PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.11.2019 - 23.11.2019
Nö fest:
VOLE (CZ), ROST (Rakúsko), CTIB (CZ), LUTRA (SK), AHOJ (SK), IMCRIMINATE (SK), FAT (SK), ĎAS (SK), VLOČKA (SK)
aterparty: STRAPATÝ & DANISA, KVASO & SLUŠNÉ BABY SS

, Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


RÚBANISKO - NIHIL BLUES 10" (recenzia)
Burina records
Na tohto ročnom Ffud feste sa mi do rúk dostala čerstvá novinka od troch pankáčov z Malej Fatry RBNSK. Po ich show som to proste musel kúpiť. Názov je "Nihil blues" a vyšlo to pod Burina records. O doske som vedel už nejaký čas dopredu a vedel som že sa mám načo tešiť, keď že tvorbu som už trochu poznal z koncertov. Týždeň pred Ffudom začal Dáša nahadzovať nejaké songy, takže to len moje očakávanie naplnilo.

Vydaných je 300 ks čiernych desaťpalcových dosiek v pekných ručne robených lynoritových obaloch s veľkou sekerou, ktorá seká hlavy, hlava nehlava. Dosť podobný štýl ako na Dašovom prvom 10", len trochu premakanejšie. Veď po toľkých vyrobených kusoch už aj musí byť.
Booklet je na dvoch papieroch s textami v angličtine aj slovenčine, doplnený tematickými obrázkami. Čo by som chcel podotknúť, že niektoré texty sú celkom vtipne preložené do angličtiny. Takže sa oplatí aj čítať.
Človek ešte pred položením vinylu na gramec má pocit, že si kúpil niečo, do čoho bola fakt vložená energia a je to niečo na čom si dali fakt záležať. Kto má Dášove predchádzajúce nosiče určite pochopí o čom hovorím.

Doska obsahuje 14 songov. Na strane "NIHIL" prvá vec s názvom "Čistá nenávisť" výborne popisuje celú tématiku kapely, nenávisť, nihil, zlo. Druhá vec "Rúbanisko, Rúbanisko" čo to rýchlejšia, ale v  podobnom duchu. "Trendy, hviezdy, pičovinky" s trefným textom o  trendách a pičovinkach v punkovej scéne. Každý určite vie očom a o kom je reč. Štvrtá vec je skladba s názvom "Je čas". Myslím že text je o politikoch, keď som to dobre pochopil. Jedna z melodickejších vecí na doske. Číslo päť sú "Predajné kurvy" a je to o hudobnom biznise. Tiež melodickejšia vec, venovaná marketingovým pankáčom. Posledná pesnička na prvej strane je pre mňa osobne najlepšia. Je to pieseň s názvom "Vám musí jebať". Pekný začiatok s nemeckým odpočítavaním a text, kde sa nájde asi každý priemerný Slovák, aj hocijaký kokot od Koňýka až po Kokotlebu. Až by som reálne chcel vedieť koľko obyčajných ľudí by sa našlo v tejto pesničke. Takže si neodmýšľaj texty ako pri Procese a počúvaj!

Strana "BLUES" začína s pomalšou songou "Peklo". Pojednáva o tom, kto každý by mal skončiť v pekle. Nebojte sa, na každého dôjde rada. Nasleduje song "Ajdontkér", čo je z môjho názoru myslené ironicky ak sa nemýlim. Opravte ma ak nie. Tretí zárez je o tom akí sú ľudia, čo všetko (ne)vedia, ako sa správajú a má jednoduchý názov "Jednoducho kokoti sme". Štvrtá vec "Nič sa neoplatí" je pomalšia vyhrávka a je o smrti. Čo by to bolo za nihil punk keby tu nebola pieseň o smrti? Číslo päť je "Príbeh života" a rieši tri rozličné príbehy normálneho života. A riešenie dáva jasné, všetko končí smrťou. "Vojna je na piču" má minutáž 4 sekundy a jasný odkaz - Vojna je na piču. Predposledná vec je "Erektion" cover od TRBNGR, a keď dobre chápem, tak sú to veci, z ktorých sa chlapcom z RÚBANISKA postaví. Veď každý máme niečo, čo si budeme klamať. Posledný song s  názvom "Svart vattenrutschkana" je o rodinnej udalosti Ffud fest. Nezažiješ, nepochopíš. Asi toľko.

Tak také zhrnutie. Ťažko hodnotiť jednotlivé piesne, ale ako celok pre mňa osobne výborne. Niečo také tu už dlho chýbalo. Myslím si, že na Slovensku za dlhú dobu jedna z naj punkových nahrávok. Dokonale trefný punk, ktorý si nedáva servítky pred ústa. Všetko v duchu DIY. Keby sa dosky dali vyrývať ručne ihlou, tak by asi aj toto robili. Ale fakt poctivá práca s tým obalom. Na to, že je to "nihil" asi veľmi vychvaľujem, no nedá mi inak.
Takže, ak chceš zo srdcom a sekerou robený punk, určite hľadaj túto dosku, vrelo odporúčam, a ak nie tak počúvaj ďalej "apolitické" kokotiny typu Krátky proces alebo Zóna a, seď pri pive (aspoň pri piatich), aby sa splnila ta zázračná hranica a choď voliť Kotlebu. A samozrejme nezabudni vykrikovať panksnotdet.

burinarecords.bandcamp.com/album/nihil-blues-2
  1. Čistá nenávisť
  2. Rübän?skö rübän?skö
  3. Trendy hviezdy pičovinky
  4. Je čas
  5. Predajné kurvy
  6. Vám musí jebať
  7. Peklo
  8. Ajdonker
  9. Jednoducho kokoti sme
  10. Nič sa neoplatí
  11. Príbeh života
  12. Vojna je na piču
  13. Erektion (TRBNGR cover)
  14. Svart vattenrutschkana

Táto recenzia už bola zobrazená 1598 krát!
 Autor: DeeGee
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+4+J
TEXT:


 #7190 kočo   napísal/a 07.06.2017 15:51:40
osobne som ich videl ako fetujú marišku, sú to narkomani
 #7189 Peter Getting   napísal/a 06.06.2017 11:53:50
Ty kokot, neverím, že aj tu do diskusie sa najebe nejaký čurák - webový sajrat, čo nemá ani len gule zverejniť svoje meno a bude pičovať na Rúbanisko :-)) Smejem sa z toho kokota, čo zvládne dať si do nicku "c" a "v" :-)
V recenzii sa mi najviac páči veta: "Keby sa dosky dali vyrývať ručne ihlou, tak by asi aj toto robili."
To sedí presne.
Palec hore.
 #7188 Sajmon   napísal/a 03.06.2017 15:09:59
pre Vccvbcvvv: hej, jebú si marihuanu do kábla...
 #7187 Vccvbcvvv   napísal/a 28.05.2017 09:32:57
Rubanisko celu pravdu sveta si zjedol..ti musi jebat .. tvoj zivot je isto prikladom...aj tebe podobny pankaci co len piju fetuju ..robia naozaj svet krajsimm miestom
 #5981 erika je moja   napísal/a 16.08.2014 20:22:37
chyba na slovensku dobry punk? zilina vybavi
chyba na slovensku dobry hardkor? zilina vybavi
chyba na slovensku dobry metal?nie, ale ked bude treba, aj to zilina vybavi. mat tak vasu vodu v v tomto skapatom kraji..zdravim seckych zo ZA
 #5979 tadko   napísal/a 15.08.2014 19:49:23
rubanisko uplne ze osviezi drzim palec
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[262/91.93%]
Má!

[12/4.21%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.16%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 285

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...