PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 7.12.2019
CATASTROFY (SK), ADACTA (SK), SKLADKA (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

CERELITIDA #7
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


ACTIVE MINDS / THISCLOSE 7" (recenzia)
SPHC
ACTIVE MINDS? Dúfam, že ti to niečo hovorí. Dvaja neúnavní bratia z britských ostrovov, ktorí to hudobne spolu ťahajú od 1986 (píčo, môj rok výroby), tipujem, že osobne sa poznajú dlhšie. Obsiahly rozhovor a preklady textov nájdeš napríklad v Hlubokej orbe #27. Že tiež nemáš? Do prdele. Koľko dosiek stihli za tie roky natočiť? 26? Dobre počítam? Mám všetky okrem splitka s URKO. Ak sa ho chceš po rodičoch zbaviť a mať tak v piatok namiesto vstupného na koncert na lacné víno, vieš, kde máš napísať. Čo ma k tejto kapele priťahuje, keď je to obyčajný pank, ktorý na ostrovoch hrá hocijaký tínedžer, dokonca určite aj oveľa oveľa lepšie? Nech. Ale kto za tie roky neskĺzol do monotónnosti klišé a už len takého voľnobehu, len aby to hralo? Na to sa už správna odpoveď hľadá ťažko. Páči sa mi, že za tie roky nevymäkli ani o milimeter, práve naopak, povedal by som, že čím sú starší, tým sú nekompromisnejší a útočnejší. Inteligentné texty, aké u nás bohužiaľ chýbajú, ale zopár kapiel to zase začína ťahať. Väčšinu dosiek si vydali samy na svojom labeli Loony tunes. Čo viac môžeš chcieť? A ani tých x nahrávok nie sú na jedno kopyto. Každá sa snaží byť niečím iná (no dobre, úplne každá nie), resp. na každú vedia títo chlapci vymyslieť niečo nové. Na tomto splitku majú tri zárezy. Rýchly punk rock s rozbitým zvukom gitary, melodické spevy a bicie, ktoré celú kostru skladieb ťahajú dopredu. Povedal by som, že taká typická nahrávka od tejto kapely. Určite vhodná na prvé zoznámenie. Navyše druhý trax je ultra rýchlovka v štýle pankovejšej strany YACOPSAE, aké v poslednej dobe A.M. začali sypať. Škoda len toho, skromného búkletu. V iných sa vedia pekne rozkecať, takže máš na celú noc o čítanie a rozmýšľanie postarané.
Na druhej strane THISCLOSE zo Škótska. To je teda zjav! Hudobne pokračujú tam, kde DISCHARGE na prelomov 80-tych a 90-tych rokov zabalili. Takže u fanúšikov "Hear nothing see nothing say nothing "nepopulárny" a neznámy DISCHARGE. Zlá heavy metalová šialenosť. Úzke bledomodré rifle zarezané až po vajcia, opakujúce sa riffy, lacné pivo a v pozadí za kapelou točenie chobotmi thajskými transexuálmi. Že sú verní odkazu DISCHARGE, je tu kaver jedného ich songu z albumu "Shootin´ up the world z 1993 a jeho prerábka, alebo skôr vlastná voľná verzia. Kurva, to je také zlé, až je to dobré. Chcem všetky LP, čo vydali! Idem si pustiť "Grave new world".
Vyšlo v počte 570 kusov na sympatickom americkom labeli SPHC.

activeminds1.bandcamp.com
thisclose86.bandcamp.com
  1. ACTIVE MINDS - Voice your opinion
  2. ACTIVE MINDS - Two sides of the same coin
  3. ACTIVE MINDS - A vision of the future
  1. THISCLOSE - Leaders deceivers (DISCHARGE cover)
  2. THISCLOSE - Leaders deceivers

Táto recenzia už bola zobrazená 310 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: V+N+X
TEXT:


 #6931 Mišo Štich   napísal/a 23.07.2016 20:30:22
Vymakaná kapela. Aj naživo na Vrahu ma bavili. Mali s nimi hrať so STEHom v Brne, žiaľ zišlo z toho. Bavia ma ich staré veci, aj ich nové veci. Asi preto, že sa nijako radikálne nemenia, majú svoj xicht, ale pritom stále reagujú na aktuálne dianie. Bootleg kazetu "The First Five Years" som počúval celkom často. Inak, nemáte niekto na predaj/výmenu V/A "A SCREAM FROM THE SILENCE" vol. 3 a vol.4, čo vyšli na ich labely Loony Tunes? Mám prvé dva diely a rád by som aj tieto. Prípadne zháňam aj V/A "NO FRONTIERS" 7".
Ak máš a si ochotný/á sa tých dosiek zbaviť, daj vedieť.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.33%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.67%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[4/6.67%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.33%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/11.67%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.67%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[6/10%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.33%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 60

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...