PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


PRŮMYSLOVÁ SMRT - INVAZE ZMĚN 12" (recenzia)
PHR
Extreme hardcore extreme life since 2003. Fuck the capitalist hardcore, support true diy scene. "Kurvo, nečekej Bahamy, ale mistry popravčí". Tak tak!
Po troch hluchých rokoch priemyselných smrtí (koľko krvi pretieklo od splitka s RAPSOD?) zaliezla kapela do Hellsoundu a výsledkom je 15 rýchlych a ostrých rozbušiek na jednostrannej LPčke. Prečo práve na tomto formáte, čert vie. Vydania tohto extrémneho materiálu sa podujal Papagájův hlasatel records, rešpekt za odvahu. Že ide skôr o krátke a presné výbuchy ako o skladby dokazuje minutáž. 0:24 až maximálne 1:20. Nie je čas, strácať čas. Ľudomilné a protisystémové texty, v ktorých sa nešetrí absolútne nikto. A prečo by sa aj malo? Toto nie je jagermeister rocknroll o afterpárty po koncerte. Toto je apokalyptický mejdan budúcnosti: hromady mŕtvol, krvi a ničenia. Ale aj štipka srandy: "Hardcore není sranda, stačí dvě špatný slova a ideopolicie už ti je na stopě. Majáky houkájí. Nezdrhneš, už tě mají. Pomluví tě ve fanzinu a už si neškrtneš ..." alebo "Naser si. Hákenkrajz si vraž do prdele a zašukej si s Hitlerem, blbe. Blast beat není pro tebe. My nesereme bilý hovna." To všetko korenšponduje s ostrou a rýchlou muzikou. Oproti starším nahrávkam je to ešte viac thrashovejšie (hlavne v úvodnej "Guerilla bomb" a "Bejt hardcore není sranda" je to čistý LAHAR!), ale samozrejme nechýbajú chaotické fastcoreové klepačky. Spev je tiež niekde o kúsok inde. Frázovanie mi príde dosť podobné k EVIDENCE SMRTI. Aj 99% textov rozumieť. Takže dve hlavné domáce inšpirácie sme indentifikovali. Ale nie. P.S. (nie tá stará česká kapela POHLAVNÝ STYK) majú svojský ťažko opísateľný "fuckyou" štýl. Ak sa ti ich staršia tvorba zdala až príliš bordeloidná, skús tento minialbum. Prinajhoršom stratíš len zopár minút života. Farebná potlač na bé strane, minifanzin s textami, kde si prečítaš aj niečo navyše a farebný maľovaný obal od Tofutrashera s motívom amerických céčkových hororoch, kde mestá ničili gigantické pavúky. Smrť smrti! Alebo kapitalizmu?

papagajuvhlasatelrecords.bandcamp.com
  1. Guerilla bomb
  2. Kat
  3. Bejt hardcore není sranda
  4. Armagedon
  5. Vyhlazení a zničení
  6. Pyroman se vrací
  7. Počkáme až chcípneš
  8. Brusky proti fašismu
  9. Rychlá smrt
  10. Zhnusení
  11. Sebezničení
  12. Kecy a lži
  13. Bastard
  14. Když kladivo udeří
  15. Hellride

Táto recenzia už bola zobrazená 450 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+H+V
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[1/14.29%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[1/14.29%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/14.29%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[1/14.29%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/14.29%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/28.57%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 7


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com