PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | COLLOSSEUM | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 22.8.2020

SYSTEMIC DAMAGE (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), HAKES (SK), SANGRE DE IDIOTAS (SK)

Žilina, Smer klub 77

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

B.I.T.CH. #2
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
HURK, NAZI TAMPONS, LIDSKÉ ZDROJE (4.8.2020, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad, garáže)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
CHIENS - Trendy junky 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


PSIHOZA - COLLECTION OF MENTAL INFECTION CD (recenzia)
DIY
Slovinci PSIHOZA mali hrať na poslednom ročníku Ffud festu, ale už ani neviem, prečo neprišli. Spomenul som si na nich až teraz, keď sa ku mne dostalo ich debutové CD s kolekciou mentálnych infekcií, ktoré chystali viac než päť rokov. Štýl, ktorý hrá táto kapela by zamotala hlavu nejednému prednášajúcemu na konzervatóriu. Dalo by sa povedať, že ide o nejaký funky grind core okorenený vsuvkami zo ska, Jadranky, melo punku, barovej muziky, vďaka saxofónu možno aj akéhosi experimentálneho jazzu, ktorý je aj celkom ok. Proste nájdeš tu všetko, aj to čo by si na takomto CD nehľadal. Dá sa povedať, že PSIHOZA vie zahrať úplne hocičo. Ako som už písal vyššie, gro muziky tvorí grind core. V niektorých skladbách vedia naložiť severský vietor, v niektorých mi to dosť pripomína našu ALEU IACTU EST, a keď sa to už pekne rozbehne, tak to začne len tak jemne hryzkať, tak ako naša rozdrobená opozícia. Na niektorých riffoch úplne počuť, že chlapci s radosťou počúvajú LE SCRAWL (song "Pamet u roke") alebo "domácich" PATARENI, no muzika PSIHOZA nie je paradoxne dotiahnutá až do takej psychózy. Je to viac sranda, než experimentovanie s extrémnymi zmenami tempa a štýlov. Najviac ma odrovnala skladba "Insomnia" (celkom solídne psycho), ale napríklad potom po takej vsuvke A je to moje sympatie zase opadli. A podobných blbostí je tu zahraných viac. A to dokonca v muzike rád vyhľadávam čo najšialenejšie extrémy. Možno ma to bude baviť na ďalšom albume o päť rokov, keď vyhodia karaoke skladby z bazénového večieku pre slovenských a českých turistov a nahodia vyššie rpm. Ale ak máš rád na koncertoch karaoke, tak sa ti to bude páčiť.

p51h02a.bandcamp.com
  1. Intro
  2. Agata
  3. Don´t mess with Meso
  4. Pamet u roke
  5. Marjanca
  6. Gremo plavat u kwrn
  7. Snif
  8. Abstinenca
  9. Brain
  10. Zaprti oddelek
  11. Prasc
  12. Ima boga
  13. P51H02A instruMental
  14. Insomnia
  15. V.I.M.
  16. Rajs ku rajz
  17. Nstwj lupit kurac!
  18. Mowci k si pjan
  19. T.G.M.
  20. Boljzn
  21. Ekscesi
  22. Znami nebo nec!

Táto recenzia už bola zobrazená 364 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 4

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: G+H+W
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

Bieloruský update

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
29.07. 17:16
Ctib: Zdar a sílu, přátelé, jsem tu s prosbou: chystáte-li se na Duše, nezapomeňte si prosím vzít s sebou roušku nebo třeba šátek - v Česku nám tento týden znovu zavedli karanténní opatře .. >> (novinka)
23.07. 22:05
fog: ten internal rot nie je taky dosekany, mozno ani tak napadity, ale intenzita tej nahravky je nezastavitelna a to ma bavi. strasne natrepane to je tiez. na hranu. chiens maju ale rozhodne pestrejsi ruk .. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
23.07. 21:48
Skulda: Nejlepší grindcore deska za poslední dobu. Pro mě výrazně výše než Internal Rot. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
14.07. 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[3/20%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[2/13.33%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[4/26.67%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/13.33%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/6.67%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/13.33%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[1/6.67%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 15


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com