nie je hodnotenie, ale piaty album z piatich (ak si pozrieš staré recenzie na Davovky). >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[271/91.86%]
Má!

[12/4.07%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.39%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 295


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com