PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


ALEA IACTA EST / RAGEOUS INTENT 7" (recenzia)
Sekac records
Tie dve kapely sa dali dokopy vidieť na koncerte v Žiari v apríli tohto roku. Majú už nejakú spoločnú históriu a vonka malé splitko. To mi chalani podarovali, keď som s nimi trávil koncertný víkend po boku SxOxTxEx v máji. Reporty na všetky akcie sú na punkgene. Splitko si chalani vydali sami pod značkou Sekac records. Pozrieme sa teda darovanému asfaltu na zúbok.

Vyfasoval som limitku, pekný zeleno-čierny žíhaný kotúčik. Dvojstránka s  kresleným na jednej a kolážovým obalom na druhej strane, vnútri pekne zopnuté texty a info o vydaní. Na slovenskú stranu sa zmestilo sedem kúskov, čo hovorí o ich dĺžke. Grindcorové nápeky, ktoré idú priamo a nekompromisne svojou vyhladzovacou cestou, presne tak, ako týchto Galanťanov poznáme. Ich strana presne zachycuje ich tvorbu: je rýchla, agresívna a priamočiara! Zhustené gitary, po trieskačku sa nejde nikdy ďaleko a Atillove uškriekané vokály to celé tmelia do zhmotneného bordelu. Songy sa prestriedajú rýchlo a strana preletí ako nič. AIE v plnej forme.

RAGEOS INTENT je úplne vhodná voľba. Sú štýlovo dosť príbuzní, tiež sa s  tým moc neserú a hrajú vo vysokých otáčkach, primitívne v dobrom slova zmysle. Idú v podstate až na koreň celého tohto bordelu a nejak si nerobia hlavu s ničím iným, ako devastačným potenciálom. Troška pokrivkávajú so zvukom. Celkovo je taký, nazvime to typický, zvuk pre španielske kapely. Je menej prehľadný a troška viacej zahuhlaný. Ale materiál odsýpa a je živočíšny. Podarilo sa im na svoju polku vtesnať päť násypov, ktoré šlapú od prvej do poslednej sekundy a ich strana ubehne takisto rýchlo.

Dve strany. Dvakrát grindcore. Slovensko verzus Španielsko. 7 ku 5. Máš rád rýchle nášlapy? Splitká, ktoré sa cez tvoju hlavu preženú ako rýchlovlak? Tak si splaš toto!

aleaiactaest.bandcamp.com
https://rageousintent.bandcamp.com target=_blank>rageousintent.bandcamp.com

  1. ALEA IACTA EST - Sebek
  2. ALEA IACTA EST - Véres játék
  3. ALEA IACTA EST - Szociofóbia
  4. ALEA IACTA EST - Felélve
  5. ALEA IACTA EST - Bizonytalan
  6. ALEA IACTA EST - Falak
  7. ALEA IACTA EST - Kiszáradt igazság
  1. RAGEOUS INTENT - Todo o nada
  2. RAGEOUS INTENT - Retercida inteligencia
  3. RAGEOUS INTENT - Antieco
  4. RAGEOUS INTENT - Vuestras regias
  5. RAGEOUS INTENT - Hipócritas

Táto recenzia už bola zobrazená 347 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Z+K+X
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 22:44
Pissmaster: Do Márie bohovej. Toho prvého songu som sa normálne zľakol. Gospel of the future! :D >> (novinka)
31.03. 20:08
Ctib: Mišo: Absolutní souhlas, SMS je pecka! A z těch, co jmenuješ dál, se mi nejvíc líbil starý Masomlejn v pořadu Kozy paní prezidentky. .. >> (novinka)
30.03. 15:33
Mišo Štich: SMS - skvost CS punku. Kazetu som mal nahratú od Klausa, ktorý mi svojho času okrem nej zapožičal aj nahrávky kapiel HAPPYEND, KLEC, SLEPÉ STŘEVO, MASOMLEJN a iných...za čo mu patrí nehynúca vďaka. .. >> (novinka)
30.03. 12:20
Ctib: Na nahrávce se podílel Petr Fiala z Mňágy, ne Jiří.Hrál v SMS na basu. >> (novinka)
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com