PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


(V/A) CHALOŠI ZOS SPIŠSKEJ CDr (recenzia)
DIY
Skatepunkový kolektív Sketord už dávno nesídli len v Spišskej Novej Vsi, ale rozrástol sa po celom Slovenku, a to nepočítam rôzne výjazdy aj na iné kontinenty. Skejtovanie, stavanie vlastných skejtparkov, vydávanie zinov, koncerty a už aj vlastné kapely ... mám pokračovať? Táto diy as fuck kompilačka je akési vyústenie priateľstva a aktivizmu týchto chlapcov urobená a natočená doslova na kolene. Pomaľovaný kartónový obal s búkletom, kde má každý song svoju stránku a svoje kresby, ktoré dali "kapely" urobiť mladším súrodencom. Najznámejšou alebo jednou z mála známych formácií je tu POD ALTÁNKOM, ktorými sa celá táto konina začína. Chlapci hrajú na všelijaké možné nástroje a naživo je to brutálna sranda, hlavne cover Holubí DOOM - "Police bastard". Škoda, že tu nie je zvečnený. "Letná 63" je klasická vybrnkávačka na jednej strune s Kočom za mikrofónom. #TEPLÉ PRÚDY je mobilom nahraná improvizácia a s týmto by niekde v 60-tych rokoch u publika nadopovaného kyselinkami možno mali úspech. V rovnakom tempe aj kvalite sa pokračuje aj v diy akustickom čile z Levoče - vo FOXe. Navyše je tu ešte píšťalka. Asi sa zabijem, v ďalšej skladbe sa zase nič nedeje. Alternatívna HQ čilovačka. Tak toto by som nevydržal počúvať ani niekde v čajovni. Nasledujúca skladba #TEPLÝCHPRÚDOV je improvizovaný rap ... dovi. ASPARTAM je diy rap z Levoče. No zase nič pre mňa, aj keď text je dosť angažovaný. BLUETOOTH BOI feat. NOVANUS23 má podtitul elektronické zlo a toho by som sa držal. Našťastie to trvá len 37 sekúnd. Viac nikomu neželám. Screamo brokenheart core ASKING SCHIZOFRENIA ukončila svoju činnosť po dvoch minútach fungovania a ja nechcem byť negativistický, ale chvála seitanu. Konečne nejaký pank - COCO BONGO. Garážová špina a pieseň o plastoch ako je nimi zasratá polka sveta. Militantno vegánsky power violence RUUUIMUTTERI BILLET musel byť nahrávaný na diktafón, ale celkom úlet, aj keď vo všetkých kapelách je rovnaká zostava. Zase garážový pank COCO BONGO. DJ KOČO je riadna haluz "Som tu od toho, aby ste vedeli, čo budete robiť vy o rok." Zrejme to isté, čo teraz, len pri lepšej muzike :D Rap WEDGE PUCKA CREW nedávam vôbec. Toto ide úplne mimo mňa. To radšej začnem zbierať poštové známky. Inštrumentálny elektro DJ KOČO, ktorý je zrejme doma vo všetkých štýloch, skúša zapařit aj s inou partiou. Zase elektronika GENIUS LOGICUS - crazy sľut, ale našťastie zase len zopársekundovka. Čo som komu urobil? #TEPLÉPRÚDY s tretím songom venovaným Marike Gombitovej. Dobrý cover na Mariku spravili blackmetalový PORENUT. To si vypočuj! Čo je do pekla vychilluj FIFO130? Lysohlávky už rozkvitli v Slovenskom raji? ŠUPKA Z PARADAJKY so slohou "Iván Táslér, tak sá zastrél" ma dostali. Pripájam sa k odkazu / prosbe kapely. Nasleduje jedna romantická (nie že by tu pomalých pesničiek nebolo dosť). A ZASE #TEPLÉPRÚDY!!! Zomieram! A celá táto čudná kompilačka je zakončená hitom "Skejtstoperka" od multiinštrumentalistov POD ALTÁNKOM. Mám ešte nejaké free CD, ak by niekto chcel. Myslím si, že tebe by sa to páčilo.
  1. POD ALTÁNKOM - Letná 63
  2. #TEPLÉPRÚDY - Tribute to University of California Santa Barbara
  3. FOX - Včielka
  4. MISO SPERNAKOVIC - Waves
  5. #TEPLÉPRÚDY feat. ASPARTAM - Tribute to Miro Šranda
  6. ASPARTAM - Prachy
  7. BLUETOOTH BOI feat. NOVANUS23 - Grlfren
  8. ASKING SCHIZOFRENIA - Screamo
  9. COCO BONGO - Plasty
  10. RUUUIMUTTERI BILLET - Šnek
  11. COC BONGO - Pracovná sila
  12. DJ KOČO - Avyscetuodčehoprišli?
  13. WEDGE PUCKA CREW -Wedge pucka crew
  14. DJ KOČO - 2015
  15. GENIUS LOGICUS - Crazy šaman
  16. #TEPLÉPRÚDY - Tribute to Marika Gombitová
  17. FIFO130 - :-)
  18. ŠUPKA Z PARADAJKY - Tásler
  19. KOLÁČ feat. RIŠO - Balada o kule
  20. #TEPLÉPRÚDY - Tribute to Miro Šajba
  21. POD ALTÁNKOM - Skejtstoperka

Táto recenzia už bola zobrazená 530 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: G+V+U
TEXT:


 #6924 pApuc   napísal/a 16.07.2016 04:44:37
myslim, ze sme z toho vysli najpocuvatelnejsie so slimakom koco
 #6919 kočo peter.kocis@outlook.com   napísal/a 13.07.2016 18:18:40
hahááá,top recka adrik. diky moc :D:D
 #6914 Balki   napísal/a 12.07.2016 08:10:24
Zabita recenzia Adrik ty kokos :D
 #6908 stryco Marhin   napísal/a 07.07.2016 11:23:41
som šťastny že som sa dožil hentychto nadšencof f spišskej ... toto je na kompilačnom poli klenot najhrubšieho zrna ... viacej DIY už sa to asi ani neda ... tento artefakt dycha entuziazmom tejto partie každym coulem ... par takych človičkov jak su Chaloši zos Spišskej prajem každej dedine ciboha
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...