PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


RISPOSTA / KUTYA HARAP 12" (recenzia)
PHR
Akosi neprávom zapadnuté splitko. A nielen u mňa, kedy som ho po veľmi dlhom čase vydoloval z kôpky "na vybavenie" nad gramofónom. Oprášujem teda pekne namaľovaný obal, na ktorom usilovný četník rozlieva násilí, nenávist, netoleranci, korupci, homofobii a agresi ďalším uniformovaným debilkom bez rozumu. K tomuto výjavu už iba chýba za policou s konvicami plných týchto výživných hnojív nejaký populistický uberčurák vzor Robo F., ktorý by ich naplňoval. Ale ten dúfam bude na nejakom ďalšom obale. Prvú púšťam RISPOSTU. Kurva, Češi majú mnoho dobrých palebných zbraní. Keby FESTA bola panzerfaust, RISPOSTA neohrozené guľometné hniezdo. Každá vedela zasiahnúť bojovníka brutálnou silou, každá svojim spôsobom iná, ale ťažko ničivá. A radšej nepíšem, že BRUNNER je termobarická bomba! Matka všetkých zbraní. Ale naspät k RISPOSTE. Dúfam, že po odchode Miruusa sa jej kaliber nezmenil, aj keď to od nás zvonku môže vyzerať všelijak, stále koncertujú a dokonca chystajú novú dosku, ale jej čas ešte asi nedozrel. Na tejto nahrávke je ešte stará zostava (Vápno, Míra, Miruus a Tom), takže strieľajú rovnakou rážou ako na posledných nahrávkach (split LP s ROXOROM alebo samostatná "Schválen byl nový řád"). Špina, špina a zase len špina (myslené v dobrom aj zlom), kruté gitary, kruté bicie a najkrutejšie zo všetkých spevy a frázovanie! A verše brané všetky veci zaradom z viacerých uhlov. Nešetria na nikom a na ničom. A prečo by vlastne pankové texty mali niekoho šetriť? "Školní výlet věnec položí k pomníku s kostí nepřátel. Hrdost Mašín, že nebyl Švejk, spíš Brevik než vojín Ryan. Mein Kampf, bible, chloroform a břitva". Dá sa toho prepočúvať? NEDÁ.
KUTYA HARAP bola pre mnohých veľkým objavom roku 2014. Takisto aj pre mňa. Po výborných koncertoch, ale hlavne ešte lepšou nahrávkou, a to rovno split LP. V kapele sú členovia DEPRESY MOUSE a YARVAR COCHA a na muzike aj prejave je to zreteľne počuť. Drevný hard core crust punk zahraný pekne od podlahy. Je to priamočiare, jednoduché, sem tam niečo melodické, ale brutálne to šľape. Nie šľape, ale valí sa. Padajúce kamene. Padajúca hudba. Texty Zbyškom pekne napasované do muziky a tiež nie sú vôbec optimistické, aj keď viac všeobecnejšie, skôr osobnejšie ako u kolegov. "Zakusil jsem bolest, abych cítil úlevu, hodiny jsem seděl potichu, abych slyšel hudbu sfér, abych seděl potichu a cítil jsem úlevu, abych slyšel hudbu sfér a prožil tisíc konců." Nedúfam v žiaden konec, ale v ďalšiu nahrávku.

bandzone.cz/risposta
bandzone.cz/kutyaharap
  1. RISPOSTA - Odplata
  2. RISPOSTA - Jménem civilizace
  3. RISPOSTA - Úpadek společnosti
  4. RISPOSTA - Svoboda výběru
  5. RISPOSTA - Lichva důvěry k moci
  6. RISPOSTA - Po zásluze
  7. RISPOSTA - Všechno se povedlo
  8. RISPOSTA - Není kam utéct
  1. KUTYA HARAP - Prošel jsem peklem
  2. KUTYA HARAP - Čekat
  3. KUTYA HARAP - Masakr bez bolesti
  4. KUTYA HARAP - Díry
  5. KUTYA HARAP - Vyser se na to
  6. KUTYA HARAP - Slova
  7. KUTYA HARAP - Bílý jezdec na černém oři
  8. KUTYA HARAP - Černé mraky
  9. KUTYA HARAP - Co s časem

Táto recenzia už bola zobrazená 691 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: S+O+J
TEXT:


 #6683 pissfekete   napísal/a 06.02.2016 04:51:48
Ja len uplnu chujovinu poviem, ze ta "stara" zostava je vlastne nova zostava ktoru nahradila este novsia... Vapno nehral na Schvalen byl novy rad a ani na splitku s Roxetom... ale to je uplne jedno. Risposta!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/91.9%]
Má!

[12/4.23%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.17%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 284

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...