PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


THE AFTERNOON GENTLEMEN 12" (recenzia)
Dead heroes
The AFTERNOON GENTLEMEN si za posledné roky vydobyli celkom slušné meno a ak sa to dá aj takto nazvať, dajme tomu pozíciu. V pamäti mi utkvel ich set na OEF 2010, kedy ma ako prvá kapela sobotného rána rozkrájali na kocky. Odvtedy ich sledujem a nespúšťam z nich očí. A oni sekajú dobrú nahrávku za nahrávkou. Konečne sme sa dožili plnohodnotného veľkého samostatného LP, ak nerátame kompilačku "Pissedography". Vydaná v kooperácii dvoch labelov, zabalená v peknom designe (labely na platni sú úplne geniálne) a pomenovaná jednoducho ako kapela.

Lepšie svoje prvé plnohodnotné bábo ani pomenovať nemohli. Úplne to vystihli. Nielen názvom, ale muzikou. Toto je proste TAG v plnej forme a so svojou krásnou strihnutou muzikou. Dosekané, ukričané a nabrechané skladby, ktoré ťa hockedy prekvapia a explodujú ti pod rukami v epileptický záchvat. Strih sem, strih tam. Vedia hrať masívne a ťažko, vedia sa odtrhnúť od reťaze a besnieť hlava nehlava, vedia kam ich hudobný výpad udrie najbližšie. Či to bude facka po spánku, päsť po temene alebo zákerná kopačka do vajec. Tak funguje táto kapela. Nevieš, čo z nej vypadne, ale oni hej a môžeš si byť istý, že to bude mať kurevské gule a energiu. Plochý, ale rezavý a  chraplavý sound perfektne doplňuje túto chaotickú zmesku 16 songov, ktoré ťa v priebehu pár minút intenzívne prepláchnu a zobudíš sa vyklepaný na koberci. Proste solídna grindcore/power-violencová masáž. Bez nutnosti riešiť niečo iné, ako bohapustý rozjeb.

Myslím, že túto kapelu zachytilo už viacero ľudí. Po krátkometrážnych zárezoch a spomínanej kompilačke je ťažké na nich nenaraziť. Obzvlásť, ak človeka baví rýchla a agresívna muzika. A ešte taká, ktorá ma svoj ksicht. Títo angláni ho rozhodne majú. Ich posledný album je zachytenie ich nekompromisnej a zaujímavej energie. A muziky. Ak ešte od TAG nemáš nič na poličke, rozhodne skoč po tomto.

theafternoongentlemen.bandcamp.com
  1. The Outsider
  2. Down And Out
  3. Swirl Night
  4. Pog Till You Drop
  5. War On The Poor
  6. Too Late
  7. Bottling Up
  8. Till The End
  9. Lidney
  10. Grindcorpse
  11. The Monster
  12. Grind Is Music
  13. Drain The Dregs
  14. Shut Up
  15. Booglechrist
  16. Children Of The Grain

Táto recenzia už bola zobrazená 371 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+I+S
TEXT:


 #6520 Mx   napí­sal/a 29.09.2015 11:28:47
Totok je velký šmak!
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
24.02. 11:38
sludgehead: neviete niekto ci sa da kupit listok len na ten prvy den (streda)? >> (novinka)
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com