PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


CODE ORANGE - I AM KING 12" (recenzia)
Deathwish inc.
CODE ORANGE boli voľakedy CODE ORANGE KIDS a vydali zaujímavý debutový album poskladaný z rôznych variácii hardcoru a zaujali ma. Priebežne niečo zostarli, vyškrtli si KIDS, nasiakli nejakú prazvláštnu temnotu a vydali ďalší album. Počas môjho pobytu v Írsku rotoval v mojom playeri dokola, dokonale sa hodil k tamojšej klíme a atmosfére. Prirástol k srdcu. Nakoniec som ho vypátral za smiešnych desať libier v Belfaste a nebolo o čom. Musel som ten tlak nadrážkovaný v krikľavo zelenom kotúči osadený v parádne spracovanom gatefolde mať.

Debutový album bol nesmierne potenciálny, ale mal som nutkavý pocit, že tomu chýba ešte presnejšie smerovanie. Výborné nápady, ale troška sa to ešte hľadalo. Kapela medzitým vyspela/dospela a "I am king" je u  mňa presný, 100% zásah. Dokopy jedenásť songov. Nápaditých, neskutočne zaranžovaných a vyhratých. A vyzretých. Gitary si požičajú nápad skade chcú, či je to hardcorový postup, ponurý sludge, nejaký výborne zvolený doplnkový sampel či zvuk alebo psychadelický rock. Hlavný motív v "Dreams in Inertia" je vyslovne psychadelicky odídený. Pritom to ale konštrukčne a rytmicky drží neskutočne pohromade a kompaktne. Ničivá ale pestrá a nápaditá rytmika, hutný basový podklad a vokály, kde prispievajú všetci, sú mimoriadne pestré a navrieskané s nenávisťou, ktorú je v tom cítiť. Vytvára to neurotickú zmes ťažkého, hutného hardcoru, ktorý presne vie, kedy ťa pridusiť, kedy roztrhať a kedy primitívne zaútočiť kopačkou na spánok. Zahraté neskutočne s prehľadom. Má to nápady, je to svojské, identifikovateľné a hľadá si to svoju cestu. Má to svoj ksicht. Nabité zvláštnou vibráciou. Ťaživá atmosféru, ktorá nad tebou visí dovtedy, než zložíš platňu z gramca.

CODE ORANGE vydali neskutočný album a nedivím sa, že s ním na seba strhli značnú pozornosť. Možno mám k nemu vplyvom okolností až nezdravý vzťah, ale tak už to s muzikou chodí. Baví ma to počúvať a rozhodne to bude jeden z albumov, ktorý ma nikdy pre svoju pestrosť, vyváženosť a hlavne feeling neprestane baviť. Jeden zo spôsobov, ako sa dá hrať tvrdá muzika. Len treba mať otvorenú hlavu. Nič pre škatuľkárov.

deathwishinc.bandcamp.com
  1. I am king
  2. Slowburn
  3. Dreams in Inertia
  4. Unclean spirit
  5. Alone in a room
  6. My world
  7. Starve
  8. Your body is ready ...
  9. Thinners of the herd
  10. Bind you
  11. Mercy

Táto recenzia už bola zobrazená 348 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Z+O+J
TEXT:


 #6469 fog   napísal/a 24.07.2015 14:33:39
na taketo vydanie (farebny vinyl+gatefold+kto to vydava) mi 10lb rozhodne nepripadalo vela
 #6453 drrrrrrrro   napísal/a 09.07.2015 20:19:47
Ale ešte doplním, že recka i album sa mi páčia.
 #6450 drrrrrrrro   napísal/a 09.07.2015 04:04:21
10 libier podľa mňa nie je smiešna suma.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/91.9%]
Má!

[12/4.23%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.17%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 284

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...