PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FAT - GRANUM (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
15.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


ANGRY BRIGADE / WOUNDEAD KNEE 7" (recenzia)
Emergency records
ANGRY BRIGADE hrajú od roku 2003, ale prvý krát som ich zaregistroval až minulý rok na koncerte v Trenčíne, kde hrali pred DISCHARGE a nebolo to zlé. Pod ich "skrytú existenciu" sa určite podpísali aj nekonečné zmeny zostavy, až to pri tom zozname bývalých účinkujúcich vyzerá, že sa o kapelu obtrel každý, kto prenocoval v žižkovskom podniku Bohužel. Po dvoch CDčkách je toto ich prvý vinylový zárez a dlhšiu dobu sa už chystá ďalší, split s FEAR OF EXTINCTION. Na túto čierno - čiernu placku umiestnili tri ľahko metalické crust punkové skladby. Zámerne píšem ľahko, gitary majú ostrý zvuk a bicie sú parádne nadupané až mi skáču repráky, ale muzika sa miesi so žižkovským chaos pankom, takže výsledok je taký pankovejší DREAD 101 (spevom ho úplne pripomína!) alebo crustovejšia EXEKUCE? Prirovania som si nevycucal z prsta, v kapele sú bývalí členovia aj týchto kapiel, a tak nejak možno aj podvedome prepašovali vplyvy svojich predošlých kapiel aj do ANGRY BRIGADE, čo len dobre. Názvy sladieb sú po anglicky, ale jednoduché texty sú v češtine (našťastie, tá angličtina bola katastrofa). Posledná skladba je venovaná Jozefovi Gabčíkovi a Janovi Kubišovi, ktorí sa v štyridsiatomdruhom postarali o ríšskeho protektora Heyndricha. Rokom "1942" pomenovali aj celú svoju stranu. Na opačnej strane má tri sklaby ďalšia pražská anarchoteroristická lůza a trikrát kontrolujem, či mám správnu rýchlosť. Je tam tridsaťtrojka, takže všetko by malo byť v poriadku. Síce sa v 50-tych až 70-tych rokoch experimentovalo aj rýchlosťou 16 ⅔ RPM, toto nebude tento prípad. Kurva, to si požičali bubeníka so SAYWHY? Nehorázny šicí stroj. Gitary so speváčkiným hukotom sa mu snažia prispôsobiť a vzniká z toho fast thrash hard core punk zelovoc. Dokonca je to miestami aj melodické. Fakt zvláštnosť, ale taká tá pozitívna. Jedna skladba po anglicky, zvyšok je v češtine. Texty obdobné ako u kolegov. V búklete sú písané rukou, takže chvíľu potrvá, kým ich rozlúštite. Nemôžem si pomôcť, ale celkovo strana obalu WOUNDEAD KNEE mi pripadá dosť odfláknutá. Na poličke ju obrátim stranou ANGRY BRIGADE. A aby som nezabudol, ku doske je nášivka a samolepka zdarma plus navyše je benefičná pre Anarchistický čierny kríž.

bandzone.cz/angrybrigade
bandzone.cz/woundeadknee
  1. ANGRY BRIGADE - Who know
  2. ANGRY BRIGADE - Brain wash
  3. ANGRY BRIGADE - 1942
  1. WOUNDEAD KNEE - Ghost dance
  2. WOUNDEAD KNEE - Bludiště hlubin
  3. WOUNDEAD KNEE - Hoď kamenem

Táto recenzia už bola zobrazená 510 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: M+Y+M
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)

21.03. 18:02
Richťo: Zo zbierky predávam staršie raritné ziny zo zahraničia. V dobrom stave.
REASON TO BELIEVE -D.I.Y. Hardcore Punk Zine #5, #4, #9, #1, #3, #?, Anglická odpoveď na legendárny HEARTATTACK fanzine. Kopec stĺpčekov , recenzií, reklám, úvah, zaujímavých článkov zo scény (squaty, eko, atd..) a samozrejme rozhovory s kapelami.Počet strán sa líši od čísla k číslu, ale je to taký velký zošit.Cena za kus 4€. (pre bližšie info píšte)
JOIN KAO - podobne ako REASON TO BELIEVE - velmi kvalitný časák s celosvetovým záberom - tentokrát z Dánska. Písaný v angličtine. Vo lemi dobrom stave sú k dispozícii #8,#7,#6,#5,#4,cena za kus 3€ (pre bližšie info píšte)
AVERSION legendárny plátok z Bradfordu. Klasický formát A5, kvalitná tlač. Vo vinikajúcom stave.
K dispozícii #5(rok 1997 - fleas and Lice,State Of Filth, Croatia scene report, Detestation atd 18 stran), #4 (rok 1996 State of Filth, Code 13, Spain scene report atd. 18 stran) cena 3€ za kus.
SCREAMINGLY TYPHON #2 Velmi pekne graficky spracovaný anglicky písany fanzin z Grécka A5. kapely Guts Pie Earshot, DOOM, Unhinged, Graue Zellen,1 in 12 Club, Schlossli Squat atd. Cena 3€
RIPPING TRASH #20 kultový fanzin z anglicka. A5. Rok 2000. Warsore, Trottel, Distopia, Pizda Materina, atd, atd... cena 3€ Pokial máte nejaké otázky kludne mi napíšte. richtárik.radovan74@gmail. com .. >> (guestbook)

17.03. 16:38
Balki: Aha tak to mi nedoslo :D >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)
17.03. 16:28
adrik: Balki: To nie je hodnotenie, ale piaty album z piatich (ak si pozrieš staré recenzie na Davovky). >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[271/91.86%]
Má!

[12/4.07%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.39%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 295


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com