PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:
... ostatné koncerty

NAJNOVŠIE FOTKY:
Skapal pes fest 2020 (28 - 29.8.2020, Trebišov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
GETO, CINNAMON WIND, MA CHANKA, CAMELEON (20.9.2020, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
SPY - Service weapon MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


LOUTY - KUKAČKY NA DÉČKU CD (recenzia)
DIY
Jedného pekného dňa sa mi po dlhom čase v schránke objavila obálka, v ktorej som našiel CD a papier s prosbou o recku. Keďže som o českej kapelke LOUTY ešte dovtedy nepočul a v liste navyše stálo, že ide o debut, bol som hneď zkraja trošku skeptický, ale keďže v poslednej dobe z nejakého dôvodu počúvam z 95% metal :D, tak som sa naopak aj celkom potešil, že si konečne vypočujem nejakú mladú "domácu" tvorbu. Ako sa vraví: Try before you talk shit!
A ako sa o chvúľu dozvieme, presne o tom to aj bolo. Album je odetý do jednoduchého kartónového obalu s minimom info, z ktorého sa dokonca bohužiaľ nedozvieme ani len názov tohto diela, ktoré znie "Kukačky na déčku". Úprimne, netúším, čo tento (možno miestny sleng?) znamená :)
Skôr ako som si samotné CD pustil klasicky, pozrel som si bandzone profil a pustil skladby, ktoré sa tam nachádzajú. Po prvých tónoch som bol ale trošku sklamaný, no to len preto, lebo z nepochopiteľných dôvodov je hneď prvá skladba na BZ z môjho pohľadu najslabšia vec na albume - "Karma funguje". Chalani by mali porozmýšľať nad zmenou playlistu, aby potencionálnych budúcich fanúšikov neodradila hneď prvá skladba :). Potom už však kvalita ide iba hore.
Hudobne je album naozaj energickou záležitosťou, rýchle punkrockové dvojminútovky, jednoduchá (v pozitívnom slova zmysle) a priamočiara muzika, ktorá je podporená rovnako energickým zvukom, celkom nápaditými melodickými gitarovými rifmi (kokos teraz fakt neviem či tvrdé či mäkké na konci) a hlavne dosť charizmatickým hlasom - a to v prípade oboch hlavných spevákov!
Skladby obsahujú rovnako solídne texty, čo sa obsahovej stránky týka. Najviac je atmosféru cítiť z veľmi vydarených "Kukačky na déčku", pri ktorej stále rozmýšľam, čo vlastne chalani opisujú (snáď nie som úplne mimo), ďalej "Kytky a výročí", čo nemohol byť lepší výber na ukončenie celého CD a pre mňa hlavne top favorit albumu "Sedmý den", ktorá mi práve tou atmosférou trochu pripomína "Ráno 1.2.1991", jednoducho také to potrebné, existencionalistické zamyslenie sa nad životom.
Laťku kvality vysoko majú rozhodne aj skladby "Jeden život", kde kapela propaguje svoje životné krédo "Sme deti, kterí nestačili zestárnout" - "Jeden život" či "Špatnej pocit". Medzi z môjho pohľadu menej vydarené patria už spomínaná "krčmovica" "Karma funguje" a  "Zpěvák", na ktorú kapela dokonca natočila aj zatiaľ jediný klip.
Škoda, že CD obsahuje iba 8 vecí, čož mne príde na plnohodnotný prvý album trošku málo. Chlapci by rozhodne mali ešte trošku zapracovať na akože manažmente, čo sa týka výberu singlov alebo napríklad že texty nie je možné nikde dohľadať, dokonca ani na rekvest. Odhliadnúc od toho, mňa tento album maximálne zaujal, skladby mi vkuse znejú v hlave, a to je hlavné - môžem otvorene povedať: výborný album, smekám. No nedávej mi kapesník, když mám slzy ve vočích. Bratrom držím palce a teším sa na ďalšiu tvorbu.

bandzone.cz/louty
  1. Špatnej pocit
  2. Jeden život
  3. Zpěvák
  4. Sedmý den
  5. Kukačky na déčku
  6. Psí Thálie
  7. Karma funguje
  8. Kytky a výročí

Táto recenzia už bola zobrazená 563 krát!
 Autor: Balki
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: U+Z+W
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 08:43
masskillah: super kapela, na bandcampe som to dosť potočil hehehe >> SPY - Service weapon MC (recenzia)
16.12. 17:52
Theresa: Momentalne shanim

Lahar - Umeni strachu
Gride - tanec blaznu >> (guestbook)

16.12. 16:51
Theresa a Traktor: Ahojte, diky za nabidky, GNU i Raveliny uz mame. >> (guestbook)
15.12. 16:23
Small: Tak ja uz mam dost, vidim traktor, pisu traktor

Nicmene desku uz mam, dekuju.
>> (guestbook)

15.12. 16:21
Traktor: Cau, fero, 0100 uz mam, diky! >> (guestbook)
11.12. 17:38
fero: Ahoj Small,
tu dosku 0100 mame este v distre, ak by si chcel. Kludne pis na different.label@gmail.com
Takisto nejaka holka pred casom pisala o dosky Gnu. Thema 11. Aj tie by sa nasli. Ta .. >> (guestbook)

08.12. 16:59
Small: Nemáte někdo na prodej tuhle desku?

https://nulajednanulanula.bandcamp.com/album/mit-liebe-aus-sudeten

Dík
>> (guestbook)

05.12. 07:55
HCST: A zde:
https://www.discogs.com/Complicit%C3%A9-Candide--V%C5%BEdy%C5%A5-Stroj%C5%AFm-Tolik-Chutn%C3%A1/release/2693016
>> (guestbook)

05.12. 07:52
HCST: A CoCa je zde:
https://www.discogs.com/Complicit%C3%A9-Candide--V%C5%BEdy%C5%A5-Stroj%C5%AFm-Tolik-Chutn%C3%A1/release/4309529 >> (guestbook)

05.12. 07:49
HCST: Čau. Telefon najdeš zde:
https://www.discogs.com/Telefon-H%C3%A1kov%C3%A1-Panenka/release/5308065 >> (guestbook)


ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[83/26.52%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/23.64%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.83%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[81/25.88%]
Mne varí mama

[63/20.13%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 313


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com