PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


INSTIGATORS - THE BLOOD IS ON YOUR HANDS 12" (recenzia)
Skuld releases
Kleister už medzi nami nie je. Ale keď ešte mohol stáť na čele svojho labelu Skuld releases, stihol sa spolu s Ruin nation podieľať na tomto kúsku, ktorý je vlastne kompiláciou nahrávok the INSTIGATORS, ktorým ešte predtým vyšla po tridsiatich rokoch reedícia albumu "Nobody listens anymore". O  histórii tejto kapely si veľmi ľahko môžeš zistiť všetko čo chceš. Zmapovanie ich histórie na základe knihy Iana Glaspera skončilo kdesi v útrobách môjho PC pred niekoľkými mesiacmi, kedy mala byť táto recka už dávno odoslaná, a keď som ešte netušil, že väčšinu času na písanie budem venovať argumentácii so svedkami jehovovými - keby niečo, nepýtaj sa... Takže ak ťa zaujíma ako sa títo fagani sčuchli kdesi v Anglicku na škole, ktorú navštevoval iba takí počet punx, aký stačil na založenie tejto svorky, máš tu net alebo výbornú recku na už spomínané "Nobody listens anymore" na kidsandheroes.com, ktorú by som v podstate iba napodobnil.
Čo muzika? Hneď prvá vec "The church says" napovedá, že táto kapelka svojimi názormi Boha Jehovu príliš nepoteší. Dokola sa opakujúca mantra "There is no God" nielenže výborne šlape, ale pomáha nám aj spoznať pravú tvár "Prekladu nového sveta svätých písiem", kde je zo starogréčtiny účelovo nesprávne preložená veta "Theos en ho logos". Namiesto "and the word was God" preložili túto vetu svedkovia ako "and the word was a god", čo The INSTIGATORS evidentne prekáža, a tak odsúdili túto prekrútenú teológiu upozornením, že tu žiadneho boha nemáme. Výborná vec!
Ok, ak to mám nejako zhrnúť, muzika je ukážkový anarchopunk 80-tych rokov. Miestami pripomínajú the CLASH, ale nie sú takí opatrní a pokryteckí; miestami zas pripomínajú CRASS, ale nie sú takí kostrbatí a harmonicky obmedzení. Musím vypichnúť texty, ktoré určite stoja za prečítanie, hlavne tie s najmierumilovnejšími názvami "Play dead" alebo "Genocide" (tú odporúčam). Cítiť z nich skutočnú nasratosť (viem, cliché), ale hlavne sú skvelo vystavané. Dávajú človeku možnosť stotožniť sa s emóciami, ktoré autora viedli ku konkrétnemu textu (napr. "Play dead" určite nevznikla z toho, že by bol autor v klídku a nebál sa, že sa ho boje v Írsku netýkajú inak, ako intelektuálne). Keďže je to kompilácia, nájdeš tu veľa nesúrodých vecí, ktoré často znejú ako od inej kapely. To je dobre, a to robí túto nahrávku silne atmosférickú.
Platňa je pestrá na rytmy, vokály aj atmosféru, ale takisto booklet a všetko okolo je perfektne zmáknuté a každému zberateľovi vhodné do zbierky. Ak nemáš gramáč, môžeš použiť priložený download code. Nech ťa Jehova a jeho činná sila sprevádzajú pri počúvaní tohto skvostu anarchopunkovej histórie.

ruinnationrecords.bandcamp.com
  1. The church says
  2. Ignorance is bliss
  3. Ugly people
  4. All creatures...
  5. Old soldiers
  6. Monkey man
  7. Mankind
  8. Play dead
  9. Agression
  10. Who´s the enemy
  11. Behind closed doors
  12. Genocide
  13. Forgotten few

Táto recenzia už bola zobrazená 308 krát!
 Autor: Denis
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Q+H+V
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...