Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


DEGRADACE - B-SIDE BLUES 12"

Autor: Vlado | Počet videní: 735

PHR
Všetkým veľmi dobre známy label Papagájův hlasatel records vydáva jednu novinku za druhou. Jedno z najnovších vecí pre tento rok je nový album ostravskej kapely DEGRADACE. Za svoju existenciu kapela stihla vymeniť zopár bubeníkov, a tiež sa zmenil aj post speváka. Momentálne kapela funguje v štvorčlennej zostave a dá sa povedať, že všetko klape ako má.
Pre túto kapelu je to prvý album v asfaltovej verzii. Album nesie názov "B-side blues", no béčkový určite nie je. Bol nahrávaný GM studiu a má poriadne premakaný a kvalitný zvuk.
"B-side blues" obsahuje 12 skladieb, ktoré sú rozdelené na dvoch stranách - SIDE B a SIDE B. Stopa skladieb sa točí okolo troch minút, čiže nijaké 4 minútové intra nečakaj. Všetky texty sú písane v českom jazyku, sú veľmi chytľavé a majú správny rakenrolovy feeling. Práve to robí Degradačku Degradačkou.
Album ťa hneď na začiatku nakopme slovami "... and the before it’s to my mind degradation" a nedá ti pokoj až po posledný song. Nájdeš tu všetko; od melodických gitár, vymakaných riffov, rakenrolový vokál, pankový chrapák až po dvojkopák na bicích. Pritom tá všetka rozmanitosť vytvára celistvosť, čo je znak toho, že kapela viem kam chce ísť.
Ako prvá skladna prichádza "Rychla jízda". Práve tu sa ukazuje nová tvár kapely, pre ktorú sú charakteristická rezané gitarové riffy, a so svojim spevom prechádzaju od panknrollu až po bigbeat. Jedna z pomalších skladieb je "Chtél bych", kde sa kapely inšpirovala starým rakenrollom. Prvú stranu B uzatvára "Outsider", kde je hosť britský hudobník, ktorý žije v Ostrave - David John Lloyd. So svojím saxofónom vytvoril neuveriteľý zvuk. "Outsider" je spojený aj so Steve Mackey, nebohým saxafónistom the STOOGES. Práve aj on mal na tomto albume hosťovať, keďže sa toho nedožil, kapela mu venovala túto skladbu. Na druhej strane B je opäť 6 songov. Vydvihol by som hlavne "Mám tě, kámo", "Alright" a "Příliš mnoho". A v neposladenom rade "TV JAJ", kde si kapela nedáva servítku pred ústa a rieši zmanipulovaný svet cez média.
Nový album DEGRADACE je viac než nadpriemer a určite si nezaslúži byť pohodený. Kapela zmenila svoj štýl, trocha pritvrdila a je už len na tebe, či s tým dokážeš žiť, alebo nie.

bandzone.cz/degradace

  1. Rychlá jízda
  2. Nevěra
  3. Píšu dál
  4. Bullshit
  5. Chtěl bych
  6. Outsider
  7. Proč ne?
  8. Mám tě, kámo
  9. TV JAJ
  10. Alright
  11. Slobodná
  12. Příliš mnoho

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 6+N+D

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

19.10. 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)