PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 14.12.2019
LIDSKÉ ZDROJE (CZ), MOMMY IS MENTAL (CZ), PRACH (SK)

Bardejov, Bašta


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

CERELITIDA #7
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2019 (22 - 23.11.2019, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


PALAHNIUK - KRYSY 7" (recenzia)
Damage done
Kvarteto PALAHNIUK z metropole republiky českej je na tejto scéne už nejaký ten rôčik. V roku 2011 vydala svoj prvý album/demáč v duchu punk hardcoru. O tri roky pozdejšie prichádzajú so samostatnou epčkou, na ktorej sa dajú nájsť štyri piesne ladené do emotívnejšieho hardcoru. Či chalanom táto zmena prospela posúďte sami - osobne mi ich terajšia tvorba príde osobnejšia a úprimnejšia.
Musím pochváliť obal, ktorý sa fakt podaril a je zaujímavý svojim spracovaním a farebnosťou. Kresby má na svedomí spevák Fuego. Booklet (ak sa to tak dá nazvať) tvoria 4 papiere, kde z jednej strany nájdeš texty ako v češtine, tak i angličtine. Druhú stranu tvoria fakt podarené kresby, ktoré by podľa môjho názoru svojím stvárnením mali zapadať do kontextu skladieb. Strohé info, kde sa nahrávalo a kratučké poďakovanie. Ku každej EP je aj download kód, takže nebudeš ukrátený ani o digitálnu podobu.
Poďme ale ku samotnej muzike. Dopredu hovorím, že táto banda nie je stráviteľná na prvý krát. Chce to čas a poriadne sa ponoriť do nálad skladieb. Zvuk je vynikajúci, každý nástroj má svoje miesto a perfektne sa dopĺňa - hlavne gitary a basa.
Prvá pieseň "Okamžik - krásne hrajúce gitary. Krása okamžiku je v tom, že po ňom príde nový, možno ešte krajší, tak načo sa obhliadať späť. "Krysy" ma zaujali na prvé počutie melancho vyhrávkami, ktoré mi trocha pripomínajú REMEK (možno zvukom?). Veľmi osobité skladby s trochu atypickým spevom a textami, ktoré nie sú zložené z rýmov a refrénov. Sú to akési poviedky, či príbehy o láske, ako všeobecnom jazyku všetkých a všetkého.
Druhá strana obsahuje nemenej zaujímavý song "Probuzení", no mojím jasným favoritom je "Minulost", ktorý si dokonca pamätám aj z koncertu. Nahrávka nestráca na energii, no živé prevedenie je predsa len o niečom inom.
Záverom by som chcel dodať, že je to kapela s obrovským potenciálom a skvelými hudobnými nápadmi. Stojí minimálne za vypočutie. Keď budete mať možnosť zájsť na koncert, určite si ju nenechajte ujsť, nebudete ľutovať :).

bandzone.cz/palahniuk
  1. Okamžik
  2. Krysy
  3. Probuzení
  4. Minulost

Táto recenzia už bola zobrazená 601 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: D+9+F
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.12. 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[265/92.01%]
Má!

[12/4.17%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.69%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.13%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 288

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...