Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


RÚBANISKO / CHEAP TALK 7"

Autor: Adrik | Počet videní: 584

Burina records
Kedysi sa po Váhu zvážalo drevo, dnes v ňom počas Ffud festu bivakujú pankáči. Ako prvých zo sPLiŤ EP dávam RÚBANISKO na štyridsaťpäťke. Hovno Malá Fatra - to je dnes už len obchodná značka, tam už žije iba ich vodca, zarastený ancikrist alebo das Ozruta, ako ho za Rakúsko - Uhorska prezývali a jeho zástupca Ozembuch Kešo. Zvyšok zlákalo pozlátko veľkomesta, ale aj tam z času na čas spravia nejaký poriadny virval. Keď som sa bavil s viacerými (zuby a vlasy free) pupkáčmi z našej prťavej "scény", tak song "Ancikrist 13" väčšine udrel po strune: "Mám stále 13 rokov, mentálne som adolescent, nenávistná zloba, malý ancikrist, vaša nočná mora." Kurva, ja sa ešte stále necítim ako dospelák! Aj v druhej skladbe sa rozoberajú pubertálne úchylky: "Kapeme jak muchy - jeden za druhým a ráno sme suchí - anarchia v papuli, hlava boli treští - čo to je? Zobúdzaš sa v Budapešti - čo to kurva je?" Kruté! Ani si nepamätám, kedy som naposledy takto skončil. Ale idú sviatky, bude viac času na obdobné pokusy. Držte palce. Zvládol by som kľudne ešte jeden song. Úchyliek máme každý viac než dosť. Zlý a špinavý zvuk prehnaný cez pokazený šejker, ale aj tak počuť všetko čo treba. Libor je majster zvuku, čo viac dodať. Otáčam stranu, prepínam na pomalšiu rýchlosť a repráky začnú mučiť toboganoví pozostalci CHEAP TALK. Prví song o profesionálnom športe (ehm závodom nákupných maniakov, aby si dokázali, že majú väčší penis ako ich kolega z Chelsea, Realu alebo Bayernu = JEBAŤ!) je celkom svižná rýchlovka. Zvukovo tiež čumím ušami, ty vole, to je z našej slovenskej planéty? Nejaké štúdio SPK. Zvukovo mi to kus pripomína the FLAME STILL BURNS. Už len nalákať nejakú dievčinu na druhý mikrofón. "Zabudni na realitu, čo je mimo ihriska, deti plačúce v susedstve? Len pridaj hlas. Zabudni na chudobu, čo je mimo ihriska, týraná žena v susedstve? Len pridaj hlas." Dvojka je kľudnejšia (aj nejaké sólo sa stihne dať) a textovo odľahčená o piatkových večeroch. O čo len tie straight edge detiská prichádzajú! Trojka o poľovníkoch = psychopatoch je zase minútovka. Máme na nich rovnaký názor. A posledná "Worth it": "Pracujem pre punk, trpím pre punk, trapoším pre punk, ale stojí to zato." Presne tak! Veľmi pekne napísané: "Zamestnanie nie je náš cieľ. Je to prostriedok, aby sme robili, čo náš baví.". Škoda tej angličtiny, ináč nemám výhrady. K čiernemu vinylu ešte dostaneš plno serepetičiek ako nálepky a pohľadnice, tak si obleč aspoň tepláky, vezmi papuče a utekaj sa pozrieť do schránky, či tam nemáš pozdrav od niekoho známeho. Parádne splitko kamošov, ktorí rozmýšľajú, žijú a trapošia pre punk rovnako.

burinarecords.bandcamp.com
cheaptalkpunk.bandcamp.com

  1. RÚBANISKO - Ancikrist 13
  2. RÚBANISKO - Tokio hotel
  1. CHEAP TALK - Professional sport
  2. CHEAP TALK - Friday night
  3. CHEAP TALK - Psychopats
  4. CHEAP TALK - Worth it

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: W+U+7

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)