PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


IDIOTS PARADE - IDIOTSGRAPHY 12" (recenzia)
TVG records
Niektorým rýchlym kapelám svedčia krátke nahrávky, aj keď to otáčanie strán môže niekedy celkom pekne liezť na nervy. A sú tu zase kapely, ktoré ťa neomrzia ani na full LP. K mojím najvyšúchanejším patria v tomto extrémnom ranku LP LYCANTHROPHY a LP diskografia AFTERNOON GENTLEMEN a odteraz aj IDIOTS PARADE - "Idiostgraphy". Teraz k tým diskografiám. Vo väčšine prípadov vcelku fajná vec, aj keď máte väčšinu materiálu na iných nosičov, ale aspoň je to pokope, odpadáva to spomínané večné vstávanie zo stoličky kvôli otáčaniu obskurdných formátov. A vždy poteší nejaký nevydaný song alebo vydaný z nejakej zabudnutej kompilačky. Ale neberú ma reedície rôznych nepočúvateľných garážových skúšok, ktoré mali radšej ostať na kazetách alebo v šuflíkoch, ale to som už odbočil. Sú tu už dva roky, čo IDIOTI chcípli, vydali toľko, koľko vydali, aj keď menej je niekedy viac, ale dvaja členovia sa venovať hudbe neprestali , takže o bordel na Slovensku snáď núdza nikdy nebude. Síce to nie je žiadna extrémne dlhá doba (kto veľmi chce, zoženie ešte všetky nahrávky) na vydávanie diskografií alebo tribútov (to by bola sranda!), ale aj tak im u TVG records vyšla zaslúžená disko LP. A čo sa do nej všetko natrepalo? 47 skladieb v 43 minútach. Rozoberať každú jednu skladbu by bolo asi na dlho, tak poďme aspoň na jednotlivé nahrávky. Začína sa pekne zhusta s troma skladbami nahraných naživo z Dubníka zo samostatného 5". Šialené tempo sa nezvoľňuje ani pri skladbách so split 7" so SAYWHY?, akurát tam má Petra dosť čudný hlások. Nahrávané v železiarňach Podbrezová cez rúru? Dávno sú preč časy, kedy som zbieral všetky kompilácie, kde sa mihli moje najobľúbenejšie kapely. Dosť to liezlo do peňazí a veľakrát zvyšné kapely nestáli za veľa. Preto sa pätica skladieb z "This comp kill fascists" hodí do zbierky. A zase iný zvuk, ale hlavne opäť besný Petrin vokál. Áčko sa končí skladbami zo splitka s ABORTION. Toto musíš mať napočúvané aj odzadu. Asi najlepšia nahrávka na tejto strane, ak nie vôbec v celej diskografii kapely. Parádny fast core s nekresťanským vokálom. Béčko pokračuje v deštrukcii. Tri nevydané songy z nahrávacej session z roku 2006. No nevydané ako nevydané, nakoniec sa všetky niekde objavili. Tri skladby zo sedempalcovej výberovky "Sekec mazec quattro". Bude niekedy aj pokračovanie?, aj keď jednotka a trojka ma bavili viac ... Prevažna väčšina druhej strany patrí demu z roku 2005. Už vtedy to bol tlak. Jeden čas som to dosť často vypekal. Škoda len toho zvuku. Je úplne potichu. Rozumiem, že všetky nahrávky nemôžu byť rovnakej kvality, ale pri takomto projekte sa mohla vyrovnať aspoň hlasitosť. Raz to basovo duní a raz takmer ani nič nepočuť. Koniec patrí dvom spojeným songom z kazety "Accomplice". Ty vole, tie bicie sú masaker masakrov! Uvítal by som takto zmastrovanú celú LP! Skladby z live LP WORMROT / YACOPSAE / ENTRAILS MASSACRE / BIZARRE X / SAYWHY? / IDIOTS PARADE sa tu už nemali kde vopchať. Ale už aj bez nich je to dosť vyčerpavajúca diskografia. O obal sa opäť postaral Jano zombie mustang from hell a je robený rovnakým štýlom ako 5", ktorý sa mi páčil oveľa viac. K doske ešte patria dva inserty, jeden s textami a diskografiou, druhý s peknou kolážou fotiek a plagátov. Vymakané!! Limit je na červenom vinyle s plagátom a nálepkou. A pokiaľ nevieš čo s peniazmi, tak k dostaniu je aj test press s ručne robeným obalom za sympatických 50 eúr. No nekúp to!

bandzone.cz/idiotsparade
  1. Červená škvrna
  2. Láska
  3. Break your limits (MASO cover)
  4. Pravda či lož
  5. AntiSOZA
  6. Bezcitnosť
  7. Po boji ...
  8. Ukradnutý dar
  9. Falošná viera
  10. Hriech
  11. Smrteľná prosba
  12. Zrodenie čistoty
  13. Láska
  14. Dosýta
  15. Putá pokroku
  16. A na konci? ...
  17. Zrkadlo
  18. Tma
  19. Hlad
  20. Vyhasnutá iskra
  21. Mozaika
  22. Dajte mi pokoj
  23. Hra
  24. Sen
  25. Vojna v duši
  26. Neúmorný konzum
  27. Sen
  28. Nevítaný hosť
  29. Dôležité zbytočnosti
  30. Prostriedok (ne)šťastia
  31. Pády a vzostupy
  32. Prostriedok nešťastia
  33. V Záujme slobody
  34. Bezohľadnosť
  35. Neúmorný konzum
  36. Technika
  37. Schopnosť vnímať
  38. Moc peňazí
  39. Minulosť
  40. Dôležité zbytočnosti
  41. Vízia budúcnosti
  42. Nezvratný osud
  43. Obraz našich skutkov
  44. Whats wrong with me
  45. Kolobeh záhuby
  46. Naivná sleposť
  47. Obete nákazy / pokora

Táto recenzia už bola zobrazená 473 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.4

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: U+K+R
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 11:38
sludgehead: neviete niekto ci sa da kupit listok len na ten prvy den (streda)? >> (novinka)
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[270/91.84%]
Má!

[12/4.08%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.4%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 294


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com