Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


HUMAN FAULT - NO NENÍ TADY KRÁSNĚ? CD

Autor: Adrik | Počet videní: 608

DIY
Toto CD mi ležalo na kôpke "na vybavenie" dosť dlho. Nebolo to lenivosťou alebo zaneprázdnosťou o ňom čosi napísať, skôr by som sa mal poďakovať ochranizovanému chaosu a veľhorám nosičov v mojej izbe. Kapela je z Vyškova, ale nájdeš v nej napríklad aj hyperaktívneho Kraťasa (iks ďalších hlučných kapiel), od ktorého mám aj toto CD. Dík, ale poďme už konečne na to. 10 skladieb s ideálnou minutážou 20 minút. Pre niekoho možno málo na radový album, pre mňa tak akurát, aby sa kapela nezunovala (o koncertoch to platí dvojnásobne). Od začiatku sa búcha v strednom crust punkovom rytme. Niekedy je to viac punk, inokedy sa to prehúpne viac do hard core alebo dbeat crustu. Niekedy je to viac špinavé, sem tam je to viac melodické. A ako ináč nechýbajú ani hovorené intrá ("Upravený svět a "Volání o pomoc") plus hrané outro. Povedal by som, že taká česká kolovrátkovo - krastová klasika, ktorá možno od ostatných vytŕča o milimeter dvoma spevmi, ktoré sa navzájom dopĺňajú. No a koho nepoteší zrýchlený cover od TELEXU? Spevom mi pripomína pána Brožíka hulákajúceho za bicími SVINÍ. Myslím, že keď už nevyšla vinylová reedícia telexovského "Punk rádia", tak raz hádam výjde aspoň nejaký sedempalcový tribút. Adeptov, ktorí zrýchlili ich skladby je až až. Textovo klasika, anti anti anti ... vyzdvihnúť musím song "Upravený svět". O téme GMO, klonovania a úpravy zatiaľ škaredého sveta na zaručene krajší, stále spieva málo kapiel. A aj málo hovorí. Zaujímať to ľudí bude asi až vtedy, keď sa prestane platiť vymyslenými peniazmi, ale (pozor spoiler!) semenami rastlín, lebo tie geneticky upravené budú na nič. Pritom tento problém je stále aktuálnejší vďaka chystanej transatlantickej dohode medzi USA a EÚ o voľnom obchode, ktorá ak sa schváli v podobe, akú ju momentálne tajne (!) predkladajú, tak napríklad bude normálne, že výrobky nebudú musieť byť označené, že sú z GMO rastlín a GMO alebo klonovaných zvierat, pretože to bude znevýhodnenie výrobcu v konkurenčnom boji. A podobných sránd je tam viac, pritom EÚ sa stále chváli, že stojí na strane spotrebiteľov. Teším sa na budúcnosť. Ale o tom už písal jeden konšpiračný fanatik v Predčasnej vzbure. Rád by som si aj prečítal celý text alebo komentár kapely k tejto téme, bohužiaľ v búklete sú len rôzne protisystémové koláže. Ak nepočítam absenciu textov, za mňa celkom fajn. Kapela sa mi zatiaľ neopočúvala. HUMAN FAULT chystá ďalší album, zatiaľ môžeš hodiť oko po klipe s novým songom "My Lai", takže to zase nebude o spokojnom nakupovaní v nadnárodných reťazcoch.

humanfaultcz.bandcamp.com

  1. Sny jsou tvá svoboda
  2. Výstřel a start
  3. Zrůda
  4. Odzbrojit
  5. Poselství míru
  6. Chromovaná jehla (TELEX cover)
  7. Upravený svět
  8. Proměny
  9. Volání o pomoc
  10. Outro

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: G+I+X

Správa:

#6506 Trawex @ napí­sal/a: 10.09.2015 00:42:48

Nazdárek,dík za recenzi:)Pokud nevlastníš kopii,texty najdeš uvnitř obalu:)

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)