PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


GRIDE / SIDETRACKED 10" (recenzia)
Insane society
Prvé echo o tomto splite prišlo najmenej pred dvoma rokmi. Možno aj skôr. Potom sa veľmi dlho nič nedialo. GRIDE nahrali svoj materiál a namiesto vydania ďalšej veľkej dosky (to by bol naozaj pestrý album) túto nahrávku rozkúskovali a umiestnili rovno na štyri splity (TURBOKRIEG, ABORTION a ZEMĚŽLUČ), každý pre istotu na inom formáte. A na tento posledný "kúsok" sa čakalo najdlhšie. Nemalou mierou k meškaniu pomohlo aj tlačenie obalov. Obal aj búklet sú zohnuté kartóny, ručne narezané a vytlačené ručne sieťotlačou. Navyše obal si môžeš vybrať z piatich farebných variánt. Nedocenená drina. Páčia sa mi aj etikety. GRIDE: Ako som už písal, ich materiál je z rovnakej nahrávacej session z Hellsoundu ako spomínané splity, takže akú - takú predstavu o čo pôjde mať musíš. Priznám sa, že u mňa GRIDE patria k úplnemu vrcholu extrémnej českej scény. Páčia sa mi ako staré bordeloidnejšie nahrávky, tak aj nová fast / math coreovejšia tvorba. A práve aj tú nájdeš v ôsmich nových skladbách. Úplne fast core šialenstvo (nič nové som asi nenapísal) s až hypnoterapeutickými riffmi. Ale aby to nebolo len o rýchlom klepaní na hrnce a pokrievky, tak sú tu aj pomalšie pasáže (emo vo fast core!!) "První minuta zbytku tvýho života" a song "Masáž" je tiež pekné vybočenie z klasickej produkcie kapely. Už si niekedy počul akustický fast core? Ja tiež nie. A ako pekne im to v tomto songu všetko škrípe. Spolu so sedmičkou "Happy birthday Gride!" vážne asi najšialenejšia vec. A texty? Fúha! Pri nich ti nepomôže ani celonočné premýšľanie. Niektoré znejú ako citácie z učebnice teoretickej fyziky pre doktorandské štúdium. Že by sa dal Iny na staré kolená na externé štúdium teórie strún? K väčšine by komentáre pomohli. Naozaj. Najzaujímavejší a veľavravný je text "Thermidor roku x": "Jistota mlčení, mimo a v bezpečí, ten kdo zlo nevidí, toho se netýká. Vtrhne ti do bytu bušení do dveří, jsme státní bezpečnost a vy jste Josef K.". Za x si dosaď hocijaký rok z posledných desaťročí. Je tu tiež text inšpirovaný výrokom masovej vrahyne Olgy Hepnarovej: "Jestliže má společnost právo ničit jednotlivce, pak může jednotlivec ničit společnost.", ktorým sa napríklad inšpirovali aj PRÜGELKNABE. SIDETRACKED: Títo chlapíci nie sú v chotári power violence žiadnymi nováčikmi. Na konte mnoho splitov, dokonca aj dva albumy vydané bohužiaľ len na CD. 15 skladieb úplne minimalistického fofr power violence vylysovaných na 45 rpm. Niekoľkosekundové výkriky zlosti až po pankovicu "It begins", ktorá výrazne predĺžuje minutáž nahrávky. Dokopy tak dostaneš možno štyri minúty? Pre niekoho možno tak akurát, aspoň to nestratí na naliehavosti, na koncerte fajn, ale ja som takému plytvaniu miestom na platniach nikdy neholdoval..

bandzone.cz/gride
sidetracked.bandcamp.com
  1. GRIDE - Neutrální zóna
  2. GRIDE - Provokace čisté plochy
  3. GRIDE - Dilema mouchy
  4. GRIDE - Thermidor roku x
  5. GRIDE - První minuta zbytku tvýho života
  6. GRIDE - Oprava principu
  7. GRIDE - Déja vu
  8. GRIDE - Masáž
  1. SIDETRACKED - Take it out
  2. SIDETRACKED - All you
  3. SIDETRACKED - No rest
  4. SIDETRACKED - Wasted potential
  5. SIDETRACKED - Admit defeat
  6. SIDETRACKED - Caustic
  7. SIDETRACKED - Standby
  8. SIDETRACKED - A daily remember
  9. SIDETRACKED - Sanity corroded
  10. SIDETRACKED - The spiral stairs descending
  11. SIDETRACKED - Go for the throat
  12. SIDETRACKED - Wayside
  13. SIDETRACKED - Misery loves company
  14. SIDETRACKED - It begins
  15. SIDETRACKED - Out the door

Táto recenzia už bola zobrazená 480 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.71

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Y+2+G
TEXT:


 #6197 masskillah   napí­sal/a 08.12.2014 17:36:47
ja mam sidetracked velice rad je to taky uprimny nahul...akurat by mohli zmestit tristvrte svojich nahravok na jedno lp hehe tusim mam doma tak tri jednostranne sedmicky od nich je to hruza
 #6196 Večne nespokojný   napí­sal/a 08.12.2014 10:00:50
 #6195 maethew   napí­sal/a 08.12.2014 08:30:28
asi tomu nerozumiem, ale strana sidetracked je pre mna zbytocne mrhanie energiou a materialom. Vacsina songov ma 2 sekundy, kedy v prvej sekunde zakricia nazov a v druhej "text" s jedným rifom...ako sranda na koncerte fajn, ako material na split 10" s GRIDE dost priekak.
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com