PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


BESTHÖVEN / DIS-K47 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Dizbít bude zrejme nejaká nenáročná odnož panku, keďže práve v tomto štýle zaznamenávam celkom slušný výskyt one-man projektov. Na tomto vinyle hneď dva kusy. Alebo že by v tom boli silné egá, alebo čosi iné? Neviem, no aj u nás sa už mihlo niekoľko takýchto projektov, najmä v Blave a okolí. Škoda len, že svoje počiny lepšie nezdokumentovali. Podaktoré mali na viac, ako len na demo.
Pome však späť k tomuto belasému vinylu, kde si to proti sebe rozdali starý harcovník z Brazílie a český nováčik. Fafao a jeho BESTHÖVEN je už celkom pojem v disbeate, či už do úrodnosti nahrávok alebo vlastnej tváre v tejto tak silne oklieštenej škatuľke. Lenže tu zrovna sa ten jeho typický záhrobný sound a celá atmosféra niekam vyparili. Tým pádom na tomto splite máme päť vecí nahratých niekde v skúšobni na magič alebo čo, no a tak to aj znie. Disbeat z garáže. Čo samozrejme nie je nič zlé, len akurát to nemá gule. Nie som zberateľ nahrávok BESTHÖVEN, mám len povinné dva splity (hádajte ktoré?), no tu kvalita išla trochu smerom nadol. Čo mi je trochu aj ľúto, najmä pri dobrých spomienkach na vynikajúci koncert spred piatich rokov v Oblude. Vlk samotár sem hodil teda 4 vlastné odrhovačky a jeden cover od starej brazílskej grupy ÚLTIMO GOBIERNO. A ešte prvé dve skladby sú prehodené oproti napísanému poradiu, texty inak klasika.
DIS-K47 je zrejme novší projekt Kraťasa, ktorý sa už však mihol vo viacerých znojemských a priľahlých zoskupeniach. Počul som však z toho jedine MIDNATT DÖD. Napočudovanie, najmä k názvu kapely, sa o až tak čistý disbeat nejedná, skôr ide o crust juhomoravského strihu. Taká FESTA alebo RISPOSTA možno trochu vzdialene, a podobné záležitosti. Tu sa proste rodina nezaprie. Najmä v tom speve ide o jasnú pečať rodného kraja. Tým nemyslím jazyk. Jedna vec o vysťahovávaní squatov a druhá zas o mega-športovej problematike, konkrétne olympiáda, ešte konkrétnejšie ZOH Soči. Odsýpa to fajn, crusteri budú hádam spokojný, pretože zvukovo to je k danému štýlu na úrovni. No predsa by som odporučil okrem cibrenia s muzikou v štúdiu sa pohrať viac aj s textami. Najnovšie som videl už aj nejaké videá, kde si to DIS-K47 valia naživo vo štvorici. Tak teraz neviem, či je to už nová podoba kapely, alebo len koncertná zostava. No, uvidíme ...
Dlhoočakávaný split, ktorý má však tendenciu zaujať len crusterov. O nič iné ani nejde.

bandzone.cz/disk47
  1. BESTHÖVEN - A neverending nightmare
  2. BESTHÖVEN - The lights of absolut nothing
  3. BESTHÖVEN - The last breathe - 2nd take
  4. BESTHÖVEN - Ataque aereo (ULTIMO GOBIERNO cover)
  5. BESTHÖVEN - Varsovia
  1. DIS-K47 - Proč?
  2. DIS-K47 - ZOH 2014

Táto recenzia už bola zobrazená 392 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+9+X
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com