PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


GETS WORSE / FISSURE 7" (recenzia)
Dead heroes
Obe tieto kapely hrali na tohtoročnom OEF. GETS WORSE som poznal a FISSURE spoznal. Bol to môj tajný tip festu. Vyšiel. Zahrali ako páni, rozsekali to tam a bolo jasné, že po takom sete pribudnú na poličku nejaké asfalty. Okrem staršieho sedempalca z 2013 som zaobstaral aj toto splitko. Od GETS WORSE nemám tiež ešte nič, tak nezober za pár é.

Platňa je zvláštne zeleno-sivá. Taká, pri ktorej jedni tvrdia, že je to sivé, iní, že zelené. Hlavný je ale samozrejme obsah drážok. Angláni GETS WORSE vpratali štyri songy, v ich klasickom prevedení. Ostrý a zarezávajúci sa zvuk sprevádza svižný power-violence, kde sa od HC prejde na sypačku alebo naopak, sem tam sa potiahne pomaly, prípadne zahrá nejaká fázová medzihra. Sypačky s divným a príznačným klepotavým feelingom. Prekrikujúce sa vokály. Pár minút a celý zverinec sa preženie okolo. Chalani sekajú nahrávky pravidelne a vedia, čo na nich chcú predviesť.

Američania (hispánskeho pôvodu) FISSURE sú o poznanie agresívnejší, melodickejší a viacej priklonený k punkovej podstate. Hrajú s väčším spádom a dynamickejšie. Menej dostrihano, viac klasicky, ale rozhodne nie nudne. Menej sa venujú ťahavým motívom, skôr si nimi na spestrenie prekladajú intenzívnejšie momenty. Im sa podarilo na stranu vtesnať päť krátkych nákladov, ktoré sú nekompromisné a intenzívne, ako keď ťa zoberie tsunami. Nádych, intro, prílivová vlna, podusíš sa, spamätanie sa na brehu, outro. Nemáš šancu, proste ťa to zoberie.

Poslednými slovami dodám len to, že pre fandov power-violencu je toto splitko super voľba. Dve šikovné, mladé kapely a ich aktuálna forma. Kde GETS WORSE stavajú skôr na svojom špecifickom feelingu, FISSURE pekne dorovnávajú intenzitou. Dve dobré kapely na jednom asfalte. Otestuj.

getsworse.bandcamp.com
fissurehcpv.bandcamp.com
  1. GETS WORSE - Boring legend
  2. GETS WORSE - No remorse
  3. GETS WORSE - Push past the trash
  4. GETS WORSE - No shep
  1. FISSURE - Mano sin dedos
  2. FISSURE - You were never funny
  3. FISSURE - At least it wasn´t barbed wire
  4. FISSURE - No me digas secretos, te apeste la boca
  5. FISSURE - 30 miles of diarrhea

Táto recenzia už bola zobrazená 358 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: S+Y+V
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 22:44
Pissmaster: Do Márie bohovej. Toho prvého songu som sa normálne zľakol. Gospel of the future! :D >> (novinka)
31.03. 20:08
Ctib: Mišo: Absolutní souhlas, SMS je pecka! A z těch, co jmenuješ dál, se mi nejvíc líbil starý Masomlejn v pořadu Kozy paní prezidentky. .. >> (novinka)
30.03. 15:33
Mišo Štich: SMS - skvost CS punku. Kazetu som mal nahratú od Klausa, ktorý mi svojho času okrem nej zapožičal aj nahrávky kapiel HAPPYEND, KLEC, SLEPÉ STŘEVO, MASOMLEJN a iných...za čo mu patrí nehynúca vďaka. .. >> (novinka)
30.03. 12:20
Ctib: Na nahrávce se podílel Petr Fiala z Mňágy, ne Jiří.Hrál v SMS na basu. >> (novinka)
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com