PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | COLLOSSEUM | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 22.8.2020

SYSTEMIC DAMAGE (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), HAKES (SK), SANGRE DE IDIOTAS (SK)

Žilina, Smer klub 77

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

B.I.T.CH. #2
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
HURK, NAZI TAMPONS, LIDSKÉ ZDROJE (4.8.2020, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad, garáže)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
CHIENS - Trendy junky 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


EXSXMX - E.S.M. CD (recenzia)
Napalmed
Niekedy sa mi zdá, že tých päť hlukových fanatikov v Česko-slovensku robí hluk len pre seba a nadšene si ho vymieňajú medzi sebou. Sem tam spravia nejakú kolaboráciu, ktorú nikto nechápe a vo všedné dni si zase hučia samy doma. Noise core je pre mňa v pohode, hlavne naživo je to aj sranda, ale počúvať dobrovoľne cudzí hluk, keď je ho cez deň všade dosť naokolo? Na to musíš byť naozaj riadne uletená nátura alebo mať po kokot času. Ja som si ten čas našiel a poctivo si to celé vypočul! Štvrtý album nojzového revivalu EINE STUNDE MERZBAUTEN (na tomto CD ako ExSxMx), ktorá vznikla na troskách NAPALMED, obsahuje päť rozdielnych kompozícii. V tej prvej sa zvučia husle s nejakým motorovým podmazom, ktorý na začiatku znie ako afterpárty po fazuľovom festivale, potom štartovanie dvojplošníka, ktorý je už pár rokov na odpis alebo ako bombardovanie Drážďan ´45, až sa oba elementy po čase kus zohrajú a vytvárajú spolu orchestrálno - motorovú kakofóniu. Až 42 minútová dvojka zahrňuje rezký saxofón a prestrelku rôznych kovových pazvukov a úderov. Žeby nejaký živák zo železiární? Keby bol ten sax ešte viac v popredí, tak by mal v istých častiach sfleku nábeh na zvučky pre nejaké nízkorozpočtové seriály, ktoré sa odohrávajú na predmestí a každý má aspoň desať sérií. Samozrejme sa v nich v posteli spoločne vystriedajú všetci účinkujúci. A keď seriál skončí, je to zase len také cvičenie stupníc a oktáv. Trojka a zase husle. Na začiatku len brnkanie, potom sa to letmo rozbehne a zaznie aj nejaká tá melódia. A k nim nejaký čudný monotónny elektromotorový podmaz. Skúška leteckých motorov. Track číslo štyri je postapokalyptické scifi psycho zase so ságom. Ale popri ňom to v reprákoch hučí, píska a buble oveľa viac ako u predošlých kompozícii. Asi najživšia skladba. A skrytá päťka v sebe skrýva audio onaniu s potenciometrami a frekvenciami, bohužiaľ bez nejakého zaujímavého hudobného doprovodu. Chválim zapojenie skutočných nástrojov, aspoň to nie je také monotónne, skladby sa možno mohli osekať na menšiu minutáž. Tentoraz dosť jednoduché prevedenie, ktoré ku mne šlo na dvakrát.

bandzone.cz/merzbauten
  1. Evu svrbí míca
  2. Elementary school mamlases
  3. Emen stahl moon
  4. Echte schlechte madhausen
  5. Electro save mode

Táto recenzia už bola zobrazená 598 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+J+M
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

Bieloruský update

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
29.07. 17:16
Ctib: Zdar a sílu, přátelé, jsem tu s prosbou: chystáte-li se na Duše, nezapomeňte si prosím vzít s sebou roušku nebo třeba šátek - v Česku nám tento týden znovu zavedli karanténní opatře .. >> (novinka)
23.07. 22:05
fog: ten internal rot nie je taky dosekany, mozno ani tak napadity, ale intenzita tej nahravky je nezastavitelna a to ma bavi. strasne natrepane to je tiez. na hranu. chiens maju ale rozhodne pestrejsi ruk .. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
23.07. 21:48
Skulda: Nejlepší grindcore deska za poslední dobu. Pro mě výrazně výše než Internal Rot. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
14.07. 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[3/20%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[2/13.33%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[4/26.67%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/13.33%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/6.67%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/13.33%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[1/6.67%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 15


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com