PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 7.12.2019
CATASTROFY (SK), ADACTA (SK), SKLADKA (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

CERELITIDA #7
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
YLVA, ELR, AMENRA (10.11.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


JUST WAR - THE LAST GOODBYE 7" (recenzia)
GRF records
Po dlhej dobe ničnerobenia, nihilizovania a apatie som vyliezol na chvíľu z ulity a rozhodol sa napísať pár "kritických" riadkov vo forme recenzie na debutovú epku pražsko-žižkovskej kapely JUST WAR. Za posledné týždne, mesiace som sa o nich mohol dočítať asi na každej stránke, ktorá ma čo dočinenia s punkom v Československu, je tam kopec "ex" zo známych aj pre mňa neznámych kapiel, tak som bol veľmi zvedavý čím si záujem "punkových médií" a promotérov koncertov za tak krátku dobu získali.
Obal
Klasika, kreslený, vo vnútri vložené texty, nejaké fotky, logá labelov, ničím na to neprekvapilo, ani neurazilo.
Zvuk
Na ten som ja pes a pravdupovediac ma prekvapil. Je čistý, zrozumiteľný. Nemôžem tvrdiť, že by ma to rušilo, práve naopak, počujem presne všetko tak ako chcem. Páči sa mi ako sú vysunuté sóla dopredu presne vtedy keď príde ich čas, basa pekne duní, válcuje všetko pred sebou, neviem či bicie nie sú natrigrované trošku viac ako by bolo potrebné, no proti gustu žiaden dišputát ... sečteno a podrtženo: u mně dobrý. Zvuk v cajku.
Muzika
Na oboch stranách zhodne po dvoch skladbách. Dve rýchlejšie, dve v strednom tempe. Fajn "intro" a rozjazd - "All guns afire". Vcelku okej, taký svižnejší hardcore/punk, prvá skladba je pre mňa aj tou najlepšou na tejto epke. Klasika sloha, refrén, sloha refrén, sólo ... celý tento debut je v podstate v tej istej štruktúre, občas niekde nejaká vyhrávka. V druhej "Protest sonnet" zas cítiť viac rock and rollu, MOTORHEAD-u, aj melódie, ktorá mi príde občas až priveľmi melodická. Tie riffy a lá MOTORHEAD a vysunuté sólo cítiť aj po otočení strany v skladbe "Cards and dice" a posledná "Civilisation´s agony" je zas podobne rozbehnutá ako prvá vec. Není to zlé, klasika hardcore/punk, (škatuľkári by napísali vzor 82, jebem na Vás škatuľkárov) s MOTORHEAD feelingom, dobrými muzikantmi, veľa ľuďom sa to bude páčiť, ja som to počúval asi 10 krát a nemôžem povedať, že by ma to nejak rozkopalo, ale zas ma to ani nesklamalo. Naživo si to pozriem rád, možno tam nájdem ten náboj a ťah, ktorý by ma posadil na prdel.
The last goodbye
Epku otáčam ešte jedenkrát, možno by som sa ešte na záver zastavil pri anglických textoch. Ja viem po anglicky tak pár slov, výslovnosť mám asi na úrovni hav ár jú, jes fajn gút, a práve preto by som nikdy nešiel do spievania v angličtine. Tým sa nechcem nikoho osobne dotknúť, no mám pocit, že české texty by level tejto dosky posunuli minimálne o stupienok vyššie.
Amen

bandzone.cz/justwar
  1. All guns afire
  2. Protest sonnet
  3. Cards and dice
  4. Civilisation´s agony

Táto recenzia už bola zobrazená 563 krát!
 Autor: disbeat161
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.75

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+K+F
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[265/92.01%]
Má!

[12/4.17%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.69%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.13%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 288

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...