PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


HOAX 12" (recenzia)
La vida es un mus
Amerika je naozaj zvláštnym miestom. A to nie len preto, že sa tam dá kúpiť fritovaná tyčinka Snickers. Ďaľším pádnym dôvodom je, že kapely ako HOAX sa tam môžu naozaj stať trendom. Niečo podobné si v Európe neviem predstaviť. HOAX reprezentujú plodnú vlnu nového amerického hardcore spolu s kapelami ako CREEM, CRAZY SPIRIT (totálna šialenosť!), PERDITION, BOSTON STRANGLER alebo FRENZY. Už predchádzajúce nahrávky HOAX boli fakt super, ale to, čo sa kapele podarilo na debute, je iné kafe. Nedá mi inak ako začať prevedením, pretože v tomto prípade naozaj stojí za to. Texty sú uvedené na 6-tich veľkých plagátoch, pričom artwork na každý z nich robil niekto iný (napr. Mark McCoy). K tomu pekný plnofarebný obal a ťažký vynil. Paco z La vida sa fakt činil. No a teraz k samotnej muzike. Akonáhle položíte ihlu na stranu A, vyvalí sa na vás absolútne nechutné industriálne intro plné nervného kmitania a kašla. Za takýto náhul by sa nemuseli hanbiť ani SWANS. Po intre sa predvedie prvý zabijácky track "Hide". Zvuk je poriadne špinavý a vokál je totálne zlo. Tak tu nepomôže ani exorcista! Predstavte si, že by CORRUPTED (samozrejme starším) preplo v hlave a rozhodli by sa hrať covery od starých bostonských kapiel. Mne osobne to evokuje NEGATIVE FX, čiže poväčsinou šlapavé stredné tempo, avšak s koňskou dávkou hnusu a nihilizmu. Proste veselá hudba, ktorú si viem predstaviť ako soundtrack k rozbíjaniu izby baseballovou pálkou. Skrytý pôvab HOAX tkvie v tom, že songy sa zaryjú do pamäte až postupne. Po viacerých posluchoch sa z nich aj napriek tomu, že znejú absolútne chorobne, stanú úplné hity a chytlavé refrény ako "I´m sick. I´m sick. Lost control." alebo "I see the world, I see the world, through crossed eyes" sa zaryjú pod kožu. Pre mňa je táto nahrávka veľmi návyková a na gramci sa mi točí prakticky nonstop. Smutné je, že po vydaní tohto diela ohlásili HOAX rozlúčkové americké tour a rozpadli sa. Odporúčam si určite LP zohnať a za normálne peniaze si môžete kúpiť aj diskografiu ich ranných singlov na Adagio 830. Lovu zdar!
  1. Intro
  2. Hide
  3. No spirit
  4. Drive
  5. Lost control
  6. Sick punk
  7. Anesthetize
  8. Manhood
  9. Blind
  10. Fear
  11. Destroy
  12. Los Angeles

Táto recenzia už bola zobrazená 437 krát!
 Autor: Masskillah
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: I+1+E
TEXT:


 #5732 dasa f.f. klemodasa@gmail.com   napísal/a 17.02.2014 12:17:22
pred rokom som videl ich popiči koncert a tá diskografia je tiež zabijácka doska. nihil nihil nihil
 #5727 Twg   napísal/a 15.02.2014 14:11:34
klip ku skladbe FANTASY:

http://www.youtube.com/watch?v=kkHAc-xHTqQ

 #5726 fagget   napísal/a 15.02.2014 11:23:58
vynikajuci album
http://www.youtube.com/watch?v=KAQF9u4xHUw
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...