Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


TELEFON - PUTINOUT CDr

Autor: Adrik | Počet videní: 601

DIY
Toto CDr mi do rúk vtisol Ctib na Opičom bále v Sklabini pri Martine. Počúvali sme ho celú cestu domov a dnes som dostal "chuť" na Ctiba zase a nakoniec sa začala táto recenzia písať sama od seba. Síce to nie je to žiadne oficiálne vydanie, len prosto vypálené CDrko k príležitosti poľského turné, ktoré obišli s kolegami v slovných i hudobných zbraniach INNOXIA CORPORA, ale i tak potešilo. Obal je síce strohý a bez textov (aspoň moja kópia ich nemá) - zdôrazňujem ešte raz, že sa jednalo len o promo, ktoré sa rozdávalo na turné - ale o to výpovednejší. Je na ňom nakreslené iné turné; Budapešť 1956, Praha 1968 a Krym 2014, na ktoré sa "pozerá" celá Európa s vyloženými nohami na stole. Takto tam čoskoro pribudnú ďalšie zastávky. Áno, áno, aj toto médium vlastnia Židia, Američania, Bilderbergovci a vesmírní lidé a chudák napadnuté Rusko sa stále len bránilo. Ako by dnes spievali DEAD KENNEDYS, keby s Biafrom neviedli súdne spory o nahrávacie práva: "Rusofilní punx fuck off!", lebo aj takí u nás sú. Dvojstránkový obal a hneď toľko správnych alebo nesprávnych emócií a dalo by sa pokračovať donekonečna ... Takže cédečko obsahuje 8 zásekov (tento formát by zniesol určite aj viac, ale na spoznanie kapely bohato stačí): štyri novinky nahrané v Trenčíne a Rožnove z roku 2014, dve veci zo splitu s INNOXIOU a dve zo "Smyslu malých činů" s mojím obľúbeným "Kostol"om. Na posledné dve dosky by tu niekde mala byť recka, ale novinky sú naozaj pecky (nie že by staršia tvorba nebola). Pank aký má byť, kúsavý a provokačný nielen textami. Jasné, že nemusí byť stále vážny a môže občas robiť srandu zo seba alebo iných vecí (nie na celom albume!), ale poväčšine by aspoň mal otvárať diskusiu, keď už je dnes to "making punk a threat again" v pasé. "Prohlásí se za naději, ucpe davům hubu tím, že dá jim to, o čem přesvědčí je, že to je to co chtějí." / "Všichni ti, co se špínou živí říkají: ´my jsme jen soutěživí, lidi se přeci nemění a kořistit je přirozený´ a všichni ti, co se špínou živí, co říkají ´my jsme jen soutěživí´, ti všichni se musí pojistit, že sami nebudou kořistí.", ale aj muzikou a samozrejme nezameniteľným Ctibovým vokálom. Pritom pri takom kvante textov a kapiel to so Ctibom stále nie je nuda. U mňa zase za jedna s hviezdičkou, pretože v novej tvorbe počujem hlavne starú CO-CU, ale niet sa čomu čudovať. Dúfam, že nové songy znamenajú v blízkej dobe nový dlhohrajúci album. PS: "Rouhat" na LP!

telepunk.bandcamp.com

  1. Co chtějí
  2. Pojistit
  3. Svítání
  4. Velikáni dobra
  5. Nahej
  6. Stisk soukolí
  7. Kostel
  8. Epocha kalašnikova

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: H+C+O

Správa:

#6472 retsil @ napí­sal/a: 28.07.2015 12:37:28

kurnik to by som si rad vypocul

#6471 michalko napí­sal/a: 26.07.2015 20:20:38

tematicky by tam dosť sedela skladba noc.

... a ofkorz, že sú za punkgenom židia. veď hosting máš u tej istej firmy, ako sme.sk, to nemôže byť náhoda.

#6467 Balki napí­sal/a: 24.07.2015 08:44:01

Tak motiv obalu aj slovna hracka je parada.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

19.10. 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)