PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


HUMAN BITES MC (recenzia)
Korobushka records
Túto kazetku som si zaobstaral na odporučenie Dana, ktorý mi zdelil, že sa jedná o emo z Plzne, ktoré dokonca scoverovalo song od už kultových LAKMÉ. Nebolo čo tým pádom riešiť a musím povedať, že kúpa naslepo sa skutočne oplatila.
Obal tvorený tvrdým kartónom so spínacími magnetkami, na ktorom je popis herných pravidiel nejakého športu (teda aspoň sa mi to tak zdá). Až pozdejšie som sa dočítal, že vyšlo von len 50 ks MC. Z toho 20 mnou popisovaných, 20 polepených luxusnou komunistickou tapetou a 10 s ručne gravírovaných plechom. Všetko v 100% DIY duchu.
Booklet tvorí malá knižôčka s textami, kontaktom a zložením kapely. Minimalistické, ale ako celku tomu nie je čo vytknúť. Všetko má svoje miesto a každá vec navyše by bola asi zbytočná. Demo obsahuje 5 vlastných piesní a už spomínanú jednu prerábku.
Nad čím sa ale musím pozastaviť, je riadne osobitý zvuk. Gitara s minimálnym skreslením, ktorá je miestami nezrozumiteľná (čo je trochu na škodu) a bicie znejúce trochu sterilnejšie - tým tomu chýba celková dynamika. Keď sa ale na to pozriem z pohľadu ako celku, tak má každý nástroj svoje miesto a spolu s revom speváčky tvoria dokonale ponurú atmosféru, ktorá je ešte gradovaná striedaním smutného recitálu do už spomínaného revu. Čo sa mi ale páči je, že textovo neskĺzli do marasu opakujúcich sa fráz a tém, ktoré bývajú často živnou pôdou pri podobných kapelách.
Úvodná "Hlavne pro sebe dost lásky" začína krásnou vyhrávkou a po pár tónoch sa to začína valiť. Nasranosť strieda (dis)harmónia - trochu mi to tým pripomína našich the PUBLIC. "Chtěl bych" skĺza do romantickejšej stránky kapely. Skvelá je na tom tá rôznorodosť - nezačne to nudiť.
Jednoznačnou hitovkou je "Do sebe sa podívám", tam jednoznačne cítiť vplyv LAKMÉ, či REMEK a dokonca refrén vo mne evokuje francúzké screamo ANOMIE. Záverečný cover ",i>Život: prodáno" je balzámom pre ucho poslucháča. Skvelá pieseň v skvelom prevedení. Tu nie je viac čo dodať.
Trochu ma mrzí, že mi strana A miestami vypadáva a zo stereo zvuku sa prepína na mono (v prvej a druhej piesni). Ale to je asi chyba spôsobená pri samotnom duplikovaní kaziet, keďže z bandcampu to hrá OK. Aj napriek tejto malej chybičke sa jedná o skutočne kvalitnú vec, a keď máš rád energetickejšie emo/hc spolky, nemal by si si nechať ujsť túto nahrávku.

humanbites.bandcamp.com
  1. Hlavně pro sebe dost lásky
  2. Otevřeme dveře
  3. Chtěl bych
  4. Roztrhnout kruh
  5. Do sebe se podívám
  6. Život: prodáno (LAKMĚ cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 443 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.67

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: B+J+Q
TEXT:


 #6513 Wrbo   napísal/a 17.09.2015 06:19:05
Podla všetkého tu:
korobushka(a)seznam.cz
 #6512 hovienko kollektive   napísal/a 16.09.2015 23:39:05
cauky kde sa da kazetka objednat?
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...