Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


CODE ORANGE - I AM KING 12"

Autor: Fog | Počet videní: 481

Deathwish inc.
CODE ORANGE boli voľakedy CODE ORANGE KIDS a vydali zaujímavý debutový album poskladaný z rôznych variácii hardcoru a zaujali ma. Priebežne niečo zostarli, vyškrtli si KIDS, nasiakli nejakú prazvláštnu temnotu a vydali ďalší album. Počas môjho pobytu v Írsku rotoval v mojom playeri dokola, dokonale sa hodil k tamojšej klíme a atmosfére. Prirástol k srdcu. Nakoniec som ho vypátral za smiešnych desať libier v Belfaste a nebolo o čom. Musel som ten tlak nadrážkovaný v krikľavo zelenom kotúči osadený v parádne spracovanom gatefolde mať.

Debutový album bol nesmierne potenciálny, ale mal som nutkavý pocit, že tomu chýba ešte presnejšie smerovanie. Výborné nápady, ale troška sa to ešte hľadalo. Kapela medzitým vyspela/dospela a "I am king" je u  mňa presný, 100% zásah. Dokopy jedenásť songov. Nápaditých, neskutočne zaranžovaných a vyhratých. A vyzretých. Gitary si požičajú nápad skade chcú, či je to hardcorový postup, ponurý sludge, nejaký výborne zvolený doplnkový sampel či zvuk alebo psychadelický rock. Hlavný motív v "Dreams in Inertia" je vyslovne psychadelicky odídený. Pritom to ale konštrukčne a rytmicky drží neskutočne pohromade a kompaktne. Ničivá ale pestrá a nápaditá rytmika, hutný basový podklad a vokály, kde prispievajú všetci, sú mimoriadne pestré a navrieskané s nenávisťou, ktorú je v tom cítiť. Vytvára to neurotickú zmes ťažkého, hutného hardcoru, ktorý presne vie, kedy ťa pridusiť, kedy roztrhať a kedy primitívne zaútočiť kopačkou na spánok. Zahraté neskutočne s prehľadom. Má to nápady, je to svojské, identifikovateľné a hľadá si to svoju cestu. Má to svoj ksicht. Nabité zvláštnou vibráciou. Ťaživá atmosféru, ktorá nad tebou visí dovtedy, než zložíš platňu z gramca.

CODE ORANGE vydali neskutočný album a nedivím sa, že s ním na seba strhli značnú pozornosť. Možno mám k nemu vplyvom okolností až nezdravý vzťah, ale tak už to s muzikou chodí. Baví ma to počúvať a rozhodne to bude jeden z albumov, ktorý ma nikdy pre svoju pestrosť, vyváženosť a hlavne feeling neprestane baviť. Jeden zo spôsobov, ako sa dá hrať tvrdá muzika. Len treba mať otvorenú hlavu. Nič pre škatuľkárov.

deathwishinc.bandcamp.com

  1. I am king
  2. Slowburn
  3. Dreams in Inertia
  4. Unclean spirit
  5. Alone in a room
  6. My world
  7. Starve
  8. Your body is ready ...
  9. Thinners of the herd
  10. Bind you
  11. Mercy

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: Y+Q+W

Správa:

#6469 fog napí­sal/a: 24.07.2015 14:33:39

na taketo vydanie (farebny vinyl+gatefold+kto to vydava) mi 10lb rozhodne nepripadalo vela

#6453 drrrrrrrro napí­sal/a: 09.07.2015 20:19:47

Ale ešte doplním, že recka i album sa mi páčia.

#6450 drrrrrrrro napí­sal/a: 09.07.2015 04:04:21

10 libier podľa mňa nie je smiešna suma.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

19.10. 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)