PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 25.1.2020
ROTTEN SOUND (Fínsko), HUMAN HUMUS (SK), GRINDING JESUS BROTHERS (SK), CRUENT (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2019 (22 - 23.11.2019, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


GETS WORSE / FISSURE 7" (recenzia)
Dead heroes
Obe tieto kapely hrali na tohtoročnom OEF. GETS WORSE som poznal a FISSURE spoznal. Bol to môj tajný tip festu. Vyšiel. Zahrali ako páni, rozsekali to tam a bolo jasné, že po takom sete pribudnú na poličku nejaké asfalty. Okrem staršieho sedempalca z 2013 som zaobstaral aj toto splitko. Od GETS WORSE nemám tiež ešte nič, tak nezober za pár é.

Platňa je zvláštne zeleno-sivá. Taká, pri ktorej jedni tvrdia, že je to sivé, iní, že zelené. Hlavný je ale samozrejme obsah drážok. Angláni GETS WORSE vpratali štyri songy, v ich klasickom prevedení. Ostrý a zarezávajúci sa zvuk sprevádza svižný power-violence, kde sa od HC prejde na sypačku alebo naopak, sem tam sa potiahne pomaly, prípadne zahrá nejaká fázová medzihra. Sypačky s divným a príznačným klepotavým feelingom. Prekrikujúce sa vokály. Pár minút a celý zverinec sa preženie okolo. Chalani sekajú nahrávky pravidelne a vedia, čo na nich chcú predviesť.

Američania (hispánskeho pôvodu) FISSURE sú o poznanie agresívnejší, melodickejší a viacej priklonený k punkovej podstate. Hrajú s väčším spádom a dynamickejšie. Menej dostrihano, viac klasicky, ale rozhodne nie nudne. Menej sa venujú ťahavým motívom, skôr si nimi na spestrenie prekladajú intenzívnejšie momenty. Im sa podarilo na stranu vtesnať päť krátkych nákladov, ktoré sú nekompromisné a intenzívne, ako keď ťa zoberie tsunami. Nádych, intro, prílivová vlna, podusíš sa, spamätanie sa na brehu, outro. Nemáš šancu, proste ťa to zoberie.

Poslednými slovami dodám len to, že pre fandov power-violencu je toto splitko super voľba. Dve šikovné, mladé kapely a ich aktuálna forma. Kde GETS WORSE stavajú skôr na svojom špecifickom feelingu, FISSURE pekne dorovnávajú intenzitou. Dve dobré kapely na jednom asfalte. Otestuj.

getsworse.bandcamp.com
fissurehcpv.bandcamp.com
  1. GETS WORSE - Boring legend
  2. GETS WORSE - No remorse
  3. GETS WORSE - Push past the trash
  4. GETS WORSE - No shep
  1. FISSURE - Mano sin dedos
  2. FISSURE - You were never funny
  3. FISSURE - At least it wasn´t barbed wire
  4. FISSURE - No me digas secretos, te apeste la boca
  5. FISSURE - 30 miles of diarrhea

Táto recenzia už bola zobrazená 338 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+L+C
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.12. 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[266/92.04%]
Má!

[12/4.15%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.69%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.11%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 289

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...