PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


THE SHINING / CRIPPLED FOX 7" (recenzia)
Ffud rec
Vytiahni zo skrine onášivkovanú riflovku bez rukávov, toto bude jazda! The SHINING musíš poznať z pekelného splitka s LAHAR (farba obalu ho kurevsky pripomína) alebo z druhého ročníka Ffud festu, kedy spolu s WAKING THE DEAD zdevastovali trištvrtiny prítomných. Po tomto masakri mnohí, vrátane mňa, nabehli do distra Holanďanov a vyrabovali ho do posledného singla. Na tejto nahrávke poriadenej ešte na jar 2012 majú jeden mix hard core a old school thrashu (ten tu dnes prevláda) s dominantnou gitarou, kde spevák Robert nemá v búklete uvedené vokály, ale throat, a to sedí. Druhý song je cover od starej sanfranciskej hard core kapely ATTITUDE ADJUSMENT, ktorý si osvojili na výbornú. Len som nikdy nepochopil, prečo sa neuvádzajú texty coverov. Ha? Otáčam stranu na CRIPPLED FOX, ktorých tiež musíš poznať z mnohých slovenských koncertov (takisto aj z Ffud festu) a istý čas koketovali aj so splitom s podobnými parchantmi od nás, BOILING POINT. Trošku iné poňatie thrash core ako na áčku, oveľa viac do fast core, bicie tepú ako šialené, škoda len, že ten zvuk je potichšie a viac zahuhňaný. Na prvý posluch mi to veľmi pripomínalo STOLEN LIVES so split LP s LAHAR, hlavne spevom. Aspoň to vytvára atmosféru koncertu v garáži. Kapela nám zdeľuje, že táto spoločnosť a ľudské práva sú podvod, len divadielko, že pred trashermi neutečieš alebo "Mosh on the dancefloor, but not some kung fu shit". Presne tak, 100 bodov! No a aby som do tretice zase spomenul Ffud fest (mám za to vstup zdarma a môžem v backstage podojedať kaviár a použiť šľapky, ktoré si kapely nevybrali), tak na toto splitko prispel aj kolektív (okrem ôsmich ďalších), ktorý nás v auguste každý rok jeden víkend trápi. A ak sa naozaj poponáhľaš, tak možno ti ostane aj žltý vinyl. Go! Skate! Go! Mosh!

theshiningthrash.bandcamp.com
crippledfox.bandcamp.com
  1. the SHINNING - Witness the horror
  2. the SHINNING - Feel my pain (ATTITUDE ADJUSTMENT cover)
  1. CRIPPLED FOX - Society is a lie
  2. CRIPPLED FOX - Thrashing through your town
  3. CRIPPLED FOX - The lie on human rights
  4. CRIPPLED FOX - Better of dead
  5. CRIPPLED FOX - Chicken mosh in venice beach
  6. CRIPPLED FOX - Go! Skate! Go! Mosh!

Táto recenzia už bola zobrazená 480 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+G+C
TEXT:


 #5840 maethew   napí­sal/a 26.04.2014 21:22:01
..parádny split totok...a CxFx už majú nahraté veci na ďalší album, šlape im to jak hovado!
 #5839 Metju(junior)   napí­sal/a 26.04.2014 19:43:24
kubo mozes byt rad ze ta otravu len take chujacky :D
 #5838 Sajmon   napí­sal/a 26.04.2014 17:55:06
sa musím smiať do piči...
 #5837 adrik   napí­sal/a 26.04.2014 17:52:02
kubo: Neurážam sa, ale ty zase nemusíš útočiť. Stane sa každému nie? Na skurvenej obrazovke sa ťažšie hľadajú chyby ako v tlačenom texte, aspoň mne.
 #5836 masskillah   napí­sal/a 26.04.2014 17:43:25
Ty vole tak sa este uraz. Len ti chcem trocha pomoct. Ja neviem ako ostatnym, ale mne tie neustale preklepy uz biju do oci. Ked ja osobne nieco pisem kludne si to aj tri krat precitam predtym, nez to publikujem. Aj mne sa urcite stane, ze mam v texte niekolko chyb, ale aspon sa to snazim minimalizovat. Neviem pre teba je to mozno punk. Peace
 #5835 adrik   napí­sal/a 26.04.2014 17:06:18
kubo: Nepičuj furt toľko a choď si na chyby v príbehu upozorňovať niekde inde.
 #5834 masskillah   napí­sal/a 26.04.2014 16:55:19
ty vole ty si dyslektik? aspon nazov kapely nemusis skurvit :D nehovoriac o SAN FRANCISCU
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com