PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


RADIATION - PLUTONIUM OVERDOSE 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Musím sa priznať, že túto recku som hodnú dobu odkladal v zlých predtuchách, že výsledný produkt bratislavskej trojce ma až tak veľmi nezaujme. Mal som doma CD, ktoré kapela dávnejšie vydala, a to mi moc nesedelo. Prišlo mi hrozne rozhárané, akoby poriadne nevedeli čo chcú hrať. Odvtedy však ubehol dlhší čas a musím povedať, že RADIATION rozhodne nestoja na mieste. Oproti spomínanej nahrávke je to pre mňa kurevský posun dopredu. Hudba znie oveľa kompaktnejšie a bubeník hrá jednoznačne pre kapelu bez akýchkoľvek exhibícií. Dočinenia máme so špinavým thrashmetalom ako remeň. Zabudni však na crossover alá MUNICIPAL WASTE. Tu sú inšpiračné korene oveľa staršie. Keby mi niekto túto nahrávku pustil a povedal, že je z roku 83 a protagonisti sa volajú Jurgen, Klaus a Dieter a sú zo Západného Nemecka, nemám absolútne problém mu uveriť. Takže prirovnania k ranným SODOM a KREATOR sú určite na mieste. Všetko absolútne štýlovo sedí. Správne undergroundová produkcia, štekajúci vokál a gitary mastia poriadne špinavé riffy a sem tam začujete aj nápadité sólo. Jednou dobou som na strednej neustále počúval "Pleasure to kill" od KREATOR a RADIATION tu majú podobne hnilobný nádych. Ďalším plusom je formát 7 palca, na ktorom táto hudba nemá šancu nudiť. Texty sa venujú hlavne nukleárnej hrozbe, čo myslím, že pri danom hurhaji nemá čo pokaziť. Sem tam je tam možno gramatická chybička, ale to len nahrávke dodáva punc autentickosti. Zabalené v jednoduchom obale, ktorý ani neurazí ani neuchváti. Suma sumárum: RADIATION tento krát skórujú.

bandzone.cz/radiation
  1. Atomic Age
  2. Sword Of Damocles
  3. Hlasy Z Podzemia
  4. Towards A Shining Blaze
  5. Orbital Bombanfall

Táto recenzia už bola zobrazená 632 krát!
 Autor: Masskillah
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.29

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+B+K
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com