PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


HOAX 12" (recenzia)
La vida es un mus
Amerika je naozaj zvláštnym miestom. A to nie len preto, že sa tam dá kúpiť fritovaná tyčinka Snickers. Ďaľším pádnym dôvodom je, že kapely ako HOAX sa tam môžu naozaj stať trendom. Niečo podobné si v Európe neviem predstaviť. HOAX reprezentujú plodnú vlnu nového amerického hardcore spolu s kapelami ako CREEM, CRAZY SPIRIT (totálna šialenosť!), PERDITION, BOSTON STRANGLER alebo FRENZY. Už predchádzajúce nahrávky HOAX boli fakt super, ale to, čo sa kapele podarilo na debute, je iné kafe. Nedá mi inak ako začať prevedením, pretože v tomto prípade naozaj stojí za to. Texty sú uvedené na 6-tich veľkých plagátoch, pričom artwork na každý z nich robil niekto iný (napr. Mark McCoy). K tomu pekný plnofarebný obal a ťažký vynil. Paco z La vida sa fakt činil. No a teraz k samotnej muzike. Akonáhle položíte ihlu na stranu A, vyvalí sa na vás absolútne nechutné industriálne intro plné nervného kmitania a kašla. Za takýto náhul by sa nemuseli hanbiť ani SWANS. Po intre sa predvedie prvý zabijácky track "Hide". Zvuk je poriadne špinavý a vokál je totálne zlo. Tak tu nepomôže ani exorcista! Predstavte si, že by CORRUPTED (samozrejme starším) preplo v hlave a rozhodli by sa hrať covery od starých bostonských kapiel. Mne osobne to evokuje NEGATIVE FX, čiže poväčsinou šlapavé stredné tempo, avšak s koňskou dávkou hnusu a nihilizmu. Proste veselá hudba, ktorú si viem predstaviť ako soundtrack k rozbíjaniu izby baseballovou pálkou. Skrytý pôvab HOAX tkvie v tom, že songy sa zaryjú do pamäte až postupne. Po viacerých posluchoch sa z nich aj napriek tomu, že znejú absolútne chorobne, stanú úplné hity a chytlavé refrény ako "I´m sick. I´m sick. Lost control." alebo "I see the world, I see the world, through crossed eyes" sa zaryjú pod kožu. Pre mňa je táto nahrávka veľmi návyková a na gramci sa mi točí prakticky nonstop. Smutné je, že po vydaní tohto diela ohlásili HOAX rozlúčkové americké tour a rozpadli sa. Odporúčam si určite LP zohnať a za normálne peniaze si môžete kúpiť aj diskografiu ich ranných singlov na Adagio 830. Lovu zdar!
  1. Intro
  2. Hide
  3. No spirit
  4. Drive
  5. Lost control
  6. Sick punk
  7. Anesthetize
  8. Manhood
  9. Blind
  10. Fear
  11. Destroy
  12. Los Angeles

Táto recenzia už bola zobrazená 465 krát!
 Autor: Masskillah
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: H+V+H
TEXT:


 #5732 dasa f.f. klemodasa@gmail.com   napí­sal/a 17.02.2014 12:17:22
pred rokom som videl ich popiči koncert a tá diskografia je tiež zabijácka doska. nihil nihil nihil
 #5727 Twg   napí­sal/a 15.02.2014 14:11:34
klip ku skladbe FANTASY:

http://www.youtube.com/watch?v=kkHAc-xHTqQ

 #5726 fagget   napí­sal/a 15.02.2014 11:23:58
vynikajuci album
http://www.youtube.com/watch?v=KAQF9u4xHUw
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.56%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.26%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.93%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.57%]
Mne varí mama

[60/19.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 305


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com