PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


SEDEM SUPRAPHON MINÚT FAMILY STRACHU - HLUK OFF!! 10" (recenzia)
K.A.Z.
Noise core. Pre papierovo duševne zdravých ľudí nepočúvateľný bordel. Odbremeňme sa od úvah typu, že by sme nemali plytvať míňajúcou sa ropou a dvakrát si rozmyslieť, čo sa vylisuje do polyvinylchloridových kapsúl alebo či si tento desaťpalec bude niekto púšťať každé poobedie, keď príde z práce, aby načerpal novú silu alebo prišiel k iným myšlienkam, nie že ho ešte bude ukazovať návštevám alebo rodine. Pusti si čiernu platňu s najčiernejšími etiketami, aké boli kedy vytlačené v Lodeniciach a počas hrania pre istotu niekoľko ráz skontroluj prenosku a ihlu. Neboj sa, tie sú v poriadku, presne toto má z reprákov vychádzať. Začína to kľudným šumom a húkaním ako keby som bol na nejakej opustenej pláži. Už nech je leto. A potom sa to spustí. Obrovský výbuch nahromadenej zlosti a energie. Doslova veľký tresk. Roky potláčanej agresie na pracovisku, pred televíznymi novinami alebo pri volebnej urne. Raz to muselo von. Nie je dobré to v sebe celý život potlačovať. V kľudnejších a meditačných pasážach vypomáhajú manželia Marchinovci. Post nemoderný kovový industriál zahraný tradičnými homemade ľudovými nástrojmi ako sú vŕtačka Tefal alebo píla Electrolux potiahnutá strunami a obnažená spätnými väzbami. Celé je to kovové, určite aspoň jeden z nich kedysi pracoval v kovošrote alebo v zlievárni (nemyslím Semafor). Strana Á úplny klídek. Na béčku to už s kapelou ide dole kopcom. Zdá sa mi, že predchádzajúca strana bola viac politická a menej konformistická. Tá sláva im už stúpla do hlavy. A chlapci, nie je problém nahrať takýto masaker s tak vymakaným bubeníkom ako je Jánoš. To by vedel každý. Spev mierne nezrozumiteľný, nahraný tak, že kapela musela byť v inej miestnosti ako mikrofóny a ešte musela mať na tvárach minimálne obtiahnuté silónky. Zaujímavá je aj uvoľnujúca zváračská pasáž, kedy všetci prestali nahrávať, vyšli von a nahrali zváranie transformátora na dvore štúdia Tretradrot. Čo tam vtedy opravovali? Hustota. V našich konzervatívno - klérofašistických končinách úplne nekonvenčná doska. Pri nákupe ale radšej pýtaj bloček (samozrejme aj kvôli bločkovej lotérii), ale aby keď sa ti to nebude páčiť, mohol si si platňu vymeniť za niečo menej počúvateľné. Vonku 300 kusov s pekne ladeným obalom vydaných za kooperácie K.A.Z., Skaven records, SSGC a No fucking labels.
  1. no sides
  2. no songs
  3. no lyrics
  4. play it loud!

Táto recenzia už bola zobrazená 898 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.83

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+G+K
TEXT:


 #5743 majto   napí­sal/a 20.02.2014 23:31:46
súhlasím - absolútne vydarená nahrávka. až tak sa zadarilo, že keď som ju priniesol domov, pustil som ju hneď 4x po sebe, čo ma to chytilo za bajúzy a nepustilo
 #5742 Erika Je Moja   napí­sal/a 20.02.2014 23:02:43
pisal som uz autorom produkcie tohto hluku ale napisem to aj sem. nahravka takychto zanrov ma nevyhodu ze castokrat nedokaze zachytit tie gule ktore to ma nazivo a vela krat sa stane ze koncert je najvecie peklo a nahravka nuda, tu sa vsak podarilo zo vsetkych takychto kapiel co mam doma asi najdokladnejsie nahrat zvuk tak ze to neni nudne a ploche.kongratulejšn. mal by si to kupit kazdy kto chce nasrat suseda ktory uz si zvykol na metal, toto ho odrovna
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com